reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Emotion a sa jeszcze rteciowe w sprzedazy, chyba sa wycofane? Teraz chyba na bazie alkoholu jakiegos ale nie wiem czy to prawda czy plota?

PS my wczoraj kupilismy najzwyklejsze lozeczko z ikei
Mi sie podobaly te ikeowskie - ale za daleko do ikeii :]

A termometry to jakies inne sa - znaczy inna ciecz - ale tak sie mowi potocznie:)
A na allegro jeszcze mozesz wpisac 'rteciowe' i jest pelno ;)

Dziewczyny, a macie sposoby na odświeżenie piankowego materacyka?
Materace mkiedys ogladalam ze mozna obsypac soda oczyszczona, na godzine dwie - i po tym czasie odkurzyc- dziala odkarzajaco

Będę się jednak upierać, że to kompletne bezguście i nowobogactwo;-)
Też nie są w moim stylu zupełnie (ja cenię prostotę), ale np. Mei bardzo więc to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje ;-)

Jakbym zarabiała dużo to mieszkałabym w domu nie w bloku, jeździłabym najbardziej wypasionym mercedesem, ubierałabym się u projektantów, rodziłabym w klinice, a tak jestem przeciętną Kowalską i nie bujam w obłokach :-D

Co nie znaczy że bez kupy szmalu nie jestem szczęśliwa, bo jestem i to bardzo. Mam męża który mnie kocha i szanuje, mam wspaniałych rodziców na których mogę liczyć i Oni na mnie, mam co jeść i w co się ubrać, jesteśmy zdrowi i mam nadzieję długo w komplecie - my i nasza rodzina, no i spodziewamy się naszego największego cudu, naszej córki, wolę niech tak będzie nudno i spokojnie, niż przeżywać dramaty i szarpać się z życiem...

Też nie są w moim stylu zupełnie (ja cenię prostotę), ale np. Mei bardzo więc to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje ;-)

alez w Życiu Warszawy !!! totalne bezguscie i tragedia a ta cena !!!!!! wrzucilam to tylko w celu podkrecenia atmosfery !!!!

moj styl jest prosciutki i skromny ... im mniej wodotryskow tym lepiej ... i tez z tego powodu nie kupuje mebelkow typowo dzieciecych - jestem praktyczna do bolu i wiem ze ak kupie maluchowi meble to niech nie liczy ze a 5 lat bede je zmieniac ... w moim guscie jest to:
System STUVA - Kombinacje & Obudowy - IKEA

jak bede kiedys dziewczynkom robila pokoje to wlasnie te mebelki chce kupic ... dla dzici s kolorowe fronty a potem mozna dokupic same fronty biale albo bezowe i beda dla starszych dzieciakow ... no i wybor jesli chodzi o kompozycje jest swietny a to w moim przypadku jest bardzo wazne :) moje pokoiki dla dzieci sa ze skosami i trzeba bedzie troche pomyslec nad ustawieniem wszystkiego :)

alez w Życiu Warszawy !!! totalne bezguscie i tragedia a ta cena !!!!!! wrzucilam to tylko w celu podkrecenia atmosfery !!!!

moj styl jest prosciutki i skromny ... im mniej wodotryskow tym lepiej ... i tez z tego powodu nie kupuje mebelkow typowo dzieciecych - jestem praktyczna do bolu i wiem ze ak kupie maluchowi meble to niech nie liczy ze a 5 lat bede je zmieniac ... w moim guscie jest to:
System STUVA - Kombinacje & Obudowy - IKEA

jak bede kiedys dziewczynkom robila pokoje to wlasnie te mebelki chce kupic ... dla dzici s kolorowe fronty a potem mozna dokupic same fronty biale albo bezowe i beda dla starszych dzieciakow ... no i wybor jesli chodzi o kompozycje jest swietny a to w moim przypadku jest bardzo wazne :) moje pokoiki dla dzieci sa ze skosami i trzeba bedzie troche pomyslec nad ustawieniem wszystkiego :)

fajne choć dla mnie zbyt oczojebne :-D

ale jak mówiłaś fronty można zmienić więc luz :-)

Te mebelki sa niziutkie w sam raz dla dzieciaków. My będziemy musieli dokupić mebelki do dziewczynek na zabawki,i chyba też w tym stylu, bo na biurka jeszcze czas

Ja córci zrobiłam pokój z mebli systemowych comino, fajnie wygląda i można kombinowac:) Córa ma łóżko piętrowe z biurkiem, regał, komode z szufladami, szafke i dodatkowe biurko do nauki. Jak córcia wyrosnie to moze synkowi sie ostanie, bo wzielam kolor zielony :)

System COMINO - PROSPERO - meble

reklama
Alex to lozeczko 90cm to tak na 3-4 miesiace ci starczy, pozniej sie dziecko zaczyna ruszac/ czolgac we snie i juz potrzebuje wiecej przestrzeni bo bedzie sie o szczebelki obijac.
Ja mam z ikei lozeczko 120 takie ze zdejmowanym calym przodem i chce wlasnie bez tego przodu przystawic je do naszego lozka, musze tylko sprawdzic jak z wysokoscia materaca zeby sie zgralo

Do góry