reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

No to ciekawe czy nam te cycuchy urosną jak przyjdzie mleko? hm ja mam dwa staniczki narazie lepsze do karmienia, a jak już urodzę to kupię sobie kolejne dwa wtedy będę pewna, że pasują i nic się nie zmieni, bo narazie to nie wiadomo jak to będzie z tym rozmiarem, a lepiej zainwestować troszkę więcej kasy i kupić coś lepszego dla wygody :)
Aadka- też mam te woreczki na pieluszki, zobaczymy jak się to sprawdzi, ja mam przed domem śmietnik, więc tylko otworzę drzwi 4 kroczki i po smrodku ;-)

reklama
No to ciekawe czy nam te cycuchy urosną jak przyjdzie mleko? hm ja mam dwa staniczki narazie lepsze do karmienia, a jak już urodzę to kupię sobie kolejne dwa wtedy będę pewna, że pasują i nic się nie zmieni, bo narazie to nie wiadomo jak to będzie z tym rozmiarem, a lepiej zainwestować troszkę więcej kasy i kupić coś lepszego dla wygody :)
Aadka- też mam te woreczki na pieluszki, zobaczymy jak się to sprawdzi, ja mam przed domem śmietnik, więc tylko otworzę drzwi 4 kroczki i po smrodku ;-)

O to ja tak samo, wiosna bedzie to się przelece do śmietnika i wyrzuce cudenka małej zapakowane w paklanki.

ja z tymi stanikami tez sie zastanawiam i zastanawiam... chyba poczekam az urodze i wtedy cos kupie... marazie mam dwa ciut za duze teraz sa (mothercare do karmienia) a pozniej sie cos dokupi

dzis nareszcie przyszedl moj fotelik do auta :) (maxi cosi cabrio fix czerwony) uzywany ale w super stanie no i 1/4 ceny sklepowej.... wlasnie sie pierze :-D

zamowilam lozeczko turystyczne http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemVersion&item=310325468078&view=all&tid=256443127021

i szczerze mowiac, niewiem czy nie bedziemy go uzywac jako zwyklego lozeczka....

no i teraz chce zamowic ten Bright Starts Comfort and Harmony Cradling Bouncer - Biscotti Baby Fashion - Boots
lezaczek, tylko zabardzo niewiem jaki......
taki mi sie podoba jak wyzej ... wy jakie kupilyscie ??

Ostatnia edycja:
Wczoraj przyszły nakładki do karmienia (jednak wolałam nie ryzykowac i kupiłam szybciej) - wzięłam z Tommee Tippee i wydaje mi się, że będą lepsze jak z aventa :tak: dobrze się trzymają i ledwo na pierś założyłam, to juz siara leciała :szok: plusem jest tez to, że oprócz dziurek na mleko maja tez dziurki wyżej i mleczko malucha nie będzie zalewać, bo nadmiar górą ucieknie :tak:

Mini tu link do nakladek Silikonowe osłonki piersi na sutki Tommee Tippee (2098281829) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

za wiele nie widać niestety... nie są okrągłe tylko jakby jajowate, dzięki temu maluszek może sie przytulic do piersi a nie do silikonu. Poza tym nie ma obawy, że jak maluch mocno zassie, to sutka przez dziurki wyciągnie (ja w miejscu dziurek na mleko miałam zawsze strupki). Ciekawe jak się sprawdzą w użyciu ;-)

byłam przekonana, że wezmę aventa jak u Dobrusi, ale sprzedawca nie miał, więc zaryzykowałam...

Ostatnia edycja:
Mata chyba też muszę na wszelki wypadek zakupić ... boję się że jak będę mieć nawał pokarmu to sobie bez nich nie poradzę :confused2:

Mini mi Dobrusia sutki wyciągneła, więc byłam przekonana, że nakładki nie będą potrzebne, ale jak pomyslę że taki mały człowieczek nie potrafi łapać sutka, będzie kąsał, ranił... oj to ten kawałek gumy wole miec pod ręką :sorry: no i jak przymierzyłam naładki, to okazało sie, że sutki wcale mocno nie są wyciągnięte... jak piersi napełnią sie mlekiem to też będzie gorzej... zobaczymy, na początku spróbuje bez, a w razie problemów będę miała gotowe do użycia i już, to nie majątek a wiele bólu potrafi zaoszczędzić :tak:

reklama
Kamillaedi- ja też kupiłam maxi-cosi carbrio fix tylko czarny, też używany, też bardzo tanio a stan świetny, wyprałam i wogóle nie widać, że używany, a bezpieczny i już z wyższej półki, napewno my nie zdążymy ich zniszczyć i jeszcze się komuś później przyda...

A leżaczek wybrałaś bardzo ładny, ja kupiłam Leżaczek Chicco Soft Relax
http://www.abobo.pl/index.php?products=product&prod_id=140

Atan- super z bajerami różnymi ten leżaczek :))

Do góry