reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Minisia piekne. Ja poza materacykiem i kolderka/kocykiem nic. Dopuki Mala nie zacznie sie przekrecac na boczki nie planuje ochraniacza bo chce ja z lozka widziec i nasluchiwac, bedziemy spac glowa w glowe ;-) pozniej ochraniacz i to bedzie tyle.

reklama
Tekla no widzę ze Ci się zakup udał :-)

Minisia bardzo ladne te zestawy :-). Moja Hanusia będzie miała w lozeczku materac, podusie,kolderke,ochraniacz no i kupilam przybornik na lozeczko i od koleżanki odkupuje misiowa karuzele :-) o taka :

C0108_Zdalnie_sterowana_karuzela_z_misiami_i_projektorem_m.jpg

Załączniki

• C0108_Zdalnie_sterowana_karuzela_z_misiami_i_projektorem_m.jpg
    C0108_Zdalnie_sterowana_karuzela_z_misiami_i_projektorem_m.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 48
Położna mi powiedziała ostatnio, żebym nie wydawała kasy na niepotrzebne kosmetyki, żeby kupić do kąpieli tylko emolium lub oilatum no i sudocrem. A wy jakie macie podejście? ....

A ja slyszalam ze jesli dziecko nie bedzie mialo problemow skornych to wystarcza zwykla nawilzajaca hipoalergiczna ziajka dla niemowlat. Oilatum gdy zachodzi taka potrzeba - jakies alergie, azs i inne....
Ja mialam oilatum do kapieli [raz tygodni corke kapalam na poczatku] teraz pewnie bede oilatum tez raz w tyg uzywac, do pupki bephanten - ale tez sporadycznie uzywane jak pupka czerwona. A tak t nic, zadnych oliwek kremow

Maja - jak uzywasz do kapieli oilatum to ci juz balsam/krem na 'po' nie potrzebny!
Piękne rzeczy dziewczyny :)

Ja właśnie zakupiłam ciuszki na aukcji, więc przyszłam sie tez pochwalić... a co!
rozmiar 56-62 / 80 szt - 110,50 zł
tekla sliczne - daj znac jak przyjda czy warto bylo :D Mi odradzali ostatnio 'wielopaki' i ciekawa jestem.
Ja wlasnie kupilam spodenki dla siebie za niecale 20 zl [nowe] :D hehe

Skodzia jak bedzie upal latem to czasem zalozysz sukienusie zeby przewiew byl ja tez mialam sukienki ale chyba tylko na chrzcinach mialam ja na lato uwielbialam rampersy i teraz tez napewno kupie jak mam malo
ja bylam zdania ze w bodach najwygodniej i najmniej ograniczaja.
Co prawda sukienka sukience nie rowna - material kroj itd. Najlepsze sa takie jak body tylko poprostu nie zapiete od spodu - calkiem z bawelny.

Tekla Super zakup. Ciuszki świetne.:-)

minisia Ja w łóżeczku będę miała materac i ewentualnie ochraniacz, ale tez sie nad tym zastanawiam, no i kocyk cieniutki. Poduszki dla maluszka sie nie daje, a na kolderke bedzie za cieplo w czerwcu. Jesli dam kolderke to dopiero na jesien/zime ale tez sie bardziej zastanawiam nad spiworkiem. Po przeczytaniu blogu dziewczyny na bb, jak jej 2 miesieczny synek udusil sie pod kolderka, mam wielkiego stracha zeby dawac kolderke i chyba zostane przy spiworkach. Taka posciel sliczna jest, ale w czerwcu na pewno bedzie zbedna.

kaira Super okazja z tym lezaczkiem.:-) Mi tez sie ostatnio udalo wylicytowac za 80zl.:-)
6-bright-starts-komfort--harmonia-lezaczek-bujaczek-ptaszek-do-9kg-dumel-7168-dum-bs7168.jpg

Co do ubranek, to ja Lenke urodziłam 2 czerwca i na dwór jak było gorąco to zakładałam jej takie body a'la sukieneczki. Sprawdzały się super. No i rampersiki też były fajne.:tak:
Body-sukienka-Pszczolki-32140-62.62952.jpg

Załączniki

• 6-bright-starts-komfort--harmonia-lezaczek-bujaczek-ptaszek-do-9kg-dumel-7168-dum-bs7168.jpg
    6-bright-starts-komfort--harmonia-lezaczek-bujaczek-ptaszek-do-9kg-dumel-7168-dum-bs7168.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 51
  • Body-sukienka-Pszczolki-32140-62.62952.jpg
    Body-sukienka-Pszczolki-32140-62.62952.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 45
Tekla - ale super zakupy! Ja też bym się poczaiła na różne aukcje ubranek w wielkiej paczce ale niestety wszystkie są albo dla chłopca albo dla dziewczynki, więc z tym się muszę jeszcze wstrzymać :)

reklama
Do góry