reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
vill - nie no wózek pierwsza klasa! ale taczka bylaby bardziej czadowa:-D

co do pojemników na pieluszki - znajoma miała własnie TT albo tego angel coś tam.. nie pamiętam. Kupili dla swoich bliźniaczek bo stwierdzili że nie wyrobią bez tego;) no i niestety "prześmiardł" po czasie używania.

A kupy dzieci piersiowych to tak strasznie śmierdzą? Bo mi wszyscy mówią, że to tylko taki lekki zapaszek i zwykły zamykany kosz na śmieci daje spokojnie radę, wystarczy to raz dziennie wywalać.

Villandra ale bryczka :-) Co to za firma, podziel sie jakims info!

(P.S naprawde podziwiam mamy zakładajace uzywanie zwykłych pieluch :cool2: mnie na sama mysl o moczeniu tego, praniu, suszeniu, prasowani.. kiedy to najgorszy wspominany koszamar naszych rodzicow..a za paczke pampkow byly gotowe sie posiekac :-D )

angel- ja mam tak samo z tymi pieluchami :-) ja prasowalam te co mam czyli cale 12 szt , to sobie myslalam co za masakraaaaa a co dopiero tak prac i prasowac je non stop toz to przerob tych pieluch ze niewiem:baffled:

Pieluchy zaczynają cuchnąć najbardziej jak dzieciaczek zaczyna jeść stałe pokarmy a kupki nie są jeszcze zbite tylko luźne wtedy to jedzie w chałupie na kilometr, ale my dajemy rade ze śmietnikiem z klapą (tylko jak jade do teściowej to pielucha natychmiast do śmietnika na zewnątrz :-D), nasz synuś ma nocniko wstręt wiec cały czas się męczymy z pieluchami. Co do pieluch wielorazowych to je się powinno wygotowywać ale nie prasować bo prasowane niestety tracą chłonność!!!

reklama
To ja jak prasowalam te swoje 20 pieluch to w myslach dziekowalam za pampersy jak te nasze mamy, babcie sobie radzily no ale w sumie nie mialy wyjscia przeciez:-)

Do góry