reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

spotkałam się z opinią lekarza?położnej?(nie pamiętam), że lepiej nie wprowadzać na samym początku oilatum i tym podobnych specyfików, że należy próbować myć kosmetykami owszem dla niemowląt, ale takie które są z założenia do skóry 'normalnej' i niepotrzebnie nie chronić niemowlaka przed czymś, co w ogóle może nie wystąpić. Jeśli coś się dzieje, to wtedy przerzucić się na jakieś cudo typu oilatum. Bo można ponoć(nie wiem ile w tym prawdy) więcej szkody czymś takim narobić niż pożytku, bo dziecko może w przyszłości mieć problem z tolerowaniem 'normalnych' kosmetyków.

reklama
Ja wlasnie kupilam oilatum 500ml tez te niebieskie. Kolezanka zalatwila mi w dobrej cenie bo zapl,. 45zl. Ceny w aptekach sa b rozne i moga sie roznic nawet o 10zl. OliB a odpazona pupe co uzywalas?? Zasypywalas pozniej faldki pudrem??

tylko sudocrem, żadnych zasypek. Ale ze 3-4 razy sie zdarzyło a ma już 2 lata. Żadnych kremów profilaktycznie i zasypek tylko chusteczki do tej pory ;-)

spotkałam się z opinią lekarza?położnej?(nie pamiętam), że lepiej nie wprowadzać na samym początku oilatum i tym podobnych specyfików, że należy próbować myć kosmetykami owszem dla niemowląt, ale takie które są z założenia do skóry 'normalnej' i niepotrzebnie nie chronić niemowlaka przed czymś, co w ogóle może nie wystąpić. Jeśli coś się dzieje, to wtedy przerzucić się na jakieś cudo typu oilatum. Bo można ponoć(nie wiem ile w tym prawdy) więcej szkody czymś takim narobić niż pożytku, bo dziecko może w przyszłości mieć problem z tolerowaniem 'normalnych' kosmetyków.
dziwne, bo w wiekszości szpitali kąpią dzieci właśnie w balneum lub oilatum.

a mi w szpitalu polecili jak wychodziłam i położna która przyszła też powiedziała że dobry wybór i gorzej można zaszkodzić używając wszystkiego na raz : balsamów (oliwek które wysuszają skórę) pudrów itd

A poza tym to nic innego jak olejek parafinowy więc nie wiem czym tu można zaszkodzi :sorry:

też napisałam, że nie wiem ile w tym prawdy, bo co lekarz to opinia.
A ja używałam tylko tego płynu z oliwką 2w1 i tak przez pół roku nic poza tym, żadnych (fuj) pudrów i innych kremów.

A i u nas kąpali w Nivei, ucieszyłam się jak to zobaczyłam :-D bo miałam akurat w domu:)

Dziewczyny któraś z Was pisała tu kiedyś o pamperkach DADA Premium z Biedronki i bardzo je chwaliła Mucha czy to nie ty?????:tak:Czytałam w necie na różnych forach ,że te pieluszki to rewelacja jak orginalne pampersy bardzo chłonne -więc się skusiłam i dziś namówiłam mężulka na wyjazd do Biedronki i zakupiłam na próbę 1 paczkę tych najmniejszych od 3-6 kg. jest tam 78 sztuk za 26,99:szok: .
Otworzyłam w domku i obadałam 1 szt.jest przede wszystkim papierowy z falbankami ,cienki i kolorowy jest bardzo podobny do orginalnego Pampersa -prawie identyczny :tak:

Lana ja pisałam,że moja siostra ich używa i jest bardzo zadowolona. chusteczki tez podobno mają dobre... Ale któraś też jeszcze o nich pisała...

A ty widzę rodzisz jako jedna z pierwszych więc od razu daj cynk jakie są:)

reklama
Do góry