reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
dziewczyny a jak to jest z tymi pasami? Czy one są bezpieczne (chodzi o obkurczanie się macicy itd) ? bo ja słyszałam różne opinie o nich i w sumie sama nie wiem czy jakiegoś szukać czy nie..

Ivi - do końca połogu nie powinno się tego nosić, nie jest to jakieś dobre na całe dnie,bo to osłabia mięśnie brzucha, a te powinny się ćwiczyć nawet same przy codziennych czynnościach. Flak tak czy siak zostanie jak ktoś tylko w to wierzy... ja tam jak już napisałam, głównie na wyjścia używałam i teraz też tak zrobię - bo lepiej się jednak wygląda i psychicznie komfortowo lepiej mi:tak:

p.s. jak kupowałam ten pas pani tereski to tam nawet były ćwiczenia na czas połogu i na póżniej na mięśnie macicy, kroku i brzucha - takie delikatne,co by nie przeciążać się i fajne.

Ostatnia edycja:
mi położna powiedziała, że pas powinno się zakładać tylko do ćwiczeń, ale wiem, ze dziewczyny częściej i dłużej go noszą, sama chyba tę Panią terese kupie, tylko podobno są problemy z jej założeniem, bo sie wciąga przez nogi;D

wiesz co... nie wiem... za ciasno to chyba nie bo nie złapiesz oddechu jak się w to wbijesz...
tam jest obwód w cm podawany w jakimś tam przedziale... zapytaj w aptece czy tam na allegro popatrz jakie te przedziały i taki najbliższy twoim cm sobie weź...

ja w pasie chodziłam po Remku (po cc) ledwo ze szpitala wyszłam
miała duzo "boczkow"
wszystkie czynnosci przy maluszku i domowe w pasie
i ładnie mi oponka zeszła, ....

teraz po Hanuli mam wiekszy brzuch, odstajacy a boczkow brak
w pasie smigam od kiedy ze szpitala wrociłam
a od wczoraj zamieniałam pas na majtasy profilujace (wygodniejsze od pasa i nic mi sie nie zsuwa jak na razie)
zdecydowanie lepsze samopoczucie
i po tyg widze juz "efekty"
myśle ze bez "pomocy"
macica sie obkurczy a bebechy zostana
a cwieczenia wykonuje przy kazdej czynnosci domowej/podworkowej/dzieciowej

takze na razie nie bede stosowac wiekszego "wysiłku"
po połogu tak

ale kazda musi "dopasowac" do siebie
jak juz sie przyzwyczaiłam ze troche cisnie i mi to nie przeszkadza
...........

reklama
Do góry