reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Nathalie - po twoich wypowiedziach widać, że masz wykształcenie pedagogiczne! Wiesz co, masz super pomysły co do wychowywania Ingusi. Kolejny "prezencik" od dzieci - za odstawienie pieluszek tetrowych!
Kochana, wypowiadaj się częściej, bo od kogoś muszę brać takie urocze pomysły :-) Kiedyś mam nadzieję, że będę mogła je wykorzystać u siebie. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko?!

reklama
Dziewczyny mają rację. Taka sportowa jest właśnie najwygodniejsza.I większość takowe miała właśnie w szpitalu jak byłam ostatnio.

Ardzesh pochlebiasz mi, ale te pomysły nie wszystkie są moje, to akurat z pieluszkami to tak, ale prezencik od dzidzi to pomysł kolezanek z grudnia 2005 :) czyli po prostu zasługa czytania forum i słuchania doswiadczonych mamuś, w poradniki tak średnio wierzę. ;)

boże drogi dziewczyny ja sama jestem przerazona ta lista chyba sobie nie zdawałam sprawy ile tego jest dopiero jak zobaczyłam juz wypisane tak szczególowo, ukłony dla Nathalie. Wole nie myslec co moj maz powie jak to zobaczy juz sobie wyobrazam ze pewnie dla niego polowa bedzie zbedna. Jak narazie mam z tego wszystkiego yyyy torbe na rzeczy do szpitala ;-) ach no i szlafrok (cudny, dostałam od mamy specjalnie z okazji ciąży taki duzy i milusi).
U mnie nikt nic nie kupuje i mi zabroniono ze wzgledu na przesad ze sie nie powinno kupowac, zwracałyście na to uwage? Ja nie wierze w te wszelkie przesady, ale tak mi nagadali i nawet kumpela ostatnio na mnie naskoczyła(urodzila 9m-cy temu) że juz chce kupowac i ze mam poczekać do 6 miesiąca bo wtedy już można.

Ja tam nie wierzę w przesądy. Co ma być to będzie. Nie wyobrażam sobie biegania po sklepach tuz po porodzie. Wolę się teraz w prawie wszystko zaopatrzyć niż zwalić wszystko na małzona. Z resztą kompletowanie wyprawki to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w ciąży.

-j- ja tez nie wierze ale tak na mnie naskoczyli wszyscy, a teściowa, o rany boskie, ze dalam sobie na wstrzymanie, ale teraz juz 6m-c jest i jak pojde w tango to hoho :-) Dokładnie tak jak piszesz, to najfajniejsze jest takie zakupowanie i już nie mogłam wytrzymać, ale teraz tylko przygotuje Michała na to psychicznie i sobie poszaleje :-) moja siostra tez juz nie moze kolo sklepow przechodzic bo ja korci, ale powiedziałam ze może swojej chrześnicy już kupowac. Teraz już sobie nie dam wybić z głowy zakupów.

nie pochlebiasz nie pochlebiasz tylko to fakty są :-) jakiś oddzielny watek dla Ciebie trzeba bedzie zalozyc " zapytaj Nathalie""Nathalie na pewno wie" albo coś bo i wyprawka super dokładna do wydrukowania tylko i pomysły genialne co do dzieciów :-)
Dziewczyny a co do pieluszek tetrowych to myślałyście o pozycji w jakiej dzidzia leży, że powinna mieć nóżki szeroko a w pampersach to tak srednio wychodzi. Właśnie mi ostatnio ciocia (pielegniarka) o tym wspomniała że dla dzidzi najlepiej jak ma nozki szeroko i ze to wlasnie tetrowe pieluszki pomagaja, ale nie samo ich zakładanie, ale zwijanie jakoś tak żeby rozszerzały nózki i że po to właśnie warto je kupić. Co wy na to?

reklama
Do góry