reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Nathalie o tym nie pomyslałam, faktycznie że sie poobijać może, ale chyba i tak takie ciemniejsze będę chciała, a tam sie odnowi najwyżej :-) będzie pasować do mebli bo całą sypialnie chcemy taką ciemniejsza zrobić tylko nie az tak ciemno jak to łózeczko pierwsze, które mi też się podoba najbardziej i te szczebelki takie inne, nie tak standardowo by było :-)
a przy odświerzaniu to i dziadek sie będzie mógł pobawić i wykazać. Obiecał mi juz taką blaszke z imieniem, to właściwie kawał metalu z literkami jakby natłoczone, wszystkim zrobił(tzn. mama, ja i siostra, ale to prawie jak wszyscy;)) i dla dzidzi też chce :-) może jakieś zamówienia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak siedze dzisiaj od rana na allegro i przegladam wszystko..wozki, lozeczka, posciele, smoczki, butelki, pieluchy i inne tego typu gadzety i juz mi sie w glowie kreci..kurcze ile tego jest:szok: Nie wiem jakie sa ceny w normalnych sklepach wiec nie moge porownac czy to jest tanio czy drogo, ale chyba jednak zdecyduje sie pojsc do sklepu i to wszystko na raz zakupic..strasznie sie niezdecydowana zrobilam..

Mu już mieliśmy brać wózek Mutsy Urban Raider, ale się okazało że chyba do auta nam nie wejdzie ;/
I myślimy nad Quiny Buzz 3 albo 4 tylko nie wiemy który wygodniejszy do proawdzenia, a na necie też niewiele można znaleść ;/

yawla ja też przeglądam strony allegro z gadżetami dziecięcymi ale mimo wszystko zakupy zrobie z mężem na początku stycznia żeby wszystko leżało i czekało na razie mam tylko rzeczy które dostałam: wanienka, przewijak, komoda do przewijaka, podstawka do wanienki, podgrzewacz do mleka i pokarmu, takie tam różności, od koleżanki będę miała pożyczone łóżeczko więc jeden wydatek mniej, do łóżeczka dostałam 2 komplety kołderek i pościelki nawet do baldachimu przywieszki:) pozostają zakupy ubranek i kosmetyków a to konkretne wydatki, a wózek obiecali dziadkowie zasponsorować:)

Właśnie napisałam na głównym, że tez powoli zaczynam panikować. Jeszcze prawie nic nie mam! Z Inga to dwa miesiące przed terminem już miałam cały komplet wyprawki, hehe, a teraz? Jak sobie pomyślę, że jeszcze tylko 3 miesiące, a w trakcie przeprowadzka to az mam dreszcze.

Teraz własnie szukam ręczników większych niż 80x80, zeby na dłużej starczyły. Ingusi kupowałam takie w jakimś sklepie internetowym i już nie pamiętam w jakim!!! Takie fajne, z grubej frotki, z kapturkiem. Ona korzysta z nich do teraz i jeszcze na długo jej starczą. Te małe to pewnie po pół roczku trzeba bedzie zmienić na normalne. Jak byście się natknęły gdzieś na takie reczniki to dajcie znać pliiiz.

Larkaa a próbowaliście go włozyć? My też myśleliśmy, że nam emmaljunga (niezła kobyła) nie wjedzie do bagażnika, bo mieliśmy nissana micrę, a w rzeczywistości się okazało, ze wejdzie akurat. Przymierzcie. ;)

No spróbujemy chyba, my mamy golfa IV i to 3-drzwiowego, bagaznik też niewielki jest, mąż juz płacze, że będzie musiał tubę wyciągnąć na rzecz wózka :D

Hihi. To ja jednak panikara jestem. Czytam że jeszcze nie macie tylu rzeczy, a ja już wszystko poza kosmetykami. Tyle że ja się naczytałam o przedwczesnych porodach i o tym że w zimie lepiej nie latać po sklepach.
Jeśli chodzi o allegro to ma ono sens jak się kupuje rzeczy używane, ale nowe kosztują tyle samo w sklepie osoby ogłaszającej towar właście przez allegro.
Jak kupowałam wózek i łóżeczko to się okazało że zamawiając ze sklepu dostaje się rabat 5% a jak kupujesz przez allegro to już nie.
Ubranka i inne to ja jednak wolałam sobie pomacać i podziwaczyć nad kolorami, a nie ślipić w mało mówiące o faktycznym rozmiarze i kolorze fotki.

Thien co do allegro to ja sobie świetnie radzę.
Ostatnio mnie pech prześladuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Już 3 kombinezony kupiłam i wszystkie spaprane mi przysyłają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jeden odesłałam, bo miał brud wrodzony (skaza w materiale). Kolejny przyszedł ufajdany makijażem mamy chyba, która twierdziła, że był prany. Dziś przyszedł kolejny i na kapturze od środka ma plamy takie jak linomag zostawia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A jest taki śliczny z NEXTA i choruje na niego już chyba od miesiąca.

oj aga to masz faktycznie pecha. My juz kombinezon mamy od teściowej bo siostra jej przysłała z Anglii dla wnuczki innej, ale się urodziła większa od kombinezona więc teraz kombinezonik czeka na Naszego malucha, ale i tak juz sobie upatrzyłam piekny w C&A i H&M tylko nie wiem co tu począć żeby nie było komentarza ze strony teściowej "no tak mój jej sie nie podoba musiała sobie swój kupić" a to wcale nie tak, ten jest po prostu prześliczny i sama Go sobie wynalazłam, ale chrzestna powiedziała ze ona kupi od siebie i juz nic teściowka nie bedzie mogl powiedziec bo przeciez ciocia swojej chrzesnicy moze prawda :-)

reklama
No ja też już zaczynam powoli kompletowac się.:tak: W sobote zakupiłam wózio ( fotki wkleję wam jutro), a dziś byłam w ciuchaczu. Obkupiłam się , że ho ho. Porobie kilka fotek to powklejam wam. :tak:
A dziewczyny mam małe pytanko odnośnie pieluszek. Otórz ze wcześniejszych swoich porodów pamiętam , że u nas w szpitalu oprócz pampersów dobrze było jak jeszcze do tego kupione były takie jednorazowe pieluszki firmy bella, które też służyły mamusi za podpaskę.:tak:I teraz też zamierzam kupić takie pieluszki.:tak: Paczka 10szt. to wydatek 3, 50zł. a naprawdę są super zwłaszcza, że takie maleństwo robi kupkę i siusiu co 5 min. w każdą pieluszkę.:tak:Taką pieluszkę wkładamy do pampersa i wymieniamy w zależności od potrzeby. W ten sposób zaoszczędzamy na pampersach.:tak: Polecam te pieluszki zwłaszcza w pierwszych dniach życia misia pysia naszego.:tak:Zabrzmiało jak reklama. :zawstydzona/y:. Mniej więcej wyglada to tak: Niezastąpione podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (460015187) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry