reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

caffem - ale duże zakupy :)
A poradźcie dziewczyny jakie kupujecie kremy dla niemowląt? Ja do dupci kupowałam sudokrem, a potem dostałam takie duże pudło penatena z niemiec i nawet połowy nie zużyłam, ale teraz nie wiem co jest na rynku. A do smarowania buzi zupełnie już nie wiem jaki kupić na zimę

Ja polecam do pupy Linomag Masc Linomag, maść, 30 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Bepanthen Masc /rowniez na sutki/, BEPANTHEN maść 30g | Skóra | Rany,Oparzenia, Owrzodzenia | i-Apteka.pl
Alantan Plus Masc Alantan Plus maść | Alantan Plus maść | Alantan leki | ALANTAN - leki i kosmetyki - maści, kremy i balsamy

Wazne zeby to byly masci, sa delikatniejsze. Ja stosowalam zamiennie te wszystkie plus sudocrem na wieksze podraznienia.
A do buzi sa rozne kremy, sama bede jeszcze szukac, bo wiem ze nie wszystkie kremy na zime dla niemowlat mozna stosowac ponizej 6 m-ca.

caffem fajne zakupki :-) Ja tez uzywalam butelek Tommee Tippee i bylam bardzo zadowolona . Tyle, ze na oczatku karmilam tylko piersia i pozniej buteleczki byly potrzebne :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
A mojej małej znowu Tomee Tippee niestety nie podeszło, za szybko jej mleczko leciało i się zachłystywała...a tak strasznie mi się podobały...Przez dr. Browna znowu leciało za wolno...tylko Avent nam się spisał-rewelacja...ale myślę,że to kwestia przyzwyczajenia. Ja w ogóle nie korzystałam ze sterylizatora...w ogóle po mojej córci wyznaję zasadę im mniej tym lepiej...bo już nie wyrabiam z ilością tych rzeczy, wiele z nich jest bezużytecznych,tylko ładnie wyglądają :)

U mnie na początku sprawdziła się zwykła szklana butelka bo dłużej ciepło trzymała, w avencie bardzo szybko ta odrobina mleczka stygła i było zimne. No i kupka była zielona... To samo zrobiła moja siostra, na 1-2 miesiące kupiła butelkę szklaną dla małego :)

A mojej małej znowu Tomee Tippee niestety nie podeszło, za szybko jej mleczko leciało i się zachłystywała...a tak strasznie mi się podobały...Przez dr. Browna znowu leciało za wolno...tylko Avent nam się spisał-rewelacja...ale myślę,że to kwestia przyzwyczajenia. Ja w ogóle nie korzystałam ze sterylizatora...w ogóle po mojej córci wyznaję zasadę im mniej tym lepiej...bo już nie wyrabiam z ilością tych rzeczy, wiele z nich jest bezużytecznych,tylko ładnie wyglądają :)
No masz rację kochana, ja również po pierwszym dziecku wyszłam z takiego założenia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co do kremow do buzi na zime u nas sprawdzil sie nivea na kazda pogode :)
a na pupke z poczatku sudocrem ale pozniej rewelacyjnie spisywal sie bepanthen zreszta tez rewelacyjny na podraznione sutki gdy dziecko uczy sie ssac i nie zawsze dobrze chwyci

Ja używam na buzię do dziś Nivea na każdą pogodę, jest dobry, fajnie się smaruje i ładnie pachnie :)
Do pupci używałam Nivea przeciw odparzeniom, Sudocrem był dla mnie za suchy i ciężko było go umyć w pachwinach i fałdkach. W przypadku problemów ze skórą (odparzenia, czerwona pupa) polecam wszystkim Linomag z apteki i wietrzenie pupy :) Już w wielu przypadkach się bardzo sprawdził :)

Madlen80 podała do tego Linomagu link nawet.

Ja byłam dzisiaj w ciucholandzie kupić sobie sweter, bo w starych się już nie mieszczę... no i nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam trochę większe te cudeńka już z myślą o wiośnie - bo te trzy miesiące to mała przeleży w śpiochach :) zwłaszcza ta kurteczka mi się udała - cieplutka, na podszewce.
P9026757.jpgP9026756.jpg

caffem, damqelle - ale słodkie ubranka upolowane :-)
u mnie też zaczyna się powoli syndrom "wicia gniazda" ale muszę poczekać aż po remoncie będzie-porządki, szafy posprzątać i wtedy może od pokoiku zaczniemy, potem dopiero zakupki jak już miejsce będzie.

damqelle - ślicznośći, może fajnie by było jeszcze jedną księżniczkę postroić :) Ale tak bym chciała te bojówki chłopaczkowi ubierać i sweterki takie męskie...

ariska - daj fotki :)

reklama
Do góry