reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Ja również się zastanawiam nad całą serią kosmetyków dla małego właśnie z NIVEA i jak widzę wy tez uzywacie, to dobrze, a czy któraś niezadowolona była może z Nivea??

Lana ja osobiście wole balsam lub emulsję, oliwek nie znoszę. Zreszta nawet gdzieś usłyszałam od położnej że lepiej codziennie smarowac dzidzie po kapieli jakims balsame albo emulsją a oliwką raz w tygodniu, żeby nie przesuszyc skóry, nie wiem ile w tym prawdy ale mi sie to podoba :)

Właśnie co do waszych szaleństw allegrowych hehe podziwiam i zazdraszczam :) Ja nie znosze grzebac po allegro i wyszukiwać cudów, a szkoda bo pewnie tez cos pieknego bym wynalazła :)

reklama
devi tak to w kostce Nivea:tak:, a później trochę oliwki na ciałko
LANA przy Wiki miałam kupiony puder (wiadomo pierwsze dziecko to prawie wszystkie kosmetyki były) ale go użyłam raz, jakoś mi nie pasował, po kąpaniu wolałam oliwkę, a przy przewijaniu krem do pupy. Po kąpaniu chciałam nawilżać Wiki więc już pudru nie używałam bo by się "zrolował"(chyba wiesz o co mi chodzi):-D
Ogólnie kosmetyki z NIVEI są super

sylvi- a jak krem do pupy taki na codzien używałaś- rozumiem że tez nivea?? sorki ze tak mecze ale chce jak najwiecje doswiadczonego info

W sumie wszystko z Nivei miałam oprócz właśnie kremu do pupy. Krem robiony na receptę koleżanka mi go poleciła i dała "przepis", był bardzo dobry Wiki wogóle nie miała odparzeń a jak już się coś pojawiło od razu znikało, sudokrem i inne się kryją - dobrze że przypomniałaś muszę odszukać ten "przepis":-D

A ja do pupy i w razie czego nawet do całego ciałka uzywałam i uzywam LINOMAG krem,taki zwykły w pudełku,nie ten w tubce. W tubie tez stosowałam ale ten zwykły w zupełnosci wystarcza( na jakies mega odpoarzenie mam sudocrem,ale w sumie tydzien temu uzyłam go pierwszy raz w zyciu u Natki,bo wczesnie po prostu nie było potrzeby). Ba! ja nawet do buzi tez tego samego kremu Linomag używam. Takze zawsze dwa kupuje dla siebie i dzieci::). Nivea kremy u nas nie sprwdzają się az tak dobrze,ale płyny do kąpieli,mydła,szampony jak najbardziej tak:)

o! szuszu, ja tez tym razem kupiłam dwa łóżka ze zdejmowanym całym bokiem. Po doświadczeniach z Natką,która miała łóżko z wyjmowanymi szczebelkami,wiem jakie to niezbędne...nooo dla mnie w kazdym razie:),bo są tez osoby,ktorym takie rozwiazanie nie pasuje...ale to jak ze wszystkim:)

maggie ja używałam zawsze coś na pupke, myślę że zależy to od bobasa u niektórych nie trzeba zawsze smarować a u innych jak się nie posmaruje to coś wyskakuje a szczególnie w upały, które w naszym przypadku chyba już się skończą. Jak skóra delikatna to od siuśków i kupki może się odparzyć.

reklama
ach te ubranka dla dziewczynki...mam do nich słabość :)

czy ten produkt Nivea bedzie dobry dla malucha??
548_1.jpg
ja używam takiego dla Piotrka i jest bardzo fajny, ale przez pierwszy miesiąc polecam OILATIUM w zupełności wystarczy bez żadnych już oliwek, pudrów i takich tam. Chusteczek używam tylko do pupy nivea albo dzidziusia i to wszystko. I położna mnie pochwaliła, że im mniej kosmetyków tym lepiej ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry