reklama
hehe;-)i odstrasza męża jakby co;-)
Ja sobie polozylam taki podklad pampersa dla dzieci, ktore oducza sie od pieluszek

MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Pierwsze slysze o tych ceratkach
Nawet nie pomyslalam ze moga mi wody odejsc w nocy....
W kazdym razie po tym co tu poczytalam, nie bede sobie nic takiego zalatwiac
Moze sie poszczesci i nie zaleję łóżeczka
Dzis w nocy znow nie moglam spac, wiec poprasowalam reszte rzeczy dla Maluszka
Do 4 w nocy siedzialam z zelazkiem
Ale juz wszysto mam przygotowane
W kazdym razie po tym co tu poczytalam, nie bede sobie nic takiego zalatwiac
Dzis w nocy znow nie moglam spac, wiec poprasowalam reszte rzeczy dla Maluszka
Ja przy pierwszym porodzie już w szpitalu bo to był 42 tydzień dostałam jakiś zastrzyk na wywołanie ale nic się nie zaczęło , więc spokojnie poszłam sobie spać i bez żadnego ostrzeżenia obudziłam się ok 4 nad ranem w łóżku - basenie :-) i taka była moja pierwsza i jedyna jak na razie przygoda z odchodzeniem wód . Już pisałam raz że mam uraz że wody odejdą mi w jakimś publicznym miejscu np w kościele , tak sobie myślę czy prewencyjnie nie zakładać podpaski , ale z drugiej strony to podpaska chyba nie da rady wyłapać tej ilości ?

asus - mojej mamie odeszły wody w nocy jak spała, więc też miała basen 
a ja też schizuję, że albo w łóżku, albo w miejscu publicznym mi odejdą. A później mam wizję wracania do domu, że mi wszystko zamarźnie na mrozie
no i też podłożyłam ceratkę pod pupkę. Najpierw na prześcieradło, ale jak się obudziłam, to nie mogłam znaleźć tej ceratki więc dałam pod prześcieradło. I tak teraz smacznie sypiam
)
a ja też schizuję, że albo w łóżku, albo w miejscu publicznym mi odejdą. A później mam wizję wracania do domu, że mi wszystko zamarźnie na mrozie

no i też podłożyłam ceratkę pod pupkę. Najpierw na prześcieradło, ale jak się obudziłam, to nie mogłam znaleźć tej ceratki więc dałam pod prześcieradło. I tak teraz smacznie sypiam
Emkamek, kącik uroczy:-)
pgb, no fakt my mamy wszystko juz przystosowane, no i mnóstwo rzeczy po Franku. Tylko pokoju Franka nie ruszamy, a w naszej sypialni jest po prostu wszystko i trochę brakuje miejsca na rzeczy dla małej ;/ oj masz rację taki mały lokator to cały czas powięsza swój dobytek, zabawki Franka są wszędzie i jest ich mnóstwo.
Je tę ceratkę położyłam pod prześcieradło. Kocyk by mi raczej nie pomógł, bo całą ciażę śpię jak księżniczka na ziarnku grochu, nawet prześcieradło mnie wszędzie uwiera.
pgb, no fakt my mamy wszystko juz przystosowane, no i mnóstwo rzeczy po Franku. Tylko pokoju Franka nie ruszamy, a w naszej sypialni jest po prostu wszystko i trochę brakuje miejsca na rzeczy dla małej ;/ oj masz rację taki mały lokator to cały czas powięsza swój dobytek, zabawki Franka są wszędzie i jest ich mnóstwo.
Je tę ceratkę położyłam pod prześcieradło. Kocyk by mi raczej nie pomógł, bo całą ciażę śpię jak księżniczka na ziarnku grochu, nawet prześcieradło mnie wszędzie uwiera.
Zuzia24
Fanka BB :)
Ja sobie polozylam taki podklad pampersa dla dzieci, ktore oducza sie od pieluszeki powiem Wam, ze pierwsza noc byla koszmarna, wspolczuje tym biednym dzieciaczkom.
Ale polozylam na tym jeszcze gruby recznik, tylek sie poci, ale coz...
![]()
oj tak parzy sie dupka

a co do miejsca w pokoju dla dzidziusia hmmmm...nam tez zaczyna brakowac miejsca

zapmarta
Karolkowa mama
golimku, to mnie pocieszyłaś bo myślałam, że tylko ja w tyle.
Trzeba się brać za pranie i prasowanie... nie ma co !!!
Trzeba się brać za pranie i prasowanie... nie ma co !!!
reklama
u nas ostatnie meblowanie pokoju dzis i jutro
ciesze sie bo jak na razie mamy sporo miejsca w szafach i szafkach na rzeczy dzidzi... Zobaczymy czy sie wszytsko zapcha jak zaczne wyprawke ukladac
oczywiscie musielismy prawie polowe rzeczy z mieszkania zamknac w kartonach i zniesc do piwnicy albo zawiesz do rodziny na przechowanie... No ale inaczej sie tego nie dalo zrobic... a przez najblizszy czas i tak bedziemy zyc tylko naszym maluszkiem, wiec inne rzeczy staja sie zbedne :-)
Kupowalyscie jakies "mechaniczne" laktarory z napedem na bateryjki, czy pompe? Czy moze takie zwykle reczne odciagacze? Na razie mam taki reczny, ale wczoraj na SR nam uswiadomila pani doradca laktacyjny jakie korzysci mozna miec gdy sie ma lepszy sprzet niz to taki zwykly lakator...
No ale chyba zaczekam do pierwszych dni z synkiem i zobacze jak ssie, i czy mam sporo pokarmu... Pani nam odradzala dokarmianie dziecka butelka
czego bym sie nie spodziewala - pokazywala jakies kubeczki do karmienia i butelki zakonczone lyzka, albo specjalnym dozownikiem... A ja nawet nie wiedzilam ze takie rzeczy sa w sprzedarzy 

Kupowalyscie jakies "mechaniczne" laktarory z napedem na bateryjki, czy pompe? Czy moze takie zwykle reczne odciagacze? Na razie mam taki reczny, ale wczoraj na SR nam uswiadomila pani doradca laktacyjny jakie korzysci mozna miec gdy sie ma lepszy sprzet niz to taki zwykly lakator...
No ale chyba zaczekam do pierwszych dni z synkiem i zobacze jak ssie, i czy mam sporo pokarmu... Pani nam odradzala dokarmianie dziecka butelka

Podziel się: