reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
tricolor-ja widziałam te mebelki u mnie niedaleko jest sklep meblowy i tam urzekło mnie łóżeczko z bordową orchideą, ech ale łóżeczko+ materacyk i pościel kosztowało 2000 zł. Mój mąż powiedział że jeżeli będzie dziewczynka to jej kupi to łóżeczko, ale po dłuższym zastanowieniu stwierdziałam że jest śliczne ale nas nie stać. Wolę zaoszczędzić i kupić tańsze ale starczy mi wtedy na inne wydatki :-(

Ostatnia edycja:
Ten koszyk o ktorym wspomnialam na Czerwcu to cos takiego:

36578178yy7.jpg

Tutaj proponuja kupno takich koszykow bo jak twierdza dzidziusiowi do 3 msca zycia jest w nim przytulniej. Wygodny, bo lekki i zawsze mozan wziasc ze soba do znajomych. Stojak dziala jak kolyska wiec dwa w jednym. Chyba zakupimy taki koszyk-kolyske :tak:

Też o takim myślałam, ale chyba go sobie podaruję na rzecz takiej fajniutkiej huśtawki fisher price, w której się po prostu zakochałam. Z bajerami typu muzyczka, światełka i huśtanie dziecka w przód i w tył oraz na boki :-D A tu jest link do niej:
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3981982/c_1/1|cat_10199769|Baby+bouncers+and+swings|10199816/Trail/searchtext%3EFISHER+PRICE.htm

Tau a propos koszyka, to zdaje mi się, że widziałam taki na allegro używany, w dziale z łóżeczkami. Także poszperaj - może trafisz.

tricolor mnie też urzekły te mebelki, rozglądałam się za nimi na allegro, ale do najtańszych niestety nie należą..
Tutaj link do nich, przykładowy wzór MEBLIK_ORCHIDEA_ MEBLE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY (514176394) - Aukcje internetowe Allegro

:szok::szok::szok: Boże, jakie ceny !!!

Ja bym w prawdzie potrzebowała tylko łóżeczko, komode i pewnie szafę na poczatek, ale to i tak pewnie z 4 tys wyjdzie jak nie wiecej :baffled:

Ale z drugiej strony to te mebelki beda służyły ładnych parę lat dziecku. Jesli sa dobre jakosciowo to jednak warto. Nie trzeba kupowac od razu wszystkiego. Na poczatek najwazniejsze lózeczko i komoda z przewijakiem, a potem mozna stopniowo dokupować inne mebelki.

No i nie zapominajmy, że są o wieeeeeeeeeeeeeeeeeele droższe firmy, a i stolarz często weźmie za swoja "garazową" pracę nie wiele mniej.

Musze powaznie sie nad tematem zastanowic i przede wszystkim porozmawiac z męzem. Tak czy inaczej mebelków wczesniej nie kupimi jak w maju, albo nawet w czerwcu.

Ostatnia edycja:
Ja mam straszna ochote zaczac juz robic zakupy. Ostanio wybralam sie do Mothercare i ceny mnie przerazily :szok: Zdecydowanie bedziemy kupowac wozek na necie, lozeczko pewnie tez ale tyle jest tego potrzeba a okazje szybko uciekaja- zastanawiam sie jak namowic meza zeby powoli zaczac jednak kupowac, a z drugiej strony ciagle sie boje:zawstydzona/y: i juz sama glupieje od tego wszystkiego.

Martusia sliczny jest ten koszyk, strasznie mi sie marzy takie cudo, tylko w Polsce ciezko go pewnie dostac :-(
Mnie tez sie bradzo podoba no i jest w roznych kolorach.
Tau jak bardzo go bedziesz chciala i jak nie znajdziesz go w PL to moze moglabym Ci go kupic iw yslac poczta. Tylko nie wiem jak on sie spradwdzi w przesylce, czy dotrze caly.

Tusienka swietna jest ta hustaweczka :tak:
Nie wiem czy u nas podaruja ten koszyk ponoc strasznie polozne srodowiskowe do niego namawiaja.

Tricolor jak bedziesz sie ogladala za komoda z przewijakiem to dobrze posprawdzaj i dobrze sie zastanow. Ja kupilam w pierwszej ciazy i troche zalowalam bo malopojemna byla. Teraz zameirzam kupic zwykla komode, wyzsza niz ta dziecinna a przewiajk chce polozyc na ;ozeczku (bo u mnie komoda kolo lozeczka bedzie stala)

Piękna ta kołyska...ale niestety ja mam kawalerkę i muszę ją dobrze zagospodarować.Myślę nad drewnianym łóżeczkiem.Najlepiej z jakomś półeczką i przewijakiem.Zależy mi abym się ze wszystkim pomiescila w moim domku,więc chodzi mi o to aby rzeczy były praktyczne czasem 2 w jednym.Jesli nie znajdę porządnego łóżeczka z przewijakiem to widziałam taką wanienkę 2w1 z przewijakiem jak ją znajdę to wyślę.

reklama
Do góry