reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja mam szlaban na kupowanie ubranek, bo już miejsca brak a moja córka dorobiła się cuszków nawet w rozmiarze 80:zawstydzona/y: no co promocja była :-D
Tricia fajne pajace :tak:
Angel fajowo, że jesteś zadowolona, ja też kupowałam małej trochę używanych ciuszków i jestem zachwycona ich stanem :tak: jednak to prawda, że takie malusie ciuszki się nie niszczą

no i kupiłam małej sukienkę nie mogłam się powstrzymać:wściekła/y:

http://allegro.pl/sukieneczka-z-szafy-mai-i2041995689.html

Ostatnia edycja:
reklama
a to torba z biedronki za 20zł!! :szok::-D

Załączniki

• 2012-01-13 21.52.45.jpg
    2012-01-13 21.52.45.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 48
ivi a jaka ona jest duża?
ja jakis czas temu w biedronce ez torbę kupiłam taką sportową ale wydaje mi się jakoś mała na moje i małego rzeczy które mam wziąć ze sobą do szpitala... :sorry:

Hej jaki krem ochronny kupujecie? On do buzi na wyjscie, czy na codzien sie smaruje ( ra, kilka razy?) ? :zawstydzona/y:
Bambino, czy cos innego?
Wogole jaki zestaw kosmetykow od a do z ? Myslo/plyn do mycia, krem ochronny, na pupę, co jeszcze?? Oliwka? Po co wlasciwie sie ja stosuje?
Czasem mi sie wydaje, ze im wiecej tego wszyskiego tym ja mniej wiem :baffled: :zawstydzona/y:

ja nie kupuje zadnych kosmetykow poza oliatum do kapieli , tego czegos na pepek i to wlasciwie tyle
w szkole rodzenia powiedziano zeby nie kupowac na poczatek bo dziecko w naturalnych warunkach powinno sie dostosowac do swiata...przynajmniej przez 1 miesiac

hehe no widzicie czyli wychodzi na to ze co "szkoła" to inne praktyki - ja nie mam jeszcze wiesci od poloznych ze szpitala w ktorym chce rodzic co polecaja z kosmetykow, ale na stronie szpitala jest lista podpisana przez Jeannette Kalyta (bo ona tam pracuje) i mam ze soba zabrac dla dziecka krem pielegnacyjny i z tego co kolezanka mowila to pediatrzy w szpitalu krzyczeli jesli dziecko nie bylo "pielegnowane" i pojawialo sie jakies uczulenie - mowily ze to przez brak pielegnacji kosmetykami...
ja kupiłam oliatum do kapieli, planuje kupic oliwke na poczatek bo uwielbiam jej zapach hipp bo najbardziej mi pasuje, sudokrem jako ratowanie pupy i krem pewnie tez z hipp do pielegnacji pupy na codzien moze nie przy kazdym przewijaniu ale zobacze co powiedza w szkole rodzenia, do twarzy krem chyba warto kupic jesli bedzie zimno albo potem na słonko jakis z filtrem - nie przygladałam sie az tak bardzo tym kremom ale widzialam chyba nivea "na kazda pogode"

K&M ale jak w szpitalu tuz po urodzeniu cos wyskakiwało na ciałku, to prędzej od ubranek czy rożków, a nie od braku stosowania kosmetyków :sorry: mi Dobrusie 1,5 dnia po porodzie dopiero umyli a tak to przynosili tylko taka wytartą - naturalna ochrona jest najwazniejsza, a przez stosowanie dużej ilości kosmetyków mozna ta naturalna barierę ochronna po porstu zniczyć...

no wlasnie ja tez tak mysle, ta moja kolezanka 2gie dziecko rodzila wiec tez zyla w takim przeswiadczeniu a tu sie nasluchala... no ale mala faktycznie miala na cos uczulenie bo po umyciu jej nalozeniu na pupe sudokremu i zmienieniu firmy pieluszek krostki z pupki i plecków zniknely ale to pewenie kwestia indywidualna kazdego maleństwa

reklama
angel- ja mam oliatum do kapieli, oliwke jj, sudocrem, jj do pupy, Bepanthen do pupy i Bepanthen na buzie ochronny wszystko w najmniejszych pudelkach, poza oliatum i zobaczymy jak sie bedzie sprawdzac

Do góry