reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
Ja mam ten termometr w smoczku i dokupię taki elektroniczny zwykły. Myślę,że to wystarczy. Jakoś się boje dziecko mierzyć rtęciowym. Po tym, jak usłyszałam,że mają je całkowicie wycofać.

Ja mam taki zwykły elektroniczny termometr, tyle że podobno jest dostosowany do mierzenia temperatury dzieciom bo szybko mierzy temperaturkę.

Martusia_78 nawet nie wiesz jak trudno jest kupic cos nie w kolorze rozowym dla dziewczynki. Jak sie wchodzi do sklepu to oczoplasu mozna dostac od tego koloru:-)
Ruda wiem wiem mam juz corcie :tak::-D
Wyprawka dla Sandry byla praktycznie tylko rozowa ;-)Sliczna cukierkowa :tak::-D
Masz racje oczoplasu mozna kupic i nie wiadomo co wybrac zeby nie kupic czegos niepotrzebnego ;-)

mamuski, jaki termometr polecacie? Czy faktycznei te "douszne" :-D elektroniczne sa takie super? a moze w smoczku wystarczy? czy normalny elektroniczny?
Sama nie wiem co Ci poradzic :sorry:
Jak Sandra chorowala uzywalam zwyklego rteciowego, ale ona nie umiela wysiedziec zebym dobrze goraczke zmierzyla i kupilam zwykly elektroniczny. U mnie sie sprawdzil, choc coniektore moje kolezanki nazekaly na takie elektroniczne, ze niby przeklamuja.

Znajoma znow bardzo polecala mi ten douszny, ale corcia tak rzadko goraczke miala, ze nie kupilam bo troche szkoda jkasy mi bylo wydac na taki termometr.

Co do smoczkowych termometrow to slyszalam same zle opinie, duzo kolezanek sie wypowiadalo, z edizecko w trakcie goraczki nie zawsze chcialo dlugo ssac takieg termometru smoczka i nie dalo sie temperatury zmierzyc.
Te na czolo tez sa podobno kiepskie.

Ja mam zwykly elektroniczny i przy takim zostane.

Co mama to inna opinia :baffled:

A wiecie że kiedyś kolorem dla dziewczynki nie był róż tylko błękit - kolor szat Matki Boskiej - przeczytałam w m jak mama:tak::tak::tak::tak:

Tak było :tak:, ja miałam z błękitem sukieneczkę do chrztu a mój brat ubranko z różem. Teraz przeszła moda z zachodu i jest wszystko na opak ;-):-D.

Jak ja nie lubię różu, brrrrrrr ...... i w co ja Córunię będę ubierać?:-D

Andzia zdaje się, że na Podlasiu nadal błękit jest kolorem dla dziewuszek:tak:

A jeśli chodzi o ubranka dla dziewczynek, to ja byłam dziś mile zaskoczona, bo w Dunnes Stores, było tyle ślicznych ciuszków i to nie w różu:tak: Bardzo mnie to cieszy, bo ja nie lubię tego cukierkowego koloru i jak się okaże, że będę miała córunię, to nie będzie musiała być pudrowo-przesłodzona;-)

A ja nareszcie mam do wyprawki coś innego, niż ciuszki :-D

Dziś byłyśmy z Madziumbą w Biedronce i kupiłam dla Kseni wanienkę ;-) Jest to zwykła miska o lekko podłużnym kształcie, ale ma fajny kolorek i zajmuje znacznie mniej miejsca, niż pełnogabarytowa wanienka (wymiarowo raczej przypomina szerszą umywalkę). Poza tym będę w stanie sama ją unieść, nawet pełną wody, kiedy męża nie będzie w domku.

Zobacz załącznik 126786

Zobacz załącznik 126787

reklama
Ja też byłam w biedronce, ale wczoraj -u nas kolorystyka odwrotna, ja kupiłam ją raczej na pranie, ale mój M stwierdził, że dla małego jak znalazł:-D:-D:-D

Załączniki

• Obraz 009.jpg
    Obraz 009.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 32
Do góry