reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Hehehe - teraz to i ja mogę dołączyc do jeżdżących mam. Kaj ma fotelik na środku. Tak jest chyba najbezpieczniej a w dodatku Kajek dobrze wszystko widzi;) Nie zastanawiałam się jeszcze czy będę wozić małą z przodu czy z tyłu. Z tyłu raczej

reklama
aniam spoko ... tez sie nabralam na te opaski ;-)... uwierzylam tez w lokomotiv, homeopatie itp ;-)... no ale kazde dziecko inne ...
no i przede wszystkim wydaje mi sie u mojego szkraba to ma zwiazek glownie z tym szkockim gorskim klimatem i terenem, w polsce bylo znosnie ...

Nooo ja to raczej póki nie zrobię prawka to nie mam wyboru- ja i mała z tyłu.

A dzisiaj idę wymacać czy mam bolce w siedzeniach i dopytać o fotelik jak to to zamontować u nas.
I upragnione zakupy hehe, przewijaki,wanienki i inne:D

Agata - ja mam w samochodzie dokładnie coś takiego
fotelik.info :: ISOFIX nowoczesny system mocowania fotelików -
chodzi o te czarne klamry w siedzieniach.
I w moim aucie jest to seryjnie robione w każdym.

Sanya - ale Ci fajnie ..

A ja właśnie straciłam wene co do wózka .. bo ... ten co chciałam w internecie jest w kolorach bezowych i taki chciałam .. a tu się teraz okazało ..że w tym roku można kupić tylko granatowy , albo czarny i zaden kolor mi sie nie podoba , niby kolor wydawałoby sie mało ważny ale jak się kupuje to już by się chciało taki jak się podoba..

Aniam-doskonale cię rozumiem, ja dzisiaj podjęłam podobną decyzję! Ten wózek Slider który widziałyśmy w Świecie Dziecka.. wyobraź sobie,że ten kolor (miętowy a raczej zielony jak dla mnie) w katalogu jest opisany jako BIAŁY!!!Zwątpiłam ,a już mieliśmy go kupować... I zostajemy przy poprzednim lightweight, umyśliłam sobie kolor "cargo crema"i modlę się aby to był naprawdę kremowy a nie znowu zieleń ...:baffled: Teraz muszę podejść w tygodniu i złożyć zamówienie..
Plus pan namówił nas na kupno fotelika Maxi-Cosi, bo stwierdził,że te od Mutsy "są nieporęczne i nie nadają się do auta"... muszę to jeszcze zweryfikować, bo mam nadzieje,że nie chodzi tylko o zwiększenie sprzedaży;-))Oczywiście nie mam w aucie ISOFIX więc muszę mocować pasami.

Kupiliśmy też przewijak duży -w sam raz do mojej komody (beżowy z foczką-cudo),wanienkę Onda ze stelażem, śpiworek dla małej, okrycie kapielowe, plus trochę akcesoriów jak nożyczki i obcinacz,szczotkę i grzebyk,agrafki i takie tam... drobiazgi ...A teraz nie mogę ruszyć nogą bo spuchłam jak balon hehhe:-)

Agata - ja mam w samochodzie dokładnie coś takiego
fotelik.info :: ISOFIX nowoczesny system mocowania fotelików -
chodzi o te czarne klamry w siedzieniach.
I w moim aucie jest to seryjnie robione w każdym.

No ja właśnie myślałam o tych klamrach, w któe wkłada sie bolce z bazy isofixa - myślałyśmy o tym samym :laugh2:

Sanya - czyli dom niedługo będzie gotowy na przyjęcie malucha :tak::tak::tak:

Ja dzisiaj wymiękłam - D. powiedział, że jak będzie położona podłoga w domu to zobaczymy jakie meble bedą pasować - tyle, że podłoga będzie pewnie we wrześniu :angry::angry:

No ja właśnie myślałam o tych klamrach, w któe wkłada sie bolce z bazy isofixa - myślałyśmy o tym samym :laugh2:
no to w końcu klamry czy dziury to jest ten ISOFIX?:-) bo ja jestem technicznie uposledzona...

Sanya - czyli dom niedługo będzie gotowy na przyjęcie malucha :tak::tak::tak:

no w sumie tak:tak::tak: tylko mebelki muszą dojść... sprawdziłam wymiary komody-przewijak pasuje:-)

A to mój przewijaczek ;-) prawda że śliczny?;-) teraz szukam pokrowca:-p

no to w końcu klamry czy dziury to jest ten ISOFIX?:-) bo ja jestem technicznie uposledzona...

no w sumie tak:tak::tak: tylko mebelki muszą dojść... sprawdziłam wymiary komody-przewijak pasuje:-)

A to mój przewijaczek ;-) prawda że śliczny?;-) teraz szukam pokrowca:-p

KLamy czy dziury - pokazane jest na zdjęciu aniam :tak::tak:

A pokrowców poszukaj w większej ilości :laugh2::laugh2:

Jak kupiłam flanelowe pieluchy w przeróżne wzorki i super się sprawdzały :tak::tak:

reklama
Do góry