reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
uwierz mi, ze to pierwsze "cycki" , które chwalę ;o na pewno są jeszcze lepsze gdzies tam, ale... no te są super fantastyczne;p ... no i jak mi jeszcze spuchną :dziewczyny" to biustonosz też je obejmie ładnie...jakis taki ma materiał i krój :-)) gorzej jak się nie trafi z rozmiarem - no ale to jak z kazdym biustonoszem..wtedy juz nie tak piknie:p

Mam coś maaaaaaaaammmmmmmmm :-D

DSCF0214.jpg

I znowu mam problem z ciuszkami!!
No zwariuję!!
Jak ogarne to tak samo jak caly zoologiczny asortyment dla wszystkich czterołapów to bede zajebista.
Póki co nie ogarniam zupełnie i im wiecej wiem tym mniej!!!!

Wczoraj weszłam do Mothercare zobaczyc czy sa bodziaki z dlugim rekawkiem. Pozniej musze troche dokupic jeszcze takich rzeczy.
No i masz znowu dramat z rozmiarami :angry: Teraz co prawda bylo na opakowaniu slicznie opisane.. ale ja juz nic nie wiem !!!!!!!!

A wiec kupowalam tu 0-3 msc. Tak od 0 czyli od 0 :/
A tam jest tak:

early baby : dla takich 2 kg cos
tiny baby: uwaga 3,4 kg ( rzewczywiscie TINY taki dzieciaczek 3,5 kg ;/)
new baby 4, 5 kg ( :szok: )
i tu dopiero sie zaczyna: 0-3 msc
3-6 msc itd.

No co jeeeest !! Przecie to wychodzi, ze juz ciuchy powinny byc kupowane srednio od tegi tiny, no 3,5 to taka normalna waga dziecka!
Ja nie wiem serio nie wiem..
Musze kupic po paczce z dlugim rekawkiem, z krotkim, pajacy kilka i naprawde nie wiem jakie rozmiary :-:)-(

early baby : dla takich 2 kg cos WCZEŚNIAK (taki około 50cm)
tiny baby: uwaga 3,4 kg ( rzewczywiscie TINY taki dzieciaczek 3,5 kg ;/) TINy to takie "drobne" noworodki do miesiaca (o-1) czyli do 56cm około
new baby 4, 5 kg ( :szok: ) (dla takich nowlaczkow "normalnych " wagowo do 4kg i na miesiac , dwa)
i tu dopiero sie zaczyna: 0-3 msc ( czyli tak do 62cm)
3-6 msc itd. (czyli do 68cm)

tak ja bym to widziała
odpusc sobie early i tiny i zacznij od new baby

a smoczysko juz wiadomo czyje
ja sie na spacerku zgubi
fajnie

fajna rozpiska rozmiarówek dziewczyny! wrzucimy to do pierwszego posta jak ściągę, żeby się nie zgubiła :)

chcialam wam pokazac komode :)
dzis przyszla z drewnostylu-do tego mamy lozeczko ale lozeczko trzeba zlozyc a komoda przyszla gotowa- jeszcze troche balaganu dookola ale fajnie wyglada chyba
IMG_0388.jpg

Kindzia dziękI! Mówisz, ze ten ok 3,5 kg "tiny" to nie brac?? Kurczę to taki standardowy dzieciaczek, a 4,5 kg to juz zdecydowanie rzadkosc by na poczatku bylo..

MaMi piękna robota!

Angel ale słodki łańcuszek :-)

MaMicurina komoda cudo ... Chyba lubisz jasne wnętrza ?? Bo widzę że podłoga i ściany bialutkie :tak:

Mini nie mogłam sie powstrzymać! Za 2,5 funta z wysyłką dziewczyna na ebay robi takie cuda! Milion tasiemek, koralikow i tych dodatkow ( jak u nas piesek i kotek :D ) do wyboru.. Jeeeeej potem zamowie jeszcze pewnie ze 2 , bo mimo tego, ze to klips do smoka by sie nie zgubil, to pewnie lubia sie gubic razem :-D

reklama
Do góry