reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Ja podgrzewacza przy Wiki nie miałam (nie był mi potrzebny) i teraz też nie będę miała. Na początku karmiłam piersią, później jak było mleko z proszku to na bieżąco się robiło nawet w nocy (ciepła woda w termosie), jak już musiałam coś podgrzać (czasami) to w garnuszku lub mikroweli - takie moje zdanie, dla mnie zbędny przedmiot

reklama
maggie dzieki

biedroneczka, mam taki kocyk dla Li, i powiem szczerze.. że nie umiałam NIGDY tak zapiąć jak na zdjęciu :D Mam wrażenie że te napki są nabite nie po mojemu :D ale kocyk i tak wdzięczny.

Mucha ja dopiero obejrzalam jak się go zapina i wogole zobaczymy jak posluży i czy sie polapie jak sie to zapina ;)). Dostaliśmy i tak jako prezent, a tesciowa sama chciala go koniecznie kupić, no to sie nie upieralam że nie, skoro chciala to niech i ona ma frajde że mala bedzie miala cos od babci ;)), ja za to wczoraj kupilam slodkie body z napisem "babcia jest najlepsza na swiecie" i drugie z napisem "ukochana królewna tatunia" hehehe

Ostatnia edycja:
mucha tych podkładów mam 2 paczki i w sumie nie brałam hurtowo, bo raz nie wiem w jakich ilościach to schodzi, a dwa nie wiem czy nie zainwestować w majtki jednorazowe?

Mówicie, że butelkę wsadzę do mikroweli? To ja chyba też mam problem z głowy...

biedroneczka kocyk fajny, wielofunkcyjny- super:tak:

karolaola, ale te podkłady do majtek jednorazowych też wkładasz:D(przynajmniej takich typowych z siateczki i nic poza tym) to jest jak podpaska. Na początku zużywałam 1-2 paczki na dobę, ale też kupowałam na bieżąco, bo to zależy od tego ile będziesz (i jak długo - w moim przypadku miesiąc:|) krwawić. A majtasy jednorazowe używałam i to nawet 'jako zwykłe' po domu przez pierwsze tyg po porodzie, żeby się rana wietrzyła. sexi to nie było, ale co zrobić:D

Kurcze, a ja myślałam, że te jednorazowe mają taką właśnie wkładkę już, a wielorazowe wymagają tych podkładów...
Ale tak jak mówisz z pewnością dokupię jeszcze parę paczek...
Widzisz czego to człowiek się nie dowie, dzięki:)

No zakupy powiem Wam konkretne robicie.
Ja jakoś nie mam ciśnienia na kupowanie. przy drugim. Co do poggrzewacza, to też uważam jak sylvi, u mnie się nie sprawdził. Ani razu nie użyłam.

I jak sobie pomyślę o tych podkładach i ranach krocza to normalnie czuję się jak w horrorze, wrrr...
Karola, podkładów idzie sporo sporo... Na początek dwa wystarczą do szpitala, a później na bieżąco kupować. Nie ma sensu się zagracać. Bo ilość odchodów to indywidualna sprawa.

Jeny dobrze, że ja mam większość rzeczy po Filipie. Nic nowego, prócz jakichś ubrań kupować nie zamierzam. Nawet m się nie chce, powiem szczerze. ale przy drugim to już chyba jest inaczej. łózeczka też na początku nie będziemy rozstawiać. Mała będzie spała przez pierwsze miesiące w kołysce. O takiej:
KOŁYSKA DREWNIANA GLUCK ! 3 KOLORY ! OKAZJA W=24 (1570309486) - Aukcje internetowe Allegro

Znajomi nam pożyczą, bo nawet nie myślałam, żeby kupować za tyle hajsu na 6 miesięcy. Kurde, jak sobie pomyślę, że nie muszę kupować tylu rzeczy to się cieszę, hehehe... Łóżeczko mam, wózek mam, fotelik, i inne duperele. Jednak drugie dziecko wychodzi taniej, hehehe ;-)

reklama
Do góry