reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
inamorate łóżeczko przepiękne :tak: Moje wciąż stoi u znajomej mojej mamy - nawet go nie widziałam, ale pewnie nie będę wybrzydzać, bo w końcu darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby....

Maria bardzo pomysłowy ten otulaczek, chyba też się nad nim zastanowię... Ja bym brała jak coś nieocieplany - w końcu po wiośnie lato, a w razie chłodu można przykryć dodatkowo kocem, tak jak Perelandra pisała

No to taczka jest bez szans :rofl2:
A do literek proponuje przyczepić zamiast kokardek ptaszki ;-):-D będą jak znalazł i dla Lenki i Leonka, ale wierzę w Lenkę

Tunia widzę że łóżeczko turystyczne jest więc po porodzie możecie już gdzieś jechać :)) moim zdaniem jest to przydatna rzecz, sami myślimy nad zakupem bo często napewno będziemy z małą gdzieś wyjeżdzać :)) a Tatuś widać szczęśliwy że już mebelki dla dzidzi zaczyna składać :)))

lastpetunia tak to turystyczne dostalismy razem z wozkiem, drewniane bedzie przed marcem:-)
no szczesliwy i to bardzo nad wozkiem z godzine siedzial:-)

A to nasze łózeczko granatowe tez dwuwyjsciowe:-)w tle z rozkladaczem:-)
Zobacz załącznik 415748
a drewniane ma dojechac w najblizszym czasie:)
noooo!super :-) a jaki przystojniak na zdjeciu;-)

Ja kupiłam takie łóżeczko białe z różową pościelą... a teraz mam pietra, że może trochę za szybko heh nie wiem czy wierzyć w te zabobony...

MY-SWEET-BABY łóżeczko pościel materac moskitera # (1969571224) - Aukcje internetowe Allegro
super ladne!

Łóżeczka śliczne. Ja mam właśnie to Nowość JULIA II + Szuflada Kolory ! Bocian Lolek ! (1961688563) - Aukcje internetowe Allegro i jest super - 2 lata nam służy i dwa mieszkania objechał - teraz jedzie do 3 mieszkania dla drugiego dziecka :)
O kurde to różowe z zebrą jest super !! takiego w życiu nie widzialam :)

A ja mam pytanie - bo chcę kupić otulacz ( bo przy Bartku bardzo się przydał ) a teraz chcę zafundować sobie Sterntaler - i się zastanawiam czy kupić ocieplany czy nie ?
podoba mi się bardziej rysunek na nie ocieplanym ale chyba lepiej kupić ocieplany - co myślicie?
o tą wróżkę bym chciała Magiczne okrycie wielofunkcyjne Sterntaler wzory! (1972894937) - Aukcje internetowe Allegro
lub ocieplana wróżka: Magiczne okrycie wielofunkcyjne Sterntaler zima! (1972896146) - Aukcje internetowe Allegro
Maria ja kupowalam przyjaciolce zwykle,nie ocieplane i spokojnie wystarczylo

Kurcze no mi się podoba ten nie ocieplany ale w ręku ich nie miałam i nawet nie wiem gdzie na terenie warszawy mogłyby byc. Ale w marcu to na ogół jeszcze śnieg leży i czasem i do maja leży a ja rodzę maks do 10 marca (to zależy od tego czy sobie załatwię w końcu to cc czy nie).

Ja w ciąż się zastanawiam czy nie kłaść małej tylko i wyłacznie w łóżeczku turystycznym bo jest jednak wygodniejsze dla dziecka ( nie obija sobie głowy, tak jak mój Bartek zaczął obijac jak skończył z 6 miesięcy i tak się budzi non stop).

Tunia bryka fajowa, łóżeczko też ale i tak rozkładacz podoba mi się najbardziej :-)
Maria ja słyszałam,że te turystyczne tak jako jedyne łóżeczka nie są za dobre, podobno nie stabilne i kilka innych wad mają
Ile w tym prawdy? Nie wiem

reklama
my mamy i zwykłe i turystyczne, osobiście odradzam turystyczne jako jedyne chyba, że się dokupi porządny sztywny materacyk na dno, ja kupiłam zwykły piankowy i jak gdzieś jedziemy zawsze zabieramy łóżeczko razem z materacykiem. Nie wyobrażam sobie, że dziecko miało by spac na samych tych klepkach - jakaś masakra. Poza tym kiedy dziecko zaczyna stawać to dno się zapada i nie jest tak stabilne jak w drewnianym a nie ukrywajmy, że większość dzieci jak zaczyna stawać to właśnie w łóżeczku bo łatwo się uchwycić szczebelek i wstać. W turystycznym są tylko takie rączki do podciągania. Jeszcze jedna wada to to, że większość tych łóżecze strasznie szeleści jak się dziecko kręci wiec najlepiej żeby miały jak najwiecej tej siateczki. No i kolejna wada, którą ja zauważyłam to to, że dla dziecka, które poznaje świat zdecydowanie lepiej wygląda on przez szczebelki a nie przez drobną siateczkę.
Każdy robi jak uważa ale myśle, że trzeba dobrze przemyśleć temat.

Do góry