reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
ja tez przeczytałam :)
Lejdis boskie sa te ciuszki :) ja wiecie co wymyslilam ze zamowie na allegro wypelnienie do kolyski - potem bedzie na okres zimowy akurat do wozka - bo na poczatek bedziemy miec kolyske, taka nasza rodzinna, a jak potem dzidzia wyrosnie z kolyski to kupimy łozeczko. I powiem Wam ze szukalam materiałów poscielowych i kupie taki materiał i moja mama mi uszyje posciel, nie potrzbuje tych wszytskich dodatkowych gadzetów baldachimow przybornikow itd, jak patrzylam na allegro to za taki material powinno ok 30 zł wyjsc wiec mysle ze to rozsadna cena.

Maruusia kocyk milusi taki
MaMicurina ten komplet to dla prawdziwego przystojniaka :-)
co do łóżeczka i pościeli to zastanawiam się czy nie kupić wszystkiego razem na allegro, chociaż pościel na zmianę i tak trzeba będzie dokupić
a te falbany, moskitiery itd może i ładnie wyglądają ale faktycznie tak jak pisze olavip - tylko kurz się na nich zbiera, więc pewnie sobie daruję

a ja jestem zła na teściową, bo jak jej powiedziałam, że już mam butelkę dla dzidziusia (tę co w szpitalu dostałam) to popatrzyła na mnie jakbym chciała dziecku krzywdę zrobić jakimś zakupem albo czymś; taka przesądna jest, że mnie normalnie nery biorą na nią...

Ostatnia edycja:
Właśnie doszłam do wniosku ze moje dziecko nie ma wogole spiochow, bodow mam strasznie duzo pajacyki ze 3,4 rampersy jakies kaftaniki chociaz tez nie za duzo za to skarpetek i czapeczek ma duzo wiec teraz musze polowac na spioszki:-)

Właśnie doszłam do wniosku ze moje dziecko nie ma wogole spiochow, bodow mam strasznie duzo pajacyki ze 3,4 rampersy jakies kaftaniki chociaz tez nie za duzo za to skarpetek i czapeczek ma duzo wiec teraz musze polowac na spioszki:-)

a dużo masz bodziaków na długi rekaw? bo wtedy śpichy wg mnie mają sens :) jeśli masz tylko krótki, to inwestuj w pajacyki ;)

tak wiesz, wylicz sobie na oko ile zmian śpiochów być w takim razie chciała ;) bo zwykle łączy się body dł rękaw + śpiochy :)
No chyba żeby zakładać body krótki rękaw, śpiochy i do tego jakąś bluzeczkę.. ale przy takim maleństwie to średnio wygodne....

reklama

hehe moje dziecko jeszcze nic nie ma :-) no ma jedna butelke ktora dostalismy w jakims sklepie :tak:

Do góry