reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ja tam zabobonna nie jestem :D Muszę poczekać aż pokoik zostanie odmalowany i odświeżony, mój facet chce mnie wywieźć najpierw do teściów żebym nie wdychała farb i takich tam:) I musimy się pozbyć części mebli bo na razie wynajmujemy mieszkanie (dopiero w lutym '09 nasze będzie gotowe) i wtedy kupimy mebelki dla bobasa:tak: już wybraliśmy zestaw :-)Korci mnie potwornie ale staram się panować nad sobą:-):-)Ale też chciałabym mieć już szafę pełną ciuszków i pudełeczek, hehe.Lista rzeczy gotowa leży w biurku :tak: A i tak wiem że jak będę teraz u teściów to babcia nie wytrzyma i zabierze mnie gdzieś...zaszaleć.
AJAKO- tego samego się obawiam w 3-kołowcach, ja bez tego jestem ciamajda a to się tak jakoś buja i skręca... a już wjazd na ruchome schody, albo wejście do autobusu starego typu to chyba ponad moje zdolności:p A co do kolorów i fasonów to widziałam dziwny wynalazek- szwedzkie wózki Stokke... kosmiczne i strasznie wysoko gondola.. jakieś takie hmmm....za bardzo :D Moda modą, najważniejsza wygoda i funkcjonalność, akurat najmniej się kieruję modą w kupowaniu rzeczy dla dziecka..prawda??????

reklama
magda- ja jeszcze nic dla malucha nie zakupiłam, ale głównie dlatego, że jeszcze rozeznania nie zrobiłam w tym, co mam po julii...

a co do wózków- ja też jestem za czterokołowcami... chociażby ze wzgledu na podjazdy- większość z nich nie jest przystosowana do trójkołowców...

Ja wlasnie zwiozlam z Polski ciuszki po malej a dopiero co je tam wywiozlam:-D.

ewa a Julcia bedzie chodzic sama? Ja sie troche boje ze moja nie bedzie chciala.

Sanya - dzieki, bo zwrocilas mi uwage na jeszcze jedna i bardzo wazna rzecz tj. autobusy. Tutaj juz kilka razy widzialam jak kierowca nawet sie nie zatrzymal, bo kobieta z glebokim wozkiem stala. Ze spacerowka to mala bieda, ale gondola to juz moze byc problem. Zazdroszcze Ci partnera, bo moj maz tak jak juz pisalam "kochanie cokolwiek wybierzesz bedzie dobrze" i tyle :-D

Wiem, ze w tym momencie kombinuje, ale czy jak sie odczepi gondole to reszte mozna ladnie zlozyc, bo jak tak to byloby rozwiazanie i kierowca moglby sie conajwyzej usmiechnac z przekasem, ale laski by nie robil :-)

Na chwile obecna postanowilam, ze wozek tylko czterokolowy na duzych kolach. CDN.

Ajako - czasem wybór markowego wózka to nie pogoń za modą .. ciuszki można dostać po kimś albo kupić w ciuchlandzie ale wózek powinien być dobry a to niestety wiąże się z kasa .. ktoś już tu pisał jak to kupił tani i po roku szukał nowego i skończyło się i tak na drogim, co w sumie dało podwójnie wydaną kasę ...... ja ktoś wydaje na ciuszek dla dziecka 100zł , to jest to pogoń za modą lub snobizm , ale wózek za 2tyś to raczej inwestycja na trzy lata wygody ... ale każdy ma swoje zdanie..

Ajako - czasem wybór markowego wózka to nie pogoń za modą .. ciuszki można dostać po kimś albo kupić w ciuchlandzie ale wózek powinien być dobry a to niestety wiąże się z kasa .. ktoś już tu pisał jak to kupił tani i po roku szukał nowego i skończyło się i tak na drogim, co w sumie dało podwójnie wydaną kasę ...... ja ktoś wydaje na ciuszek dla dziecka 100zł , to jest to pogoń za modą lub snobizm , ale wózek za 2tyś to raczej inwestycja na trzy lata wygody ... ale każdy ma swoje zdanie..
całkowicie się zgadzam:tak::tak: nie warto oszczędzać na wózku bo można się przejechac;-) ja jestem posiadaczką quinnie speedi sx i choć kosztował całkiem sporo to jestem z niego bardzo zadowolona. Spełnia wszystkie wymogi wózka, z którym głównie radzić ma sobie mama:-) ba, wiem, ze jak za dwa lata na świecie pojawi się Emilka to będzie już na nią czekał . Czyli wydatek się opłacił;-)

ja ktoś wydaje na ciuszek dla dziecka 100zł , to jest to pogoń za modą lub snobizm , ale wózek za 2tyś to raczej inwestycja na trzy lata wygody ... ale każdy ma swoje zdanie..

aniam- całkowicie się z tobą zgadzam:tak::tak: szkoda tylko, że mój mąż nie ma takiego poglądu:-:)-( i tu mnie wkurza... bo przecież on się nie musi z tym wózkiem "szarpać" na co dzień... ale ja i tak nie ustąpię:-) wystarczająco z julką (a raczej z julki wózkiem) się umęczyłam... i nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki:no:

kicia
- moja już teraz wszędzie chce chodzić sama:-D:-D także myślę, że problemu nie będzie...

Madźka - masz Szymusia .... mój synek chyba też będzie miał tak na imie .. to u mnie nr 1 ... a co do quinny to mam zamiar taki nabyć ..
Dziś przez przypadek trafiłam do sklepu z wózkami w wawie na al. solidarności.. no i zobaczyłam jeszcze jedno cudeńko.. Pegperego GT3 , jest śliczny , bardzo duża spacerówka, rozkładana na płasko , trójkołowiec na dużych kołach, rewelka jak dla mnie.. ale ten juz przesadzona cena . 1800 spacerówka, do tego 800zł gondola i 600 fotelik.. czyli ponad trójak lekka przesada...
PEG PEREGO GT3 WÓZEK SPACEROWY (334820840) - Aukcje internetowe Allegro
zresztą zobaczcie same ... no i ten kosz na zakupy poprostu ogromny... coprawda jest dość ciężki 14 kilo, ale ja mieszkam na parterze a jeździź autobusem dalej raczej nie jeżdzę ... ale za te pieniążki odpada..
pani oczywiście do mnie, że skoro ta spacerówka rozkłada się na płasko i jest śpiworek ( w cenie - łaskawcy ) to że małe dziecko też może jeździć .. tylko jak wozić takiego malucha w spacerówce?? Nie do końca sobie to wyobrażam...

no powiem, że quinni niby 10 kilo, ja też na parterze mieszkam i wszystko fajnie ale jak maluszek zaczyna rosnąć to już kręgosłup daje o sobie znać:dry::dry: wiec dla mnie cięższy wózek to raczej kiepski pomysł.a spacerówka w qunni też jest rozkładana ale ja Młodego dopiero w 4 miesiącu wsadziłam ale wczesniej zimno mocno było i się bałam.

reklama
Ania, ja mam wózek (gondola plus spacerówka) za 800 zł i jest super, będzie spokojnie dla drugiego malucha. Więc generalnie można znaleźc tani i dobry. Tylko trzeba poszukać. Dla mnie wydanie dużej kasy na wózek nie wchodziło w grę. :no:

Co do maluszka w spacerówce, to ja wolę klasyczną gondolę. Może sobie swobodnie w niej fikać i nie wypadnie, bo wysokie są boki, a nie ma jakichś pasów co uwierają przy obracaniu i fikaniu. :-)

Do góry