reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ma się układy ;-) a tak na poważnie to daleka rodzina, stąd takie przywileje (oprócz tego od jakiegos czasu mam tez pierwszeństwo wyboru nowiutkich włóczek z banderolkami, zafoliowanych :tak:).

a z tego wszystkiego zapomniałam sie pochwalić, że dziś zamówiłam 2 koszule do karmienia i 2 staniki-karminki ;-) oby rozmiar dobry mi sie udało dobrac...

reklama
Mata - no niezłe układy:tak: pozazdrościć.

Pytanie do dziewczyn robiących zakupy w lumpku,
bo ja też sporo kupowałam do Jagody, ale pytanie jest takie:czy kupujecie w lumpeksach body? Bo ja jak już pisałam, kupuje sporo, ale spodenek, kiecek itp. a body jakoś się cykam, bo przecież sobie bielizny też bym nie kupiła. I tak się zastanawiam jakie Wy macie do tego podejście.

Karuzelę już mam po Jagodzie o taką:CANPOL PLUSZOWA KARUZELA MISIE POD PARASOLEM LAMPA (1980829929) - Aukcje internetowe Allegro
i powiem Wam że byłam z niej bardzo zadowolona, dzieci podobno widzą na początku najlepiej czerń i biel właśnie,bo to silne kontrasty. A i mogę Wam podpowiedzieć tyle że ja np. nie kupowałam jej przed porodem, siostra chętnie kupiła jako prezencik dla nowego członka rodziny. W ogóle jak wiecie,że po narodzinach do dziecka będą przychodzić goście, to nie kupujcie wszystkiego na wyrost! Często ludzie pytają co kupić, co się przyda, czego brakuje, bliskiej rodzinie można właśnie powiedzieć,że np. karuzelę, a jakimś znajomym np. ręcznik z kapturem, śpiochy, pieluchy itp. I żeby była jasność-nie chodzi mi o to żeby się narzucać komuś, tylko z doświadczenia wiem,że ludzie pytają co się przyda maluszkowi, a jak się ma wszystko w nadmiarze, to potem nie wiesz co powiedzieć < tak wiem,że są ludzie którzy mają małą rodzinę, albo mieszkają daleko, albo nie mają w zwyczaju robienia takich prezentów - ale to pojedyńcze przypadki,bo większość ma jednak tych bliskich którzy szaleją potem na zakupach,a po co mają nakupić cosik niepotrzebnego>

Ostatnia edycja:
wow mata- ale fajowsko! serio pozazdroscic! to milego przebierania i wybierania!

tunia- super zakupki! ja tam moja Jule uwielbiam w granatowym i innych takich kolorkach, ale co jak wiekszosc rzeczy mam po siostrzenicy i moja mama kupuje, to cholera wszyyyystko rozowosci! no jakby innych kolorow nie bylo :no:
przez to dla mlodego teraz nic nie mam :-D

Maria- ja pierdu jakie ceny :shocked2:
moj synek bedzie spal w poscieli po siostrze; jedna niebieska w samolociki (bo Jula do 7 miesiaca ciazy miala byc chlopcem :-D), druga w Snoopiego, wiec uniwersalna, a trzecia...no coz; rozowa w kwaituszki czy cus takiego :-D

a mnie dzis wlasnie przyszla ta koszulina do karmienia, super expresowo, serio!
ale kurde jakas taka....no w kazdym badz razie nie wiedzic czemu nie wygladam w niej jak sexbomba ;-):-D

Do mnie dzisiaj przyszedł ręcznik dla Małej:

I muszę jeszcze chustę w końcu zamówić, żebym ją mogła z Polski zabrać.
A wybór karuzeli to mnie chyba przerasta:-D. Tak samo jak jakiejś maty na podłogę. Tyle tego, że nie wiadomo na co się zdecydować.

a wlasnie wy juz od razu kupujecie te maty i karuzelki czy czekacie??
bo ja myslalam zeby sobie na spokojnie juz po porodzie kupic:confused2:

oj zdecydowani daję sobie spokój z takimi rzeczami... nie można wszystkiego na raz kupować, trzeba dać pole do popisu wszystkim babciom, dziadkom, ciociom i wujkom ;-), poza tym po co noworodkowi karuzela i mata?

otulacz fajna rzecz ale nie niezbędna... rożek jest wygodną sprawą i chyba z 1 szt kupię, a co do pościeli to nie kupuję, wystarczy prześcieradełko z gumką i kocyk albo śpiworek - u mojej siostry i synek i córcia spali w śpiworku, przynajmniej się nie rozkopywali :-p

ja karuzele do łóżeczka mam taka samą jak Olavip, wylicytowałam kiedyś na all za 10zł nową :)) a co do maty to również mamy, dostałyśmy od kuzynki ale troche już poniszczona itp. ale na kilka razy jeszcze będzie a pewnie dostaniemy mate po córze szwagierki oni kupowali dżungle z fisher price, osobiście ja bym takiej nie kupiła bo dla mnie droga, wolałabym coś tańszego jak już i dla mnie jakoś tak zbyteczna bo to na 3-4 miesiące dziecko coraz mniej się interesuję matą a tym co się wokół niego dzieje :) ale to tylko takie moje odczucie i mogę się oczywiście mylić :)))

reklama
Ja chcę matę głównie po to, żeby się koło dziecia na niej uwalić na podłodze:-D. Karuzelka jak mi wpadnie jakaś w oko to od razu kupię.
Na prezenty raczej nie mam co liczyć, cała rodzina w Polsce, a takich rzeczy nie będziemy wozić. Od miejscowych znajomych to pewnie głównie ciuszki/pieluchy i jakieś dziwne gadżety dostaniemy.

Do góry