reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja kupuje płyn do mycia ciała i włosów
krem do buzi na wiatr a potem z filtrem
do pupy linomag ( warto pamietać że albo maść albo zasypkę - nie wszystko na raz :tak:)
i ewentalnie jakieś chusteczki do przemywania . Wszystko babydreama

No moze jakiś balsam albo oliwke do ciała żeby od czasu do czasu dziecko posmarować

reklama
Dzieki ;-)
Ewstra akurat położna to tutaj żadna dla mnie wyrocznia.. :rolleyes2: Zreszta zobacze ją dopiero w 36 tygodniu wiec hehe do tego czasu juz wszytsko musi byc skompletowane :)

Kamila a jakbys tak jeszcze powiedziala mi ....gdzie kupowalas wszystko? Bephanteny wyczailam na ebay. Gdzie oliatum kupilas??

angel tam jest seria dla dzieci wejdz na strone bootsa , bepanten tez jest, a linomag to ja mam masc .Moja mama teraz paczke przesyla mi i podobno kupila mi sudokrem hmmm nie nie czekaj jaka to nazwa z glowy mi wypadlo

Ostatnia edycja:
Ja z kosmetyków na razie nic nie mam. Planuję kupić jakiś żel/płyn/mydło w płynie do mycia (najlepiej od razu w wersji z szamponem) i właściwie tyle na początek. No chyba, że jakieś mrozy będą to może krem ochronny do twarzy. Ewentualnie na wszelki wypadek jakiś krem do pupy, ale zamierzam go stosować dopiero, jak będzie taka konieczność. Zobaczę jeszcze, co mi na szkole rodzenia powiedzą.

angel- wszystko kupilam w asda, poza oliatum ktory mozesz kupic w bootsie lub e-bay (duzo taniej) a z reszta kosmetykow w boots to bym uwazala bo sa barrrrdzo drogie masz to samo w asda o 2 -3 £ taniej........
lub sprobuj w tesco, Bephanteny mnie bylo taniej w asda kupic niz na ebay:happy:

co do LINOMAGU - jak rodziłam Jagodę to WSZYSCY jak jeden twierdzili i trąbili że Linomag to tylko ZIELONY. <w aptece powiedziałam,że chce zielony o dzieci to wiedziały od razu o co chodzi> o ile się nie mylę to z Ziołoleku chyba.... Teraz też chyba tylko w to się zaopatrzę... Przy Jagodzie był mi potrzebny ja miała pewną przypadłość natury kobiecej (pisałam chyba - sklejenie mniejszych warg sromowych) a przy chłopcu to do smarowania na pupcie myślę,że będzie ok, do Sudocreamu już dawno straciłam zaufanie....

Angel moze lepiej do Asdy sie nie wybieraj
bo juz widze te rampersy/japace/bodziaki z george
z kubusiem, tygryskiem i innymi "ssakami"
co beda do Ciebie wołać
BIERZ MNIE BIERZ MNIE!!!!!

pamietam siebie jak z zamkniętymi oczami "przełaziłam" przez dział ubrankowy ..
bo trza to zrobic zeby dostac soie co chemii, zarełka.

reklama
Aaaaaahahahahhha no nie to zdecydowanie nie sklep dla mnie :-D :-D
Dzis przyszedl wlasie komplecik z Thumperem ( kroliczek z Bambiego) i kolejne 2 tygryski! Starczy :-D

Boots dziadowsko jest drogi!! Masakra- u nas na przeciwko jest boots i superdrug i to jest niesamowite jaka roznica w cenach!!

Ola czyli zaden z tych linomagow to nie jest ten ? :baffled:

Czyli tak.. pupa to do wyboru: linomag, bephanten, sudocrem- albo puder?
balsam do ciala albo oliwka?
szampon
plyn do mycia / mydełko ( i tu masa jj, bambino, nivea, a najlepiej oliatum? )

tak sobie probuje to poukładać.

Do góry