reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja nie wiem o co chodzi z tymi smietnikami bo ja zawsze wyrzucam bezposrednio do smietnika w domu bez klapy co stoi pod zlewem i nie czuc smrodu w domu.a nasz dalej w pieluszcze bo tez ma nocniko wstret.i te mleczne to w ogole nie smierdza, najgorsze sa rotawirusowe ale to akurat przejsciowy stan:)

reklama
Villandra ale bryczka :-) Co to za firma, podziel sie jakims info!

(P.S naprawde podziwiam mamy zakładajace uzywanie zwykłych pieluch :cool2: mnie na sama mysl o moczeniu tego, praniu, suszeniu, prasowani.. kiedy to najgorszy wspominany koszamar naszych rodzicow..a za paczke pampkow byly gotowe sie posiekac :-D )

Zwie się KAPS 3 i jest polskiego producenta z Częstochowy, kosztował niecałe 700 stów.
Wyjmowane nosidełko - na moje oko nie takie małe, jak w niektórych wózkach. Oczywiście po wyjęciu nosidła spacerówka. Przekładana rączka - rzecz dla mnie święta. MOskitiera, folia przeciwdeszczowa, wszystkie elementy można zdemontować i wyprać. Wentylacja to już standard chyba. Koła pompowane, na amortyzatorach, więc na spacery po lesie w sam raz ;-)

Co do tetry, to założenie jest, co z nim zrobi życie, dopiero się okaże - na pewno pampersy na początek (1-2 tygodnie, kiedy kupa będzie rzadka), na wyjścia wszelkie i prawdopodobnie na noc. W dzień tetra z uwagi na finanse (ja nie mam rachunków za wodę ani ścieki, a prądu zużywamy bardzo mało w porównaniu do większości znanych mi gospodarstw domowych). No i prasowanie tery odpada - jak pisała jopal - przy prasowaniu traci chłonność, więc wrzucić do pralki, włączyć, rozwiesić i poczekać aż wyschnie (z czym latem nie powinno być kłopotu). Awaryjnie zostanie jeszcze suszarka na pranie, ale mam pewne obawy co do efektu końcowego - generalnie licze na słońce)

dobrze, że zaczęłyście o tych koszach i pojemnikach na pieluszki. Właśnie sobie zakupiłam kosz na śmiecie taki zwykły metalowy zamykany. Wcześniej jakoś nie pomyślałam, że może być średnio przymnie po wrzuceniu do kosza w kuchni

ja też mam jeszcze po Jagodzie kosz zwykły,byle było zamykanie,wieczko jakieś.
Na początku kupy nie śmierdzą jakoś strasznie - jak to mój mąż zawsze mówił "same mleczko pachnie":-D ale to dotyczy dziecka na piersi bo mm nie wiem;-)

A ja mam chyba patent:-)
Na balkonie postawie smietniczek i tam bede wrzucac smrodki napelni sie bedziemy wyrzucac:-)

reklama
Do góry