reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

My nie bedziemy uzywac zadnych kremow. Wrazie co kupie sudocrem maly bo na dlugo starcza.I na mega odparzenia po jelitowce tormentiol. Na ulotce jest ze dzieci nie mozna smarowac ale w szpitalu poradzili i polozna.

reklama
Tez lubie zapach maluszkow:))))
My z oliatum spokojnie przeszlismy na j&j. Do pupy tez uzywam kremu tylko gdy sie zaczerwieni, inaczej sama chusteczka.
Krochmal i kartoflanka na odparzenia- potwierdzam:)

Ja chyba kupię linomag, bo położna polecała, a sudokrem to mówiła, że tylko jak są odparzenia, poza tym podobno jest gęsty i na taką noworodkową pupkę się nie nadaje.

Też kupiłam pieluszki dada w roz. 2, a na początek mam 1 paczkę babydream z rossmanna newborn 1 - podobno mają nawet wycięcie na pępek, ale nie sprawdzałam :)

image.jpg
Położna mi powiedziała ostatnio, żebym nie wydawała kasy na niepotrzebne kosmetyki, żeby kupić do kąpieli tylko emolium lub oilatum no i sudocrem. A wy jakie macie podejście? Kupijecie jakieś żele oliwki inne kremy? Jeśli tak, to jakie są godne polecenia a jakich nie warto?
ja zamierzam używać do kąpieli żelu Oilatum, po kąpieli balsamu też Oilatum, po każdej zmianie pieluszki kremu linomag a w razie odparzeń sudocremu.

Maja takie buciki??? A mi sie te spodnie podobaja i kupie je :) ale 70zl q te buciki tez z h&m . Slodkie
czad spodnie :) mój styl :) trampki też super ale wątpię że znajdziemy takie np.. dla 3 miesięcznego bobaska :/ Mi sie jeszcze te z KappAhl-a białe spodobały i te zielone z h&m :)
A w ogóle to wpadł mi ostatnio w oko ten smoczek z trupią czaszką ale on jest od 3 m-ca ;) A drugie które mi sie spodobały to te z lovi :) One od 1 dnia życia :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 62
  • image.jpg
    image.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 68
  • image.jpg
    image.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 77
  • image.jpg
    image.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
Maja podoba mi sie twoj styl:)

Blizej lata trampki na pewno znajdziesz. W c&a w zeszlym sezonie bylo duzo kolorow i bossskie, nawet moj na avatarze chyba je ma na sobie:) zobacz tez mayoral, tam dorwalam takie dzinsowe z kratka bialo-zielona, w sumie to raz je mial na sobie :/

Maja podoba mi sie twoj styl:)

Blizej lata trampki na pewno znajdziesz. W c&a w zeszlym sezonie bylo duzo kolorow i bossskie, nawet moj na avatarze chyba je ma na sobie:) zobacz tez mayoral, tam dorwalam takie dzinsowe z kratka bialo-zielona, w sumie to raz je mial na sobie :/

:*
mayoral ma fajne rzeczy ale dla starszych dzieci. Bodajże dla takich od roczku. Własnie mi katalog przysłali i nie ma nic dla niemowlakow.
A ten c&a to ma takie maluteńkie na takiego niemowlaka dwu miesięcznego? Mi zalezy zeby do chrztu troche zaszaleć i przełamać ten sztywny wizerunek garniturkowy :p

gąska słodziutkie .:)

bardzo dobry wybór jeśli chodzi o butelkę. Tommee Tippe ma bardzo dużo pozytywnych opinii. Np. smoczki uspokajające są na pierwszym miejscu w rankingach.
Co do pieluch...wszystkie moje znajome ktore ich używały szybko wracały do oryginalnych pampersów. Niby taniej ale częściej sie je zmienia wiec wychodzi cenowo podobnie. Ale to kazdy musi sobie wypróbować bo ilu ludzi tyle opinii :)

ja kupuję butelki Aventu, mam już dwie,

Gąska śliczne te ciuszki!!! ja jeszcze nie kupiłam nic typowo dla dziewczynki, ale mam nadzieję, że po wizycie 4.03 już będzie wiadomo na 100%
na razie kupuję różne akcesoria typu smoczki, butelki itp. Położna mi powiedziała ostatnio, żebym nie wydawała kasy na niepotrzebne kosmetyki, żeby kupić do kąpieli tylko emolium lub oilatum no i sudocrem. A wy jakie macie podejście? Kupijecie jakieś żele oliwki inne kremy? Jeśli tak, to jakie są godne polecenia a jakich nie warto?
ja kupiłam kosmetyki Nivea płyn do kąpieli i mleczno do ciała+ Sudocrem, wszystko poleca mi siostra i znajome mam nadzieję, że Dzidziulkowi, będą pasować :) smoczek mam z firmy Canpol Babies :) pieluszki mam firmy Pampers Premium Care i zwykłe 1 i 2 i Dada, miałam możliwość odkupić od koleżanki taniej :) ale to wszystko tak jak piszecie, każda z nas wybierze inną firmę :)

co do ciuszków ta zamierzam znowu wybrać się do tego lumpka co ostatnio wam zdjęcie pokazałam i poszukać jakiś ciuszków tym razem troszkę już większych na później:) bo malutkich już mam zapas :)

Ostatnia edycja:
Gąska śliczne te ciuszki!!! ja jeszcze nie kupiłam nic typowo dla dziewczynki, ale mam nadzieję, że po wizycie 4.03 już będzie wiadomo na 100%
na razie kupuję różne akcesoria typu smoczki, butelki itp. Położna mi powiedziała ostatnio, żebym nie wydawała kasy na niepotrzebne kosmetyki, żeby kupić do kąpieli tylko emolium lub oilatum no i sudocrem. A wy jakie macie podejście? Kupijecie jakieś żele oliwki inne kremy? Jeśli tak, to jakie są godne polecenia a jakich nie warto?

Ja kupuje linomag różowy do pupci na codzien, sudokrem w razie odparzen, do kapieli ziajke natluszczajaca, krem do buzki z ziajki i słoneczna emulsje również z ziajki. No i pewnie oliwke Bambino standardowo :-)

Margo ładne zakupki :-)

reklama
maja mayoral mielismy chyba 6-9 mies, wiec robia mniejsze, ja trafilam na allegro uzywki ale wiadomo, moze raz na nogach byly, jak i u mnie :-D
w c&a te trampki to jakos na 9 miesiecy tez mial bo to byla wiosna, nie pamietam od jakiego rozmiaru one byly...

ale na wesele we wrzesniu mial 3 miesiace i mielismy trampeczki z h&m. tylko trudno sie takie buty przywdziewa na mini stopki, bo one takie wiotkie sa ze sie boisz zeby nie zmiazdzyc:sorry: ja oczywiscie te trampki kupilam w ciemno zanim sie urodzil, no i pozniej sie balam je zakladac hehe

Do góry