reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Aniu,a myślałam,że te z systemem isofix są droższe! Myśleliśmy raczej o tym bez mocowania,ale powiem ci ze teraz to się zastanowię...tylko na czym to dokładnie polega,trzeba cos jeszcze dokupic do tego mocowania?

reklama
Wlaśnie doczytałam,ze trzeba dokupic tę bazę także to jest koszt około 1000 zł,a taka kwotą nie dysponuję także kupujemy bez bazy,sam fotelik cabrio

No my też kupujemy ten normalny Cabrio bo troche za dużo by trzeba było zapłacić a przecież fotelik sam w sobie jest bezpieczny.

co do porad praktycznych warto mieć w domku podkład na swoje łóżko, nie zawsze ne na wierzchrzu jest na swoim miejscu, lepiej schować też pod pzreścieradło bo trochę tego wycieka niestety

Ewan a Ty używasz podkładów higienicznych Seni czy zwykłych podpasek Bella (tych największych)

w szpitalu-bella, w domu prze 3 dni bella a teraz największe podpaski, takie na noc, koleżanka mówiła, że mało mi wycieka, u niej było dużo gorzej, ale u mnie zawsze się wszystko dobrze goiło, może to dlatego. Aha-w domu jak łaziłam z bellą to w jednorazowych majtkach bo dobrze się wietrzy wtedy

Dziewczynki,wie może któraś czy można kupić takie prześcieradełko z gumką frotte do wózka albo kołyski?Coś około 70x40cm... I ceratke pod prześcieradełko? Bo w sklepie u mnie nie mają...może na Allegro?
Wymieniliśmy dzis pościel,fakt,że na 2 razy droższą ale żadna inna mi sie nie podobała ::) ale na kolejny komplet juz tyle nie wydam ;) Czy wy macie wkład kołderki w rozmiarze 120x90 czy 135x100? Bo chciałam ten mniejszy ale wszystkie poszewki Drewexu są na 135x100 a ta kołderka jakaś duża się wydaje...już głupieję z tymi rozmiarami... ::) zamówiliśmy też na Allegro fotelik Maxi Cosi cabrio czerwony no i brakuje mi tylko karuzelki nad łóżeczko,leżaczka i to chyba tyle z większych zakupów...a jak tam u was przygotowania?

Mnie całkiem siły odeszły i jak biegałam jak na Duracellkach tak teraz wyładowały mi się akumulatorki. Brakuje mi jeszcze wkładki dla noworodka do fotelika, wanienki, foczki i ceratek do łóżeczka, no i chyba kupię jeszcze te ceratki o których pisałyście z flizeliną żeby podkładać przy karmieniu na łóżko. A no i butelka. Ostatnie zakupy jutro.

reklama
Do góry