reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Agusia super zakupki

co do pościeli to nie kupuję... mam prześcieradła z gumką i 2 rożki, które potem mają służyć za kołderki, 2 kocyki i śpiworek więc cały komplet pościeli wydawał mi się zbędny, a już te wszystkie ochraniacze i baldachimy to wg mnie głównie siedlisko kurzu

szlafrok mam bardzo cielnki, u nas w szpitalu grzeją jak szaleni

Ja też właśnie mam i kocyki, a małego na początku i tak w rożku będę trzymała chyba
Ale teściówka mówi,że jak to i ,że kołderkę kupi
Phhhi jak chce niech kupuję, używać nie muszę

Ja mam szlafrok ciepły i bardzo się cieszę, na pewno się nie spocę bo lubię się grzać

Ja mam śpiworki - 2 z długim rękawem i jeden bez rękawów. Ewentualnie kocyk albo rożek. Pościeli w ogóle nie kupowałam.

co do szlafroka to z poprzedniej ciąży mam cienki i grubaśny(tego mi kupił mąż jak wylądowałam w szpitalu w połowie ciąży w styczniu..) i biorę na pewno ten cienki.... mi tam ogólnie jest gorąco, a na położniczym jest ech - masakrycznie gorąco jak dla mnie;-)

ja kołderke kupiłam przy Rysiu i ... spał na niej tylko trzeba było ciągle pościel zmieniać no i w końcu schowałam bo mały tak się rozkopywał i do dzisiaj śpi bez. Poduszka u niego konieczna :-), teraz w zime jak mu sie chłodno robi to czasem da się kocykiem przykryć ale generalnie to musi mieć grube piżamki bo ma przykryciowstręt:-D. Jednak każde dziecko inne może Wasze dzieciaczki będą chciały spać przykryte.

reklama
My mamy zwykłe z gumką...frotkowe i najzwyklejsze gładziutkie. Na pewno nie kupujemy tych nieprzemakalnych (z ceratką) ;-) prześcieradło to przescieradło..ni ma co cudowac moim zdaniem. ;p

Do góry