reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Dziewczyny co do kupowania ubranek w rozmiarze 56 to ja mam bardzo mało i zastanawiam się czy jeszcze takie kupować bo dzisiaj dowiedziłam się że jedna dziewczyna urodziła w poniedziłek syna o wadze 4,05kg i długości 59 cm :o
Trochę się przeraziłam bo dziewczyna rodziła naturalnie :o
Chyba zacznę kupować trochę większe ubranka ale nie wiem co zrobić z wyprawką na wyjście ze szpitala czy kupić w rozmiarze 56 czy 62.Pogubiłam sie już w tym wszystkim ::)

reklama
No to niezły poród musiała mieć koleżanka ;) Ja myślę,że z wyprawką do szpitala to poczekam tak do 36 tygodnia,wtedy juz szacunkowo będziemy wiedziały mniej więcej po usg ile nasze dzidzie mogą ważyć przy urodzeniu i jak będą długie...

Ja chce kupic dwie wyprawki - 56 i 62, jak 56 bedzie za male to zawsze bedzie okazja dac komus w prezencie :))

A ten zakup mam w najblizszych planach . Nazywa sie to u nas "poduszka boppy" . Mozna ja sobie zalozyc w pasie podczas karmienia (zeby odciazyc kregoslup i rece ) , uzyc jako podporki dla siedziacego dzidziusia . Mozna podlozyc pod plecki lezacemu maluszkowi, do pozycji pol-lezacej ,albo pod lapki i glowke jak lezy na brzuszku .
Do mojego gwiazdkowo-ksiezycowego pokoiku wybralam boppy w chmurki .

Wklejam zdjecia.

Ale fajna ta wanienka!!! Taka podobna poduche to juz mam i na niej spie!!! Pozniej tez mozna ja do karmiena wykorzystac i u mnie nazywa sie "still kissen" czyli poducha do karmienia!!!

SUUUPER wanienka,tylko jakos tak pionowo to oparcie? A za pojemnikiem się rozejrzę,może teściową poproszę żeby kupiła na e bayu w Stanach... ;)
Podusia też rewelacja,ja mam taką z kulkami w środku i trochę większą,ale w tym samym celu :)

Oparcie jest takie pol-siedzace / pol-lezace .

Olu tesciowa moze kupic Diaper Champ albo na ebayu albo w sklepie " Babies R Us " - siec tych sklepow jest w calych Stanach .

Wiolu , nie martw sie . Ty jestes juz doswiadczona mama i wiesz sama najlepiej czego potrzebujesz i kiedy bedzie "najwyzszy czas" ,zeby to kupic. :)

Krecik , "still kissen" to ja bym raczej skojarzyla ze STOJAKIEM NA CALUSY hahhaaa , wogole nie znam niemieckiego chociaz mialam go przez 3 lata w liceum.

reklama
Kaju ,ja już naprawdę dużo rzeczy nie pamiętam ,wszystko się zmieniło a przedewszystkim są już takie rzeczy których przedtem nie było .Pamiętam jak kupowałam dla adzi pościel to były tylko trzy do wyboru a teraz nic tylko przebierać .Ale cieszę się bo już w czerwcu będe kupować pościel irożek .Ale wszystko pomalutku bo jescze mamurodziny chrześniaka i mojego kamila .A dziś widziałam też taki leżaczek jak kajusia kupiła ,śliczności ,chyba zachorowałam

Do góry