reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Oo super spódnica, poczekam na Twoją opinie i w razie co zamówię też

Kurde mi spędza sen z powiek płaszcz, zupełnie nie wiem co mam kupić i gdzie
Siedzę w domu ale mój chłop ciągle pracuje i nie mamy kiedy się wybrać do galerii, więc zaczęłam się na allegro rozglądać ale jakoś nic mnie nie urzekło. Jak płaszcz fajny to rozmiaru nie ma
Ewentualnie nad tym myślę, ale nie wiem sama
Piękny Wełniany Płaszcz Ciążowy JESIEŃ szary XL (1844193203) - Aukcje internetowe Allegro

Bardzo mi sie podoba, tez rozkminiam co zrobic. Przylecialam tu w swetrze i przyciasnej skórce, jak mam tu zzostac do grudnia to nie obedzie sie bez plaszcza :/

reklama
Atomówka - ja bym takiego płaszcza nie kupowała na allegro, wolałabym przymierzyć.

Ja to w ogóle nie planuję zakupu płaszcza ani nowej kurtki. W ciąży z Emilką (też miałam termin na marzec) przechodziłam w moich normalnych kurtkach, jakoś się w nie mieściłam z brzuchem. Tym bardziej, że jestem zmarźlak, więc pewnie szybko wskoczę w zimową kurtkę. Mam ich 3 - jedna długa, druga krótka, trzecia sportowa. W tą sportową na pewno się zmieszczę, najwyżej się trochę podniesie do góry.

Doris no ja właśnie też się boje kupić płaszcz, na allegro bo boję się,że źle dobiorę rozmiar ale najzwyczajniej będzie źle na mnie leżał, ale zawsze jest opcja zwrotu w ciągu 7 dni więc w sumie tylko koszty wysyłki bym straciła
Boję się tylko,że ten płaszcz to wcale nie typowa ciążówka i że na krótko starczy bo nie będzie rósł z brzuszkiem

Ja niestety coś kupić muszę, bo zimową mam tylko jedną kurtkę i na pewno się z nią zmieszczę
Ale do zimy jeszcze trochę a ona jest bardzo ciepła, typowa narciarka na jesień i cieplejsze dni absolutnie się nie nadaje
A kurtki takie na teraz czy listopadowe niestety nie mam co liczyć,że w szafie coś odpowiedniego znajdę
Mam ich kilka owszem ale wszystkie bardzo dopasowane do sylwetki, obcisłe i krótkie ( takie typowe młodzieżówki) a już teraz ciężko mi się z nich dopiąć, co mówić za jakiś czas, a pozatym jak brzuch większy to i tak krótka już kórtka chyba by sięgała mi przed pępek więc kupić coś muszę
Nie wiem może nie płaszcz po prostu ?

urwałam się dziś na miasto i kupiłam dzianinową tunikę granatową, jestem zadowolona, bo zaspokoiłam bóla ;-)
poza tym moja znajoma otworzyła lumpka i powiedziała mi, że za tydzień, dwa będzie miała ciążowe ubranka, może i na mnie coś się trafi

Ooo tunia. Dzięki, dzięki, dzięki:-).

Dziewczyny, planujecie zakup chusty do noszenia? Ja bym bardzo chciała, ale nie wiem na jaką się zdecydować. Waham się między tkaną, a zestawem elastyczna (Moby Wrap) + meitai na później. Macie jakieś doświadczenia?
Mata-kow - Ty chyba planowałaś szycie MT?

tricia-kupilam juz chuste do noszenia, wybralam tkana-mozesz nosic dzieco w niej od urodzenia do ile dasz rade 20kg, elastyczna jest tylo do ok 4 miesiecy i juz musisz i tak tkana kupic, ostatnio w sklepie rozmawialam z kobieta ok 2 godzin i zdecydowalam sie na tkana babylonia, sa rownierz z bambusa takie sliskie sie wydaja-i to mnie zniechecilo

Powoli tez juz szaleje w sklepach pare ubranek dla dzidziusia:) jak i dla siebie bo w nic sie nie mieszcze kupilam super sweterek w h&m taki rozciagliwy i kolejne dwa na ebau, mam juz leginsy ale musze jakies jeansy kupic moze w piatek sie wybiore-ale bardzo nie lubie kupowac spodni wlasnie ech...no i kurtka na zime najlepiej w kloszu by rosla ze mna tzn z brzuszkiem:)

reklama
Do góry