reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

a za oknem taka paskudna pogoda :(

a u mnie upal, i mecze sie zamknieta w najbardziej naslonecznionym pokoju i delektuje spokojem bez kotow :-D Mamy zmiane planow, bedziemy z corcia jednak "mieszkac" z poczatku w jej pokoiku, jak kupimy tam kanape, bo jest to najchlodniejszy pokoik latem i najprzyjemniej sie w nim siedzi i spi.

do miasta bym sobie poszla w taka pogode, ale tutaj w moim miasteczku malo sklepikow z akcesoriami niemowlecymi, wiec buszuje po necie i dokupuje ostatnie drobiazki.

a propos wyprawki, od kiedy mozna malenstwa w bujaczkach klasc?

reklama
Mamuski dziekuje Wam bardzo za rady w sprawie rozka :-) ... jednak sobie go darujemy jak mowicie ze Wasze dzieciaczki az tak bardzo go nie potrzebowaly to i pewnie moja corcia sie bez niego obejdzie... no i wlasnie tez myslalam ze chyba bedzie cieplo... i czy nie za cieplo na taki rozek :)
dzieki za rady!
apropo wyprawki... jak sie zbiore by podokupowac pare rzeczy to tez popstrykam troche foteczek i sie pochwalimy :-)

a co do okazji...to ostatnio przez przypadek wyczailam w primarku sukieneczke z welurku z bluzeczka za £1 !!! moglabym sie normalnie eksportem w tych przypadkach zajac :-)

mamuski, jaki termometr polecacie? Czy faktycznei te "douszne" :-D elektroniczne sa takie super? a moze w smoczku wystarczy? czy normalny elektroniczny?

mamuski, jaki termometr polecacie? Czy faktycznei te "douszne" :-D elektroniczne sa takie super? a moze w smoczku wystarczy? czy normalny elektroniczny?

Ja miałam dla Frysi taki douszny i nie byłam z niego zadowolona, bo w kilku pomiarach temperatura wychodziła zupełnie różna. Te termometry działają na poczerwień i trzeba dobrze odciągnąć uszko dzidzi i dobrze nim wycelować, żeby uzyskać prawidłową wartość.

Myślę, że tym razem kupię termometr w smoczku, może też taki pasek przykładany do czółka, żeby mieć szybko orientacyjny wynik.

Ja miałam elektorniczny i w pupci mierzyłam, ale nie wszystkie maluchy to akceptują. Mojemu do tej pory tak mierzę temperaturę i jest ok :-) W smoczku i w pasku (do przyłożenia na główkę) są podobno mniej dokładne. Chyba najlepszy jest ten elektorniczny do uszka - pomiar w kilka sekund, więc dziecko się nie zdąży zdenerwować.

Ja miałam dla Frysi taki douszny i nie byłam z niego zadowolona, bo w kilku pomiarach temperatura wychodziła zupełnie różna. Te termometry działają na poczerwień i trzeba dobrze odciągnąć uszko dzidzi i dobrze nim wycelować, żeby uzyskać prawidłową wartość.

no wlasnie czytam testy i jakis lekarz pisal, ze podaja wlasnie rozne temperatury ze wzgledu na skore, kosci, bla, bla, bla i te wszystkei warstwy. W kazdym razie nie sa super, tak jak myslalam. A kosztuja tak 20-50€, wiec zamowie w smoczku za piataka i dokupie pozniej zwykly z miekka koncowka na wszelki wypadek :)

Te pierwsze tuniki mi sie bardzo podobają :-)

No tak góra to jest jedna rzecz, ale trzeba też mieć cos na dól, jakies spodnie, spudniczkę. Mnie ostatnio wszystko dusi . Jak tylko mam cos na brzuchu to szału dostaję. Teraz w samym swetrze chodze po domu z gołym tyłkiem bo tak mi najwygodniej :-)

Hi hi też tak mam, ale ja nawet w swetrze nie daję rady chodzę w bluzce od pizamy:-D:-D:-D

A ja dla Hubiego mialam ten termometr i byłam z niego dość zadowolona:
CYFROWY TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ SUPER SZYBKI (593275068) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Tak czy inaczej w szpitalu ały czas mierzyli mu temperature rtenciowym wkladając w pupę. pomiary raczej sie pokrywaly.

Mowcie co chcecie, ale ja uważam, że i tak termometr rtenciowy jest najlepszy, najdokladniejszy. Wiem, że maja je wycofac, ale w domu zawsze taki sie znajdzie i nie mam zamiaru go wyrzucać.

Temperaturę orientacynie moznaz mierzyc elektronicznym, a jak sie okaże, że jest podwyzszona to dodatkowo sprawdzić rteciowym. Zawsze tak robiłam kiedy sama mierzylam temperaturę.

Uff to i mi ulżyło bo mam to samo :-D nie dośc że mnie wszystko gniecie i podrażnia to nawet nie mogę się po brzuchu podrapać :-D Ale spokojnie juz nam niewiele zostało:-)

reklama
Teraz w samym swetrze chodze po domu z gołym tyłkiem bo tak mi najwygodniej :-)

No prosze bardzo co tam sie wyprawia , a jak listonosz zapuka?:-D:-D:-D:-D

Ale widze ze wszystkie takie delikatniutke jestesmy i szmaty na bębenku nam przeszkadzają:-):-) , ja to nawet bez stanika biegam bo każdy mnie a to gniecie a to przeszkadza a tak to mam przewiew:-D:-D:-D

Do góry