reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Mamicurina- koszule do szpitala mozę chwile po i do śmieci (nie lubię spać w koszulach )a zresztą wziełam najmniejsze jak były m i masakra wielkie jak nie wiem co.
Pelandra - fajna koszulka
Ja byłam w Tesco specjalnie pojechałam po pieluszki tetrowe i nie dotarły do nich :wściekła/y:Za 2.89 zł 2 szt ehh.
A te promocje że do 70 % to lipa te same promocje co wcześniej body i śpioszki 30% może inne ubranka 50% i kombinezony tylko że w hurtowni takie same po 55zł wiec żądna mi to przecena a tam niby z 95zł.

reklama
No i wkońcu PIERWSZE zakupki dla małego :) takie pierdołki od jednego sprzedawcy bo juz od stycznia watpie miec sily na lazenie i szukanie takich dupereli ;-) zostanie itak sporo wazniejszych rzeczy do kupienia w te dwa miesiące..

No i ja jak to ja, dobre godziny wybierania , porownywania.. :confused2::-D:-D

5 szt Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (1978382869) - Aukcje internetowe Allegro

Bezpieczny komplet do paznokci 3cz. SUPER CENA!!! (1979624662) - Aukcje internetowe Allegro
2 szt Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA! (1980502062) - Aukcje internetowe Allegro
Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków (1981884174) - Aukcje internetowe Allegro
mniejsze zielone z kroliczkiem Śliczne okrycie kąpielowe z kapturem NOWE WZORY (1982611774) - Aukcje internetowe Allegro
2 szt niebieskie Praktyczny pokrowiec frotte na przewijak SUPER!!! (1982849127) - Aukcje internetowe Allegro
Tetra - pieluszki tetrowe 60x80 PIELUCHY 10szt. (1984397141) - Aukcje internetowe Allegro
duzy zolty z kaczuszka Śliczne okrycie kąpielowe z kapturem 100x100cm (1985391428) - Aukcje internetowe Allegro
Frida aspirator do noska dla niemowląt + filtry (1985397119) - Aukcje internetowe Allegro
5 szt Kompresy jałowe z gazy 5x5cm Matocomp (1987300268) - Aukcje internetowe Allegro
2 szt Śliczne i bardzo praktyczne pielucho-ceratki (1988610519) - Aukcje internetowe Allegro
Patyczki higieniczne dla dzieci Cleanic 60szt. (1990383183) - Aukcje internetowe Allegro
2 szt Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (1995663743) - Aukcje internetowe Allegro

I jeszcze od innego sprzedawcy:

[FONT=&quot]piesek ecru[/FONT] http://allegro.pl/kocyk-koc-bobas-mily-puszysty-76x102-nowosc-i1982350360.html

brazowy mis http://allegro.pl/kocyk-koc-bobas-mily-puszysty-76x102-nowosc-i1982350360.html
3 szt http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-becik-promocja-super-wzory-i1986128108.html

Ostatnia edycja:
koszulka super, coś mi się wydaję że dostanę taką podobną na Święta od szwagierki;-)
jeżeli chodzi o koszulkę do porodu, ja idę w T-shircie mojego taty, zwykła bawełniana koszulka (w rozm. xxl), nie będzie nikomu żal jak się poplami i wyląduje w koszu.
Angel zakupy super, najbardziej podoba mi się kocyk ;)
MaMicurina przepiękna sukieneczka, myślę że i bez brzuszka będzie się fajnie układała

Angel poszalałas widzę. Pamietam jak ja robiłam 3,5 roku temu takie zakupy - zgłupieć szło, tyle tego wszystkiego i weź tu wybierz dobrze i tanio... teraz juz na luzie będzie ;-) słodkie kocyki wybrałaś :-) ja podobne zakupy po Nowym Roku robic będę :tak:

MaMicurina, Perelandra fajne zakupki dla siebie robicie :tak: ja sobie to chyba nic nie będę kupować, zostało 2 miesiące kulania się, oby kurtka nie zrobiła się za mała i będzie ok :-p tylko musze dobrze poszperać czy będe miała w co się na Wigilie ubrać

Kasiulka z koszulą do samego porodu to róznie jest. Jak rodziłam to mi dali szpitalną, taką krótką, wiązaną w troczki do pępka - po porodzie od razu położyli małą ciałko do ciałka (na minutkę może). Dopiero potem przebierałam się w swoją (starą) koszulę, która po pierwszym prysznicu poleciała do prania... musze sie dopytac jak to jest w tym szpitalu co chcę teraz rodzić...

Monika mówisz, że najmniejsze wzięłas i to za duże? Jej to Ty drobinka jesteś... ja xl lub xxl musze brać (pamiętam, że z Dobrusią miałam 3xl i ta była najlpesza, bo mnie nigdzie nie uciskała). Tylko u mnie biust pewnie sporo jeszcze skoczy, a juz teraz jest 117 cm... A nie wyobrażam sobie opietej koszuli, bo przy nawale do świra będzie można dostać... Do tego w razie cesarki, żeby nie opinała brzucha...

Mata to tak jakby szpital dawał, do porodu, było by najlepiej. Moja przyjaciółka rodziła na Inflanckiej w Warszawie i niestety nie dawali. Ciekawe jak jest u mnie :confused:

Ja też dla siebie nic nie kupuje. Jeszcze na jesień kupiłam kurtkę zimową dla ciężarówek, na all używkę, ale jest na mnie trochę za duża i nie wiem czy będę nosiła. Więc trochę żałuje, bo mieszczę się w swojej, no chyba że wywali mi wielkiego brzucholka to wtedy zakup okaże się dobry.

Ostatnia edycja:
MaMicurina przepiękna sukieneczka, myślę że i bez brzuszka będzie się fajnie układała
dziekuje :)...przymierzalam i wiem ze po ciąży tez bede mogla ja jeszcze ponosić dopóki nie schudnę....a potem bedzie na 2 ciaze:-)
Mata ja balam sie ze w grudniu juz nie zmieszcze kurtki ale jeszcze troche miejsca jest wiec sadze ze do stycznia wystarczy...a pozniej cos z przeceny:tak:

reklama
Jeny, ja nawet nie wiem, co mam mieć do szpitala:baffled:. Od koleżanki słyszałam, że poza osobistymi rzeczami to nic nie trzeba, w sensie koszule, podkłady itp. wszystko daje szpital. Muszę się podowiadywać.
Na razie zapisałam się do szkoły rodzenia, ale na połowę lutego dopiero, więc nie wiem, czy to pod tym względem nie za późno, żeby potem jeszcze zdążyć ewentualne zakupy zrobić.

Do góry