reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

mata, mini- ja tez kupilam te nakladki z TT, z Aventa mialam przy Julce, nie bylam zadowolona :no: moze przez to,ze ja mialam niewyciagniete brodawki, tzn. prawie wcale ich nie mialam:-(
ciekawe jak te sie sprawdza, a i 'sprzet' do karmienia jakby sie troszke lepszy zrobil, bynajmniej moj maz twierdzi, ze "je" mam tym razem :-)

kamila- wypasny lezaczek! ja bym brala, baaaardzo mi sie podoba!

reklama
Ajako to M testował :-D ja jestem mile zaskoczona tymi nakładkami - a wcześniej broniłam aventu ;-) zobaczymy czy sie sprawdza i czy w ogóle będa potrzebne

a ja zamiast brac się za prasowanie wsiąkłam w chusty - jedna mi przeleciała za 30 zł (nati) ale dzis znalazłam taniego LL poszukałam opinii i ma bardzo dobre - nie czekałam i kupiłam, bo dzis wystawili na allegro, co by mi nikt znów nie zwinał sprzed nosa ;-) moje kolorki i się doczekac nie mogę jak przyjdzie CHUSTA DO NOSZENIA DZIECI LENNYLAMB ROZMIAR L (2124883578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Na wklęsłe brodawki ponoć dobrze się sprawdzają NIPLETY i można je stosować jeszcze przed porodem w celu wyciągnięcia brodawek.
Na płaskie mają starczyć właśnie same wkładki/osłonki.

Tyle mądrości ze sz.r. :zawstydzona/y:

ja nakładki miałam Canpol Babies - nie były rewelacyjne ale sobie poradziłyśmy w chwili kryzysu ;-) dzięki nim nie przestałam karmić Jagody jak miała 2mc,bo była chora na gardziełko i nie chciała chwytać piersi, a to myślała cwaniara,że butla i łapała:p

a ja się przestraszyłam zimy i kupiłam kominezon, napisane że zimowy ale absolutnie wiosenny on jest i jestem mega zadowolona, ani gruby,ani cieniutki - taki będzie akurat!;-) no i cena mnie skusiła..5zł za kombinezon i 8zł przesyłka:-D
Kombinezon pajacyk Mothercare 3-6mcy jesien zima (2097042739) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mata ale piękna chusta - też lubie takie kolorki :-) Ona jest wełniana ?? Mam z lenny lamba pieluszkę ;-)

Ola niby jesienno-zimowy ale w aukcji napisane że zimą sprawdził się w domu :-D Fajny :tak:

villandra nipletki chyba bardzo drogie , a z tego co czytałam skuteczność mają różną .. Ja za radą lekarki albo położnej zasysałam strzykawką ale też mi nic nie dało :-( W nakładkach też mi się nie wyciągały ... ja to jakaś dziwna chyba jestem :unsure:
Ech bardziej się boje tego karmienia niż porodu :eek::-(

Mata - super chusta!! a miałam się Ciebie pytać czy coś znalazlaś :) moja nati leży sobie na półeczce i czeka na maleństwo.. :)

Ola - ładny ten kombinezonik :) :)

mini - te nakładki to po co? Przy nawale przecież nawet ręką wystarczy trochę mleka spuścić i cyca do dzioba ssakowi wsadzić.. No chyba że chodzi o poranione brodawki?

ivi nakładki w razie nawału mi się bardzo przydały w szpitalu ... Nie mogłam karmić bo Borysek nie mógł się chwycić a odciągnięcie nic nie dawało :zawstydzona/y:
Poranione brodawki mnie nie przerażają

Ivi jak masz dobre sutki, to nie potrzebne są nakładki nawet przy nawale, ale ja mam krótkie (przy Dobrusi miałam prawie płaskie) i nie mogła złapac, a jak przyszeł nawał, to całkiem szczypała dziąsełkami same końcóweczki...

co do chusty - to tkana 100% bawełna, na zdjęciu kolorki biją po oczach, w rzeczywistości sa bardziej stonowane Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Piaski Pustyni - rozmiar L - LennyLamb.com

szukałam od kilku dni, ceny za śmigane nati czy hopki poniżej 125+przesyłka nie schodziły a tu nówka raz prana za 50% ceny sklepowej do tego w moich kolorkach ;-) kilka razy będzie trzeba ja wyprać i potarmosic, ale powinno byc ok (czytałam opinie i LL maja dobre, często porównywalne do nati, niektórzy bardziej sobie nawet LL chwalą, więc mam nadzieje, że jak na pierwszą chuste się sprawdzi - a jak nie, to będziemy szukac innej ;-)) dobrze, że dziadek ostatnio jak był dał kaską "na pieluchy" dzięki temu mogłam czegos szukać, bo tak ciężko by było...

Ja mam wklęsłe sutki więc mi praktycznie nic nie wystaje :zawstydzona/y: a jak był nawał to były okrąglutkie i gładkie jak pomarańcza - więc bez nakładek ani rusz...
szkoda że wysyłka taka droga przy tych nakładkach :confused2:
Dziś kupiłam butelkę - canpola :tak: Mają teraz nowe ze smoczkami jak avent :tak: Ja kupiłam szklaną bo moim zdaniem są najlepsze - a myslałam że już szklanych nie produkują ;-) Plastikowe robiły się jakieś matowe i szare po wyparzeniu :eek:

reklama
Do góry