reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

A u mnie dla odmiany troszkę inne zakupki ;-)

Spodobała mi sie straznie jedna zabaweczka, chociaż nie myslałam o takowych narazie. Ale ten krokodylek mnie zauroczyl, taki ot pierwszy przyjaciel do lezenia w łóżeczku czy przy bujaczku/macie edukacyjnej. No ale kosztowal 33 zł wiec nie na teraz.. No to dziadek , czyli tata mojego M sie zlitowal i maluchowi go zakupił :-)
Jak bedzie starszy to tam sa te gumki miekkie do gryzienia, w nozce lusterko , a trzeci sznureczek jak sie pociagnie to caly kroko wibruje ;-)

DSCF2368.jpg

Kolejna rzecz- wybierana przezemnie od jakiegos czasu. Poszukiwałam na allegro, po ksiegarniach bo jest ich tyle, ze mozna dostac oczoplasu :baffled: A mowa o albumie pamietnikowym dla dzidzi ;-) I w kazdym cos sie podobalo bardziej, ale z drugiej czegos brakowalo :/ A ja chciałam taki smieszny ( duzo jest tych powaznych z tymi fotografiami niemowlat, ale zupelnie to do nas nie pasuje..) i do tego z duza iloscia opisu PRZED porodem ( o nas, o rodzinie, naszych odczuciach) . Bo tak samo wiekszosc albumow, to jedna strona przed porodem moja mama i tata a potem juz same po narodzinach.
No i dzis znalazłam ideał!! Nie dość, ze cena kosmiczna przeceniony z 25 zl na 14 :szok: To niebieski, ale neutralny ( w sensie nie okreslona płeć a ja taki chcialam ;) ) no i maaaaasa stron do wypelnienia przed porodem, a potem do roczku jeszcze wiecej ( to wiadomo, po porodzie,pierwszy pokoj, pierwsze zdjecia, pierwsi goscie, pierwsze slowo, siadania itp itd ).
Własnie to, ze jest duzo o moich odczuciach, miejsce na wpis o pierwszych ruchach, czkawce.. a nawet smieszne kiedy w jakie ubrania sie przestalam miescic i dokupywac musialam nowe :-D Nie no strasznie mi się podoba :-)

DSCF2370.jpgDSCF2371.jpgDSCF2372.jpgDSCF2373.jpgDSCF2374.jpg

No i kolejna rzecz co mnie doprowadziła dziś... do łez :zawstydzona/y: Tylko nie pomyślcie , że ze mnie jakis krejzol :zawstydzona/y: Bowiem ja kocham bajki Disneya.. I wlasnie marzylo mi sie zawsze posiadania ich na dvd oryginalnych, z polskim dubbingiem. Mam szczera nadzieje, ze bede mogla je puszczac małemu zamiast teletubisiow :baffled:
Ale ich koszt jest poprostu niesamowity. W sklepach typu emik 50-70 zł nowe wydania :no: Na allegro 45-55 zl plus wysyłka :no: Nawet używanych sie nie da dostac- na all obserwowalam aukcje uzywanego mojego ukochanego Króla Lwa i doszlo do 41 zl plus 7 wysylka kiedy 45 kosztuje nowy :crazy: Nie wiem o co chodzi..
No i dostalam szoku dzisiaj w pepco...gdzie przy kasie staly na polce plytki z bajkami i zafoliowane, oryginalne nowego wydania kilka pozycji Disneya za...19. 90 !!!!!!!! Babi, Piękna i Bestia i Auta poszły odrazu przytulone do piersi i aż sie bałam ze mi przy kasie powie, ze to jakas pomylka!!! Ale nie wszytskie za 19,90 :no: Mąż tylko mnie tulił i krecil glowa jak łzy mi polecialy z radosci, alez mnie dobijaja te hormonki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie wiem zupełnie o co chodzi- więc jak macie gdzies w poblizu pepco sprawdzcie byl jeszcze Toy story 3, Zaplatani, Dzwoneczek i cos jeszcze :)

DSCF2369.jpg

reklama
Ola ta kobieta powinna moim zdaniem stracić pracę :crazy:

Angel piękne zakupy . Album będzie super pamiątką ,
....a co do filmów disneya to nie przepadamy za nimi :sorry: Borys puki co tylko Kubusia Puchatka trawi , ostatnio mu ten najnowszy puściłam to w nocy się bał potworów :eek: Więc tego typu bajki zostawiamy na później :tak:

A ja kupiłam kolejne gadżety pieluszkowe
Zestaw 8 szt. pieluszek bawełnianych Bambino Mio do 7 kg (rozmiar 1) wielorazowo.pl

ola - jeju co za nieodpowiedzialny babsztyl, ja bym solidnie opier... i niech ona Ci płaci zaległy zasiłek!!! wrrr ludzie sa beznadziejnie głupi!na pewno jest jakieś stowarzyszenie księgowych, przecież oni muszą też być ubezpieczeni OC, by mogli płacić za swoją głupotę! wiem, że doardcy podatkowi i biegli rewidenci mają obowiązkowe ubezpieczenie. no ale to w sumie jej problem czy jest ubezpieczona, ewidentnie Tobie wyrządziła szkodę, jeśli zus odmówi wypłaty!

pisałam o tym już na głównym wątku, w tesco jest przecena bodziaków o 50%, cudne i wielki wybór w bardzo niskich cenach

Ostatnia edycja:
Angel. świetny ten album! Ja na razie się zdecydowałam na ten Ann Geddes, ale ten Twój jest super, będę musiała się za takim rozejrzeć.

dzięki dziewczyny,ale babka w ZUSie sie przejęła chyba moją krzywdą i wsio mi wytłumaczyła. Dostałąm od niej pisemko żeby wypisali mi we firmie,że nadal jestem zatrudniona<z firmą nie będzie problemu oni są ze mna> potem jadę do tej baby i niech mi oddaje moje zwolnienia <wraca w niedz wieczorem z jakiegoś szkolenia> zrobię to w pon wszystko i zawiozę do ZUSu. ALe zanim oni to ogarną to jakieś 2-3mc.Oczywiście wypłacą mi wsio wstecz. I od tej pory babka z ZUS kazała mi przynosić zwolnienia prosto do nich i tyle:tak: dla mnie wszystko już jest jasne w tej sprawie... Jak pracowałam,to pamiętam,że miałam chyba 2 poważne starcia z tą kobietą...ma babsztyl biuro rachunkowe to chyba wie że przepisy się zmieniają, a nie od 100lat są takie same jak ona do szkoły chodziła wrrrrrrrrrr. Poza tym ona to jakiś wyjątkowy okaz jest,mówisz do niej a ona jakby była gdzie indziej,jakby nie rozumiała, prostych słów, ułomna taka jakaś<a dziś gadałam z jej matką,która wygląda sporo młodziej i jest rozgarnięta i rozgadana kobita, nie wiem za co ją pokarało taką córką>..... W pon zrównam ją z ziemią....wrrrrrrrr:wściekła/y:
miałam niezłego nerwa, ale przyjechał mąż, poryczałam się i już mi lepiej.
WIem,że sobie poradzimy z tym wszystkim, że odłożymy na wszystko co potrzebne dla dziecka <zwłaszcza że teraz już 5sob z rzędu będzie w pracy :( no ale coś za coś) ale mnie to wkurzyło, przeraziło i w ogóle!
Także umówiliśmy się,że w grudniu pokupię część potrzebnych rzeczy a resztę po nowym roku....

Czy dla noworodka potrzebne jest coś do czesania włosów? jeśli tak, to co najlepiej? znalazłam takie coś: SZCZOTKA do włosów Z GRZEBYKIEM miękka CANPOL (1945232583) - Aukcje internetowe Allegro

Co polecacie do paznokci? Nożyczki, cążki?

Smoczek? Lepiej mieć na wszelki wypadek od razu czy ewentualnie zostawić do dokupienia?

Obkupiłam się dzisiaj internetowo w dwa staniki, sukienkę i dwie koszulki. Mam nadzieję, że chociaż połowę trafiłam rozmiarowo, zwłaszcza stanik. W cycach mam już ponad 100, 10 cm mi przybyło:szok:, a największe rośnięcie to chyba dopiero przy mleku, prawda?

Angel-zabawka fajowa :-) ja chciałabym ten album na czas ciąży jeszcze:-) ale zabroniono mi kupić bo mam dostać podobno:-)

Wczoraj z przyjaciółką rozmawiałam o cenach pampersów itp pieluszek...masakra.

Ile taki malec może potrzebować dziennie zmian?Przecież takie dzidzi to co chwile chyba siusia co ;-)?

reklama
MaMicurina - dziennie musisz liczyć ok 8-10 (tak pewnie będzie z miesiac-dwa) a potem mniej z 6 może, ale pamiętaj że każde dziecko jest inne! jedno sika i srutka na potęgę,a inne nie:happy: także zobaczysz jak będzie w marcu:tak:

Do góry