reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Dzieki dziewczyny :)
Popytałam zadzieconych kolegow w pracy i kilkoro z nich ma ten sam fotelik,- Venus Ramatti i są bardzo zadowoleni.... tak wiec moze sie na ten skusze ?

Marthusia, a co do allegro, to niestety nie masz chyba racji :( Wiekszosc np. uzywanych Priori ktore sa na allegro sa sprzedawane przez osoby ktore wystawiaja jednoczesnie po kilka-kilkanascie fotelikow, podejrzewam ze kupuja je gdzies na zachodzie i sprzedaja w Polsce, wszyscy pisza ze bezwypadkowe, ale ja sie pytam - skad taki sprzedajacy to wie ? Ufa temu od kogo kupil ?
Zwariuje przez te dzieciowe wybory, po wozku myslalam ze bedzie juz spokoj ;)

Dziewczyny,a co myślicie o tym Ramatti Venus ? Ogladalam ta kolekcje Animals (tygrys, żyrafka, i zebra, fajny material :)
Co myślicie o tych kolorkach ? Takie raczej chlopiece, ale w dotyku fajne :)
FOTELIK FOTEL RAMATTI VENUS ANIMALS SUPER GRATISY! (166661833) - Aukcje internetowe Allegro
jest jeszcze poprzednia kolekcja kolorkow :
RAMATTI VENUS 2006 i 2007 9-18 kg 7xSUPERGRATISY (168701682) - Aukcje internetowe Allegro
ale ten material tak srednio mi lezy...

Ehhh, poprawilyscie mi troche humor :) dzieki !!!

reklama
Dyziu my też szukamy fotelika i szczerze mówiąc też podoba mi się ten Ramatti tylko właśnie nie wiedziałam czy jest ok:tak: mi podoba się żyrafa:-)

Asia, ja bym wybierala miedzy żyrafą a tygryskiem :)

A swoja droga to podobno dziecko powinno jak najdłużej jechać w kierunku przeciwnym do jazdy, podobno w szewcji dzieci musza tak jezdzic do 4 roku życia !

A u nas jednefoteliki jakie widzialam do 18kg montowany przeciwnie do jazdy sa dopuszczone do mocowania w ta strone do 10kg a potem juz tylko "przodem"...

Musze sie wziac w koncu za prace bo od czytania opinii o fotelikach na forach juz mnie glowa rozbolala :)

My byliśmy zdecydowani na Maxi-cosi Priori ale widzę, że ten Ramatti też solidny i całkiem ładny no a różnica w cenie ponad 2 stówy, chyba muszę się jeszcze zastanowić.

Dziewczynki,już wam piszę o fotelikach Ramatti,bo byłam zainteresowana i oglądałam je w sklepie...owszemseria Animals przyjemna,fotelik szeroki,wysoki-spoko...sprzedawca w Calineczce w Warszawie bo tam oglądaliśmy mówił,że dobrze sie sprzedaje i on tez ma ten fotelik dla córki,ale...jest on dobry dla osób które mało podróżują autem,podobno kiepsko mocuje sie w nim pasy czy jakos tak,nie ma dobrej ochrony bocznej...oglądaliśmy duzo fotelików,np mnie sie pdobał Bebe Confort Iseos TT-drogi strasznie,cos około 900 zł,ale jak zobaczyłam,że pochylenie fotelika reguluje sie nie przyciskiem tylko pokrętłem to zwątpiłam...nie za tą cene takie siłowanie się!:no: Powiem szczerze że ze wszystkich fotelików(oprócz Concorda,bo nie mieli) podoba mi sie jednak Maxi Cosi Priori albo Chicco kEY 1,ten ma fajny regulowany zagłowek,potem w domku sprawdzalismy crash testy i oba wypadaja super. Oczywiscie jeśli któraś wybierze tańszy fotelik,to przeciez on tez ma atesty i spełnia wymogi bezpieczeństwa! Ja jednak wole zaoszczędzic na czyms innym i wybieram fotelik nowy,dobrej firmy. A zpolskich Dyziu NAPRAWDĘ FAJNY jest Coneco,ma super welurkowy materiał i śliczne kolory,jest szeroki i wygodny! Ten sprzedawca polecał jesli chce sie kupic tańszy a dobry fotelik. My raczej kupimy Chicco-około 500 zł,jeszcze w piątek jedziemy do Świata DZiecka,tam ostatecznie zobaczymy i zamówimy na Allegro-bo taniej:tak:

Kupilismy w sobotę na Allegro właśnie jeździk Chicco,za 189 zł,a w sklepie u nas taki sam kosztuje 359:szok: niezla róznica,nie?:eek: Oliś jest wniebowzięty,bardzo mu sie autko podoba,polecam!:tak:

Olu kupiłaś taki jak Danonkowy jeździk-super sprawa, mały długo się bawi a zapięty w pasy nie ma możliwości wypadnięcia (raz nie zapięliśmy i łapaliśmy małego w locie he he)

Fajne te wasze foteliki!!! Ja tych polskich firm nie znam ale te ktore pokazalyscie sa ladne!!! Najwazniejsze jest jednak bezpieczenstwo i fotelik musi byc!!!!

Przemyśleliśmy sprawę i kupujemy Maxi Cosi Priori SPS :)
Teraz mamy zagwozdke co do koloru, bo te w nowej kolekcji są takie sobie (ładniejsze ma maxi cosi priori xp, no ale na ten to juz na pewno nas nie stac :( poza tym one roznia sie tylko napinaczami i tapicerka)
No i nbie chcialabym trafic na taką "kulkowiejącą" jak kiedyś pisała Ola...
Poradzcie coś please :)

Olu, a co do tego chicco key1 to małej nie przymierzałam ale słyszałam że coś tam jakoś nie tak jest z tym zagłówkiem, tylko nie pamietam co...poszukaj na forum to na pewno znajdziesz :)

Ja w każdym razie na 200% biore priori i przestaje juz ogladac inne bo zwariuje ! Decyzja podjeta, sumienie spokojne, koniec tematu ! :)

Buziaki

No Olu Ty to umisz rozwiać wątpliwości.

Dyzia a czemu Ty kochana nie pokazujesz nam swojej Haneczki - fotoalbum czeka :tak:

reklama
Olu dzięki za pomoc w wyborze :) A powiedz mi, widziałaś któryś tych MC Priori na żywo ? kolorki zbliżone do tych na foto ? Mi sie podoba Enzo albo ten błekitny z pomarańczem , chyba Prado, tylko nie mam gdzie obejrzec jaka to tapicerka :(

Megii78 nie mam kiedy fotek powklejac :( jeszcze w miare "świeże" są na Hania - Ludzie - Niemowlaki - Fotosik.pl tylko nowe są od końca :)

Megii, a wy który kolor Priory byście brali dla Misia ?

Do góry