reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
aga ...masz rację ...spiryt najlepszy 70% i do tego gaziki lub patyczki ...gencjana strasznie brudzi ..nie lubię
...W szpitalu chyba raz Kubie zrobili pępuszek gencjaną
a potem jechałam na spirytusie :-)
Ja mam ciuszków nie za dużo teraz ..po prostu z doświadczenia po Kubie wiem ,że i tak nie zdążę wszystkiego znosić :-) więc nie martwcie się dziewczyny że macie za mało ...miałam podobnie jak aga i ardzesh....dużo pożyczonych i od kogoś ..teraz jest ciut inaczej..:-)
aaaa no i yutaj polecaja wode do pępka ..ale czytałam że dziewczyny nie sa zadowolone z tego bo pępki się babrają ...ja mam spiryt z Polski ;-)

Ja mam ciuszków nie za dużo teraz ..po prostu z doświadczenia po Kubie wiem ,że i tak nie zdążę wszystkiego znosić :-) więc nie martwcie się dziewczyny że macie za mało ...miałam podobnie jak aga i ardzesh....dużo pożyczonych i od kogoś ..teraz jest ciut inaczej..:-)
aaaa no i yutaj polecaja wode do pępka ..ale czytałam że dziewczyny nie sa zadowolone z tego bo pępki się babrają ...ja mam spiryt z Polski ;-)
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
nam też tak mówiono na SR- więc będzie spirytus i patyczki:-)aga ...masz rację ...spiryt najlepszy 70% i do tego gaziki lub patyczki ...
i że można moczyć w wannie, byleby potem osuszyć właśnie takim roztworem- nawet kilka razy dziennie...
Polka!!;-)ja mam spiryt z Polski ;-)

lajfik
Kuba i Kaja;*
Martussa ...polka pełną gębą ...zawsze
... we wtorek mamuśka przylatuje ...kupiła mi makowca ....polskiego mniam...mniam ;-)
wiesz oglądałam na naszej linkowni to HAPPY TV ( bardzo fajne!!!!) odnośnie kąpieli ..można pępek moczyć z tym ,że osuszać dokładnie
... jak pamiętam to z Kuba coś tam gadali żeby broń boże nie moczyć
a teraz zamierzam go moczyć hehehe i osuszać
..normalna lajtowa kąpiel
ja JUZ CHCĘ DZIDZIUSIA !!!!!!

wiesz oglądałam na naszej linkowni to HAPPY TV ( bardzo fajne!!!!) odnośnie kąpieli ..można pępek moczyć z tym ,że osuszać dokładnie

Ostatnia edycja:
Z tego co pamiętam to Antar podawała przepis co do roztworu do przemywania pępka z jej szkoły rodzenia , chyba to było 2 kieliszki spirytusu na szklankę wody.
Ja z dziewczynami moczyłam patyczek higieniczny w takim spirytusie z monopolu i poprzez dotykanie pępka ,,nawilżałam,, go takim nieroztworzonym spirytusem i było ok. więc teraz też tak będę robić , a zresztą z Kasią jak wyszłam ze szpitala po 7 dniach to strupek z pępka odpadł nam zaraz na drugi dzień i było z głowy .
Ja z dziewczynami moczyłam patyczek higieniczny w takim spirytusie z monopolu i poprzez dotykanie pępka ,,nawilżałam,, go takim nieroztworzonym spirytusem i było ok. więc teraz też tak będę robić , a zresztą z Kasią jak wyszłam ze szpitala po 7 dniach to strupek z pępka odpadł nam zaraz na drugi dzień i było z głowy .
lajfik
Kuba i Kaja;*
Z tego co pamiętam to Antar podawała przepis co do roztworu do przemywania pępka z jej szkoły rodzenia , chyba to było 2 kieliszki spirytusu na szklankę wody.
nie rozrobiony spirytus może poparzyć

proporcja rozrobienia spirytusu jest prosta
wezmy na to dwie szklanki spirytusu i jedna szklanka wody - mozna sobie rozrobic tak juz na zapas i trzymac w sterylnym pojemniczku jakims ;-) tak radzili na SR
Zrobilam wywiad wsrod rodziny i dowiedzialam sie ze nasze mamy i babcie to przemywaly pępki zwyklym spirytusem
czesto po prostu polewajac go... A u mnie jak sie urodzilam to pępek odpadl niecaly tydzien po urodzeniu, bo jak przyszla polozna do domu mojej mamy to zaczela mi tym pępkiem ruszac az w koncu odlecial 
No nie ale to mieli sposoby kiedys... ech...
Jednak ja stosuje sie do wspolczesnych zalecen - spirytus 70% i gazik
starajac sie nie moczyc i czekac az kikut sam odpadnie (mam nadzieje ze szybko!!!) 

Zrobilam wywiad wsrod rodziny i dowiedzialam sie ze nasze mamy i babcie to przemywaly pępki zwyklym spirytusem

No nie ale to mieli sposoby kiedys... ech...
Jednak ja stosuje sie do wspolczesnych zalecen - spirytus 70% i gazik

reklama
nie rozrobiony spirytus może poparzyć;-) 70% asusku :-)
ja małej przemywam nierocieńczonym i jest ok.
włąśnie była położna środowiskowa u nas :-), a małej odpadł pępek :-)
Podziel się: