reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

A tu moje najnowsze zakupy -
Woz
LRG_G00124.jpg

Torba do wozka i mala matka do przewijania

Przescieradelka - gladkie i z misiami

Kocyk azurowy bialy

i gabka - przewijak do uzytku domowego

reklama
Pytanie techniczne - co myślicie o takiej wanience? Wykonana jest z przyjemnego plastiku, te zgięcia również, od normalnej wanienki różni się kształtem i tym, że jest składana. Dla mnie to ważny atut, bo mieszkanko niewielkie., ale mąż ma obawy czy będzie wygodnie bez pochyłego oparcia itd. Co wy myślicie?
Meva - dla mnie wizualnie piękna nie jest :-), ale też wanienka piękna być nie musi, ważne by była funkcjonalna. Tylko mi się wydaje, że jest trochę mniejsza od tradycyjnych , czy nie? A co do podpórki, to możesz włożyć do niej taką wkładkę , która wygląda jak leżaczek ( materiał na drucie ).
Andzia - super ciuszki!

Kasiu no to zaszalałaś :-). Urzekła mnie torba do wózka, ma bardzo optymistyczne kolorki :tak: i jak pisałam wcześniej bardzo mi się podobają kocyki ażurowe :tak:.
A ja dalej piorę rzeczy dla Małej, mam tego tyle, że nie wiem czy wszytko zdążę wyprać przed porodem :szok::-D.

Meva - dla mnie wizualnie piękna nie jest :-), ale też wanienka piękna być nie musi, ważne by była funkcjonalna. Tylko mi się wydaje, że jest trochę mniejsza od tradycyjnych , czy nie? A co do podpórki, to możesz włożyć do niej taką wkładkę , która wygląda jak leżaczek ( materiał na drucie ).
Andzia - super ciuszki!
Co do wielkości to dno jest tak samo długie, tylko brak pochyłości zmniejsza ją troszkę. Co do wyglądu - mało istotna kwestia, bo poza samą kąpielą jej nie widać - suszysz, składasz i po kłopocie. Co do funkcjonalności - mnie sie wydaje że jest taka sama, wlewasz wodę, kąpiesz bobasa i już , co tu więcej można wymyślić- a potem ekstra bonus, można ją poskładać i do kąta. Nawet w podróż można wziąść. Tylko to przywiązanie do standardowego wyglądu mi przeszkadza - bo fakt że wanienka wygląda dziwnie.
No i to oparcie - czy dzidziusia się opiera o tył wanienki pleckami podczas kąpieli? Kto wie?
Cały czas szukam konkretnych negatywnych argumentów i na razie nic mi do głowy nie przychodzi...

Ostatnia edycja:
Kasiu powoz super!

Ja dzisiaj zaczelam przegladac i prac rzeczy niemowlece po Eryku. Nawet nie wiedzialam, ze mam ich taki stos:szok::szok: Dobrze, ze nic nie kupowalam, bo pewnie i tak nie znajde na nie wszystkie miejsca na polkach:confused2:
Maz jednak stwierdzil, ze kilka body i ze dwa moze trzy spioszki kupimy nowe, coby maly nie byl az tak bardzo pokrzywdzony tym, ze nosi tylko uzywane ciuchy:tak::-p

Ja w koncu kupilam szlafrok i koszule do szpitala,chyba biore tylko jedna bo i tak bede rodzic w szpitalnej,mojemu P. strasznie sie nie podoba to co zakupilam,mowi ze wygladam troche wsiowo,ale dla mnie jest okay.W koncu to ja bede w niej paradowac a nie on,ten drugi szlafrok to nie wiem czy zabiore,ale Viki rodzilam poczatkiem sierpnia,i strasznie zmarzlam w szpitalu,dla malej tez zabiore cos cieplejszego tak na wszelki wypadek...:-)

Załączniki

• Picture 18453.jpg
    Picture 18453.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 37
  • Picture 18456.jpg
    Picture 18456.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 29
reklama
ja też dziś powyciągałam i zaczęłam prać najmniejsze ubranka :tak: Rozwiesiłam na balkonie kolorowe pajacyki, śpioszki, kaftaniki, sukienusie w rozmiarze 56-62... i rozbeczałam się ze wzruszenia :baffled::sorry::eek::tak::-D
Jutro białe :-)
A prasowania to będę miała na miesiąc chyba :rofl2:

Do góry