reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dziewczyny, jak kupujecie ciuszki przez internet proszę, podrzucajcie odrazu linki do stron :sorry: Ja wczoraj przegladałam allegro, ale jakos nic nie mogłam znaleść:-(

reklama
Słodziak :tak:

A dlaczego miałybyśmy się nie dogadać? Ja nie mam manii prześladowczej :-) chociaż wiem że to się zdarza :szok:

Nieeeeeeeeeeeeeeee no ja tez nie, ale chyba wiesz jak to jest z tymi Warszawiakami i Poznaniakami, a zwlaszcza kibicami, masakra !!! :-D Ja jestem łagodna jak baranek ( nie ten zodiakalny choc nim jestem :cool2:).

co sadzicie o moim typie ??? Dla dziewczynki :-):-):-)

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 50
Oki teraz troszkę się pochwalę. Oto moje nowe nabytki i prezent dla małego od babci:-D

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 47
  • 002.jpg
    002.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 34
  • 003.jpg
    003.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 37
  • 004.jpg
    004.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 41
  • 005.jpg
    005.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 40
  • 007.jpg
    007.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 34
  • 009.jpg
    009.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 42
  • 011.jpg
    011.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 33
W szpitalu gdzie chciałabym rodzić muszę mieć własne chusteczki:tak:, od początku a nie w wyjątkowych sytuacjach.
Widać "co kraj to obyczaj". W szpitalu, w którym miałam do czynienia z położnictwem, położne upominały matki, które wycierały dzieci chusteczkami nawilżanymi zamiast mycia.
Zresztą osobiście wycieram się chusteczkami nawilżanymi głównie w warunkach turystycznych, gdy nie mam możliwości umyć się w inny sposób. Nie wyobrażam sobie sytuacji, bym miała się nimi wycierać, kiedy mam dostęp do bieżącej wody, więc niby dlaczego moje dziecko miałoby być traktowane gorzej....

Widać "co kraj to obyczaj". W szpitalu, w którym miałam do czynienia z położnictwem, położne upominały matki, które wycierały dzieci chusteczkami nawilżanymi zamiast mycia.
Zresztą osobiście wycieram się chusteczkami nawilżanymi głównie w warunkach turystycznych, gdy nie mam możliwości umyć się w inny sposób. Nie wyobrażam sobie sytuacji, bym miała się nimi wycierać, kiedy mam dostęp do bieżącej wody, więc niby dlaczego moje dziecko miałoby być traktowane gorzej....

Używanie chusteczek nie wyklucza mycia dziecka :-)

Tau jesteś niesamowita:tak:, ja mam już sporo ale żeby wszystko:rofl2:

reklama
Czesc dziewczyny!
Ja dzisiaj zakonczylam kompletowanie wyprawki, dzisiaj zanabylam wanienke i materacyk. Obie rzeczy kupione w ikei.
Mialo byc wiadro Tummy Tub, ale z powodu rodzinnej dziury budrzetowej zdecydowalismy sie na tansze rozwiazanie i kupilismy najzwyklejsza niebieska wanienke ikeowska ;-). Ma jakies tam smieszne gumki antyposlizgowe... nie za bardzo mi sie to podoba, ale za to byla to najmniejsza z tradycyjnych wanienek. Cala reszta ktora ogladalam w sklepach dzieciecych byla sporo dluzsza.
Materacyk, hmm sprezynowy sultan dromma. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal, myslalam ze bedzie twardszy, ale widac to moje zboczenie (ja uwielbiam spac na twardym!).

Tau jestem pod wrazeniem rozumiem ze mozna cos tam juz miec ale zeby wszystko!!!! GRATULUJE!!!

My tez co nie co mamy ale do wszystkiego jeszcze daleko, teraz szukam kocyków na allegro kiedys widziałam sliczne a teraz jak chciałabym je zamówic nie moge znalezc ale napewno cos wpadnie mi w oko.Chciałam kupic 2 kocyki i okrycie kąpielowe.
:-D

Do góry