reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
Dziewczyny super zakupy:-),
ja dziś kompletowałam torbe do szpitala-kupiłam:
majtki jednorazowe Canpola, super duże wkładki Seni, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, koszulę do karmienia-torba spakowana zostało tylko wrzucić jakieś kosmetyki i klapki pod prysznic:tak::-)- nie wiem dlaczego, ale czuje gdzieś podswiadomie że bedzie szybciej niz myślę:baffled:

Ja tez mam takie przeczucie,a u mnie juz 34 tydz sie zaczal,no ale zobaczymy czy tenasze domysly sie sprawdza czy nie:-D
Ja dopiero teraz po swietach mam zamiar jechac na zakupy po wyprawke do szpitala dla mnie,chyba juz najwyzsza pora:-D:-D

Monika_M dlugo nie moglam zdecydowac sie na wozek i nie mialam ograniczonego
budzetu. Obejrzalam setki wozkow. To na co trzeba zwracac uwage porocz oczywiscie wygody dziecka to materialy z ktorych wykonane sa wozki a co za tym idzie ich awaryjnosc. Nie zawsze dobre wozki sa drogie i na odwrot drogie nie znaczy bezawaryjne. Bylam zdecydowana juz na
emmaliunga edge duo combi, ale kolory mnie nie zachwycily. No i
zobaczylam w sklepie wozek Roan Marita. Zachwycil mnie swoim
wygladem i jakoscia za tak niska cene oraz dodatkowymi akcesoriami w
kolorze wozka. Jasne ze ma on tez wady, ale podobno sie nie psuje no i duzo nie kosztowal:-)
pozdrawiam

Załączniki

• marita_sl-01.jpg
    marita_sl-01.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 31
a ja mam pytanko w sprawie tych rozpinanych w calosci koszul nocnych, ktore przewijaja sie w wyprawkowych listach. Czy one sa tylko do porodu? Bo te do karmienia sa wspominane osobno.
Nie mam pojecia czy tu w szpitalach cos daja, ale wiem, ze w pokoju mozna rodzic nago. Niestety jest tylko 1 pokoj z wc, wiec cos do zalozenia podczas porodu, jak bedzie gonic do toalety, miec wypada :-D

Nie wiem, czy kupowac specjalnie taka. Slyszalam, ze niektore chca rodzic w t-shirtach mezow, wygodnie jest miec w ogole cos na sobie? Prosze o wypowiedz tych, co juz rodzily, co najlepiej spakowac na te kilka-kilkanascie godzin meki? :-D

Monika_M dlugo nie moglam zdecydowac sie na wozek i nie mialam ograniczonego
budzetu. Obejrzalam setki wozkow. To na co trzeba zwracac uwage porocz oczywiscie wygody dziecka to materialy z ktorych wykonane sa wozki a co za tym idzie ich awaryjnosc. Nie zawsze dobre wozki sa drogie i na odwrot drogie nie znaczy bezawaryjne. Bylam zdecydowana juz na
emmaliunga edge duo combi, ale kolory mnie nie zachwycily. No i
zobaczylam w sklepie wozek Roan Marita. Zachwycil mnie swoim
wygladem i jakoscia za tak niska cene oraz dodatkowymi akcesoriami w
kolorze wozka. Jasne ze ma on tez wady, ale podobno sie nie psuje no i duzo nie kosztowal:-)
pozdrawiam
No fajny i kolory są super, tyle że mi zależy tez troszkę na skrętnych kółkach, bo ja do najsilniejszych nie należę, a możliwość zawracania jedną ręką to super sprawa.

Wróciłam cała w skowronkach :) Kupiłam dwie koszule do karmienia na targu- są idealnej długości dla takiego krasnala jak ja. A w dodatku dość ładne. Wieczorem może wkleje fotki.

Wyprawkę dla siebie i dzidzi skompletowałam w 99%. Dziś nawet kupiłam pampersy :p.
Ja czuję,że wcześniej się znajdę w szpitalu- według usg 30 maja-więc wolę spać spokojnie.
Na początku maja wybieram się z moim S do szpitala-aby się dowiedzieć co mam wziąść-czy ciuszki dla dzidzi własne no i jak z tą koszulą do porodu- bo niedawno jeszcze jak kuzynka rodziła w tym samym szpitalu to dawali szpitalną. A jak nie dadzą -to planuje jakiś t-shirt,albo używaną,rozpinaną koszulę . Nie bede nic nowego kupować-myślę,że zbędny wydatek.

Sterylizator i podgrzewacz to chyba kupię używany-poluje na allegro. A jak nic nie znajdę to z kupnem nowego wstrzymam się aż będzie taka potrzeba.

To ja sie pochwale ze kupilam wozek hehe taki jak mi sie snil po nocach narazie jezdzi w samochodzie z braku miejsca w schowku Musze go tylko uprac kolor beż na 3 kołach cena bagatela 30 funtów z fotelikiem :D wyprawka tez skompletowana zostaly kosmetyki mata na przewijak pampersy na spacerki i lozeczko juz wybrane czekam tylko az mąż nacisnie kup teraz :)

a łózeczko wybrałam takie ...
Graco Contour Deluxe Electra Travel Cot Playpen Geometr on eBay, also, Travel Cots, Baby (end time 12-May-09 11:09:24 BST)

podobno rewelacyjne kolezanka miała na starszej córeczki i poleciła z reka na serduchu :D

reklama
A jak nie dadzą -to planuje jakiś t-shirt,albo używaną,rozpinaną koszulę . Nie bede nic nowego kupować-myślę,że zbędny wydatek.

moj maz akurat koszul rozpinanych nie nosi, chyba ze na jakas okazje, a t-shirtow nie ma tak duzych, by moj brzuch tam jeszcze wcisnac :-D
ja sama tez koszulki zwykle, zapinanych wiekszych rzeczy nie mam zadnych.... nic w szafie opowiedniego do porodu nie znajduje...

Do góry