reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Mnie się zdaje, że smoczki od butelek nie powinny zanadto udawać piersi mamy :tak: Przecież to mamusia ma być tą jedyną, niepowtarzalną i najlepszą!

Jak moja Śliwka Robaczywka była jeszcze malusim bachorkiem, to używałam Aventu. A poza tym dostałam taką symboliczną wyprawkę od Rodzinki z USA i tam były piękne kolorowe smoczki i butelki, a wszystko to zupełnie nie takie, jak czytałam, przygotowując się do narodzin Bączka. A skoro już było, to się używało i było super :-D

Jestem zdania, że cała ta smoczko-butelkowa ideologia to czysty marketing i tyle! :rofl2:

reklama
No to Kalinko pewnie masz ten sam co ma moja Viki,:-):-):-)

Sorry ze kolka takie brudne ale wrocilysmydopiero ze spacerku....Nosidelko,mam w schowku tak ze n razie zdjecia nie zrobie,,,

Beatko, nasz jest beżowszy, ale to dokładnie ten model - widzę, że również masz bajerki typu termometr :-D Nasz jest z kolekcji chyba z 2005 r., bo jego pierwsza użytkowniczka skończy w tym roku 4 latka :tak:

Kalina_malina zgadzam sie z toba. Ja osobiscie stawiam na avent (od kolezanki dostane laktator, sterylizator, i podgrzewacz tej firmy, wiec dokupie tez butelki)

A ja wlasnie chce kupic, aby sie nie przydaly :-D:-D:-D.
Mialam kilka wtop w zyciu z kupnem rzeczy ktorych nigdy nie uzylam ;-).

Ja mam troche problemy z brodawkami,wiec nie wiem czy napewno bede mogla karmic malenstwo,Viki udalo mi sie tylko przez dwa m. pozniej uzywalam butelek tez z Avent i bylam bardzo z nich zadowolona,przed nimi probowalismy innych ale nie do konca sie sprawdzily....

Co do butelek i smoczków to zdecydowanie polecam AVENT naprawdę są dobre
Ja karmiłam pierwsze dziecko pół roku piersią zdarzało się że musiałam odciągnąć pokarm i potem maluszek pił z butelki jak mnie nie było
I powiem Wam że nie było żadnego problemu aby synek się rozleniwił i nie chciał potem ssać piersi
Avent ma też fajne smoczki do butelek z 1,2 i 3 dziurkami w zależności od tego jak chcemy by mleko czy herbatka szybko leciała. Potem są jeszcze smoki trójfazowe bardzo przydatne jak już maluszkowi dodajemy kaszkę do mleka
Jeżeli chodzi o laktator to AVENTU bardzo polecam!!!

Dobre butelki to wg mnie podstawa, wtedy np. Tatuś będzie mógł wstać w nocy i podać odciągnięty pokarm.... :-);-):-D:tak:

Przynajmniej tak się deklaruje że będzie wstawał...... :sorry2::sorry2::sorry2:

Cześć, jestem tu po raz pierwszy, oczekująca na kwiecień:) Teraz własnie pora chyba na pierwsze zakupy..butelki Aventu też polecam, bo słyszałam od koleżanki wiele dobrego. Z kolei co do laktatora to myślę, ze lepiej z zakupem poczekać do porodu, może potem wypożyczyć i wypróbować. Jednym odpowiadają elektryczne innym te ręczne...nie wiem, jakie jest Wasze zdanie. A zinnych zakupów mam z kolei problem z wyborem mebelków dla dziecka, co byście polecały? Najgorzej to z wyborem łóżeczka, chciałabym inne dokupić w komplecie, ale na początek nie za dużo...może jeszcze komoda, potem szafa...

reklama
Witaj Karmeno2 na naszym forum. Co do zakupow, a lozeczka w szczegolnosci to tu juz tysiace slow zostalo powiedziane, wystarczy przejrzec watek. Jedne z nas wola tradycyjne drewniane ze szczebelkami, inne za to turystyczne, a jeszcze inne koszyki:-)na dzieci " Moses Basket " Poczytaj i bedziesz wiedziala wszystko. :)
I my wszystkie mamy zamiar sie rozpakowac +- w czerwcu, a jakbys chciala pogadac i zobaczyc jak sie szykuja do wielkiej chwili kwietniowki to wejdz tu
Kwiecień 2009 - Forum BabyBoom

Do góry