reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Mnie się zdaje, że smoczki od butelek nie powinny zanadto udawać piersi mamy :tak: Przecież to mamusia ma być tą jedyną, niepowtarzalną i najlepszą!

Jak moja Śliwka Robaczywka była jeszcze malusim bachorkiem, to używałam Aventu. A poza tym dostałam taką symboliczną wyprawkę od Rodzinki z USA i tam były piękne kolorowe smoczki i butelki, a wszystko to zupełnie nie takie, jak czytałam, przygotowując się do narodzin Bączka. A skoro już było, to się używało i było super :-D

Jestem zdania, że cała ta smoczko-butelkowa ideologia to czysty marketing i tyle! :rofl2:

reklama
No to Kalinko pewnie masz ten sam co ma moja Viki,:-):-):-)

Sorry ze kolka takie brudne ale wrocilysmydopiero ze spacerku....Nosidelko,mam w schowku tak ze n razie zdjecia nie zrobie,,,

Beatko, nasz jest beżowszy, ale to dokładnie ten model - widzę, że również masz bajerki typu termometr :-D Nasz jest z kolekcji chyba z 2005 r., bo jego pierwsza użytkowniczka skończy w tym roku 4 latka :tak:

Kalina_malina zgadzam sie z toba. Ja osobiscie stawiam na avent (od kolezanki dostane laktator, sterylizator, i podgrzewacz tej firmy, wiec dokupie tez butelki)

A ja wlasnie chce kupic, aby sie nie przydaly :-D:-D:-D.
Mialam kilka wtop w zyciu z kupnem rzeczy ktorych nigdy nie uzylam ;-).

Ja mam troche problemy z brodawkami,wiec nie wiem czy napewno bede mogla karmic malenstwo,Viki udalo mi sie tylko przez dwa m. pozniej uzywalam butelek tez z Avent i bylam bardzo z nich zadowolona,przed nimi probowalismy innych ale nie do konca sie sprawdzily....

Co do butelek i smoczków to zdecydowanie polecam AVENT naprawdę są dobre
Ja karmiłam pierwsze dziecko pół roku piersią zdarzało się że musiałam odciągnąć pokarm i potem maluszek pił z butelki jak mnie nie było
I powiem Wam że nie było żadnego problemu aby synek się rozleniwił i nie chciał potem ssać piersi
Avent ma też fajne smoczki do butelek z 1,2 i 3 dziurkami w zależności od tego jak chcemy by mleko czy herbatka szybko leciała. Potem są jeszcze smoki trójfazowe bardzo przydatne jak już maluszkowi dodajemy kaszkę do mleka
Jeżeli chodzi o laktator to AVENTU bardzo polecam!!!

Dobre butelki to wg mnie podstawa, wtedy np. Tatuś będzie mógł wstać w nocy i podać odciągnięty pokarm.... :-);-):-D:tak:

Przynajmniej tak się deklaruje że będzie wstawał...... :sorry2::sorry2::sorry2:

Cześć, jestem tu po raz pierwszy, oczekująca na kwiecień:) Teraz własnie pora chyba na pierwsze zakupy..butelki Aventu też polecam, bo słyszałam od koleżanki wiele dobrego. Z kolei co do laktatora to myślę, ze lepiej z zakupem poczekać do porodu, może potem wypożyczyć i wypróbować. Jednym odpowiadają elektryczne innym te ręczne...nie wiem, jakie jest Wasze zdanie. A zinnych zakupów mam z kolei problem z wyborem mebelków dla dziecka, co byście polecały? Najgorzej to z wyborem łóżeczka, chciałabym inne dokupić w komplecie, ale na początek nie za dużo...może jeszcze komoda, potem szafa...

reklama
Witaj Karmeno2 na naszym forum. Co do zakupow, a lozeczka w szczegolnosci to tu juz tysiace slow zostalo powiedziane, wystarczy przejrzec watek. Jedne z nas wola tradycyjne drewniane ze szczebelkami, inne za to turystyczne, a jeszcze inne koszyki:-)na dzieci " Moses Basket " Poczytaj i bedziesz wiedziala wszystko. :)
I my wszystkie mamy zamiar sie rozpakowac +- w czerwcu, a jakbys chciala pogadac i zobaczyc jak sie szykuja do wielkiej chwili kwietniowki to wejdz tu
Kwiecień 2009 - Forum BabyBoom

Do góry