reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja tez musze dokupic pare rzeczy tak to juz bede miec chyba wsyztsko ;]
ja w sumie musze :
spiworek ale taki bardziej wiiosenny niz zimowy taki wiecie z misia
rozek sztuk jeden (po synku wywalilam jak wrocilismy z patalogii noworodka)
pare tetr
body z dlugim rekawem (okolo 4-5 sztuk)
pajace welurowe 4-5 sztuk

i tyle ;> aaa smoczek uspokajajacy reszta rzeczy mam ;]

zreszta okarze sie pod koniec stycznia jak meza wywale do piwnicy po ubranka po Natanielku

reklama
ja dziś przejrzałam bardzo dokładnie rzeczy po Tymku i doszłam do wniosku, że na pierwsze miesiące brakuje mi dosłownie kilka sztuk bodziaków, pajacyków i śpioszków tzw "wyjściowych" :) No i dziś na zakupach zupełnie przy okazji ;) wróciłam z wyprawką szpitalną dla małej (3X body dł rękaw, rozpinane po całości jak chciałam i do tego dwa śpioszki rozpinane między nóżkami). Zostało do kupienia pajacyki i ew. większe rozmiary :)
A w lumpku który wypatrzyłam totalnie przez przypadek dorwałam aż za 12 zł kombinezon na wyjście ze szpitala:D Specjalnie nowego nie chciałam kupować, bo mam takie większe po Tymku i od koleżanki.. ale za takie pieniądze to stwierdziłam że warto, szczególnie że jest cudny:D fotki strzelę później ;) Do tego kombinezonu parę bodziaków jeszcze się udało kupić:)
Powoli kończę szaleństwa ubrankowe, jeszcze te pajacyki zamówię potem z allegro i tyle :) Bo większe rozmiary wolę kupować już jak mała się urodzi, będzie na to sporo czasu;) Na teraz potrzebuję jeszcze rożek i parę pierdółek do higieny ;)

Ale szalejecie z zakupami - tez bym tak chciała, ale dopóki się ten przeklęty remont nie skończy to nawet nie mam ochoty przejrzec ubranek po Dobrusi :confused2:
tak konkretnie to podobnie jak Pelerandra po nowym roku będe kupować, a póki co dalej rozmyslam co w domku pozmieniać ;-)

mata my mieszkamy praktycznie w jednym pokoju więc tu dopiero będzie zgryz - jak ustawić łóżeczko, jakąś komodę czy coś żeby było funkcjonalne i nie zajmowało dużo miejsca; muszę się rozejrzeć za czymś małym i funkcjonalnym... chociaż taką komodę to mi pewnie siostra wykombinuje, bo zajmuje się projektowaniem mebli, a jej mąż wykonaniem więc będzie po kosztach... tak naprawdę mamy tylko pół wolnej ściany na której można by cokolwiek postawić :crazy:

Perelandra no to u nas odrobine lepsza sytuacja, bo mamy 2 pokoje, z tym, że w każdym kąt 100/100 cm do zagospodarowania (najpierw u nas będzie łóżeczko, potem do Dobrusi pokoju się wciśnie). Sęk w tym, że ja chciałabym do naszego jeszcze stół wcisnąć, a u Dobrusi musimy regał na zabawki wstawić :sorry: no ale już jakies pomysły mam ;-) zazdroszczę, że masz takich zdolnych ludzi w rodzinie - na pewno cos funkcjonalnego będziecie mieć :tak:

mata ja też się cieszę, że można coś wykombinować, siostra zaprojektowała nam szafę od podłogi do sufitu na całą ścianę z przesuwanymi drzwiami po bokach, regałem i szufladami po środku, bardzo dużo się w niej mieści... niestety na pozostałych ścianach są okna albo drzwi, a łóżeczko może stać tylko w jednym miejscu i to pod warunkiem, że zlikwidujemy regał na książki (tylko co ja z tymi książkami zrobię...) i przeniesiemy stolik z komputerem... naprawdę trzeba będzie się nagimnastykować
marzy m się własny dom

Perelendara my też mamy tylko jeden pokój swój, mieszkamy z bratem mojego faceta i w styczniu zamieniamy się pokojami bo tamten jest ciut większy i bardziej ustawny, ale mimo to nie wiem jak się tam pomieścimy
Łóżko dla Nas, duża szafa która przenosi się razem z Nami, do tego dojdzie łózeczko na tej samej ścianie co szafa i zostaje Nam niewielka przestrzeń. Planujemy tam albo kompa wstawić, albo jakąś komodę mała na coś i ot tyle miejsca
Całe szczęście,że w sumie w reszcie mieszkania możemy trzymać inne duperele wózek, wanienkę czy nawet szafeczkę dla bobasa możemy tam wstawić ale mimo wszystko ciasno będzie Nam oj będzie

reklama
nie wiem, teraz myślę, że może zrezygnujemy z tej komody z przewijakiem i zrobimy miejsce na rzeczy Maleństwa w szufladzie w dużej szafie... ja na dodatek jestem typem zbieracza i mam całe mnóstwo różności, których żal mi się pozbyć ale chyba będę musiała

Do góry