reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Agusia super zakupki

co do pościeli to nie kupuję... mam prześcieradła z gumką i 2 rożki, które potem mają służyć za kołderki, 2 kocyki i śpiworek więc cały komplet pościeli wydawał mi się zbędny, a już te wszystkie ochraniacze i baldachimy to wg mnie głównie siedlisko kurzu

szlafrok mam bardzo cielnki, u nas w szpitalu grzeją jak szaleni

Ja też właśnie mam i kocyki, a małego na początku i tak w rożku będę trzymała chyba
Ale teściówka mówi,że jak to i ,że kołderkę kupi
Phhhi jak chce niech kupuję, używać nie muszę

Ja mam szlafrok ciepły i bardzo się cieszę, na pewno się nie spocę bo lubię się grzać

Ja mam śpiworki - 2 z długim rękawem i jeden bez rękawów. Ewentualnie kocyk albo rożek. Pościeli w ogóle nie kupowałam.

co do szlafroka to z poprzedniej ciąży mam cienki i grubaśny(tego mi kupił mąż jak wylądowałam w szpitalu w połowie ciąży w styczniu..) i biorę na pewno ten cienki.... mi tam ogólnie jest gorąco, a na położniczym jest ech - masakrycznie gorąco jak dla mnie;-)

ja kołderke kupiłam przy Rysiu i ... spał na niej tylko trzeba było ciągle pościel zmieniać no i w końcu schowałam bo mały tak się rozkopywał i do dzisiaj śpi bez. Poduszka u niego konieczna :-), teraz w zime jak mu sie chłodno robi to czasem da się kocykiem przykryć ale generalnie to musi mieć grube piżamki bo ma przykryciowstręt:-D. Jednak każde dziecko inne może Wasze dzieciaczki będą chciały spać przykryte.

reklama
My mamy zwykłe z gumką...frotkowe i najzwyklejsze gładziutkie. Na pewno nie kupujemy tych nieprzemakalnych (z ceratką) ;-) prześcieradło to przescieradło..ni ma co cudowac moim zdaniem. ;p

Do góry