reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Korni tak o tych kolkach pompowanych, sa rewelacyjne do jazdy po nierownym terenie, ale zastanawiam sie czy piankowe moze nie lepsze. Mialam pompowane i w ciagu pol roku chyba 10 razy zlapalam gume. Nie wiem czy to moj pech, czy co. Piankowych nie probowalam

reklama
Anaklim -super w moim typie ten wózeczek... zresztą podobny do quinny..
Ja jako że pracuje w G. mokotów a tam się pełno ludzi się przewija, mam wiecznie całą plejadę wózków u siebie w sklepie, no i mogę sobie na czymś oko zawiesić.. no już może pominę to , że panie w GM to istna rewia mody , więc i wózki pewnie najmodniejsze, żeby pasowały do pań... ale sporo osób jeździ z fotelikami wpiętymi w stelarz od wózka, więc to nosidełko ( fotelik, jak chciał tak zwał ) chyba jest przydatne, szczególnie jak się śmiga autkiem:))??

inkainka - he, he,he... maszynę, dobre:)))
A wiecie co? Przekonałam dzisiaj H. ze chcemy znać płeć i jak tylko dzisiaj dowiemy się kto siedzi w brzuszku to lecę: smyk, 5-10-15, reserved kids, mothercare, co tylko jest jeszcze:))))

A tak zupełnie serio to pieluszki tetrowe muszę kupić, bo jako śliniaki są niezastąpione! A w IRE nie ma:(

Aniam , ja mam taki 4 kolowy i raczej jestem zadowolona.
Agata jak się zdecydujecie czy sprzedajecie to daj znac, moja znajoma tez się zastanawia i ona by sprzedawała z fotelikiem co by mi b pasowalo.
JA tez uwazam, ze gondola powinna być twarda i duza, nasze dzieci pewnie zime lub jej czesc w niej przejada wiec powinno być tam miejsce na spiworek.:tak:
My na pewno będziemy go sprzedawać, fotelik do samochodu sprzedaliśmy znajomym, mamy również przejściówkę do fotelika maxi cosi.
A do gondoli śpiwór jaki jest dołączany do emajlungi to się nie zmieści :-D ale to przecież godola więc sama w sobie doskonale chorni.:tak::tak:

Anaklim -super w moim typie ten wózeczek... zresztą podobny do quinny..
Ja jako że pracuje w G. mokotów a tam się pełno ludzi się przewija, mam wiecznie całą plejadę wózków u siebie w sklepie, no i mogę sobie na czymś oko zawiesić.. no już może pominę to , że panie w GM to istna rewia mody , więc i wózki pewnie najmodniejsze, żeby pasowały do pań... ale sporo osób jeździ z fotelikami wpiętymi w stelarz od wózka, więc to nosidełko ( fotelik, jak chciał tak zwał ) chyba jest przydatne, szczególnie jak się śmiga autkiem:))??

Nosidełko jest konieczne do przeworzenia dzieci, inaczej nie można ich przewozić w samochodzie. Ja akturat nie używałam fotelika samochodowego jako "wózka" po sklepie. Jak dziecko nie siedzi to nie powinno w takim foteliku przebywać dłużej niż 2 godziny a przecież jazda samochodem też trochę trwa, zwłaszcza po w-wie :confused2:

Kurcze a ja mam dylemat, gondola ok wielka, twarda i tak ma być. spacerówkę wybrałąm i najparwdopodobniej ta juz zostanie...
Anaklim - Pani w sklepie powiedziała mi, ze w maju JANE zmienia kolory i kolekcje...

Ale do dylemtu - mogę dostać od koleżanki fotelik do samochodu MAXI COSI, ale dosyć zniszczony i nie wiem, jak to z nimi jest, czy one mają jakis okres trwalości (w sumie chodzi o wszytskie foteliki) po którym nie warto odkupywać tylko należłąoby zainwestować w nowy?, czy nie. Mój mlauszek w samochodzie to będzie spędzał dosyć dużo czasu (chociażby na doajzdach do jednych i drugich rodziców) i po prostu nie wiem co robić, a z drugiej nie chciałabym kupić fotelika wprawdzie nowego ale powiedzmy w testach zderzewniowych na ostatnich miejscach...

Mialam pompowane i w ciagu pol roku chyba 10 razy zlapalam gume. Nie wiem czy to moj pech, czy co.

A pompowałaś regularnie? Bo ja jeździłam baaardzo dużo i nigdy nie złapałam gumy...
Mój brat łapał gumy, ale nie pompował za bardzo kółek bo mu się nie chciało nigdy i taki był efekt ;-)

Mi tetrówki w naszej syfnej pralce zostawiały ciągle jakieś kłaki i wszystko było potem dwa prania dalej zakłaczone na biało :angry: Więc szybko powyrzucałam, zresztą przemakały. Używałam ręczników (takie zwykłe ręczniczki 70x30 cm) i super się sprawdzały do wszelkich ulewań, chłonne i nieprzemakały.

mogę dostać od koleżanki fotelik do samochodu MAXI COSI, ale dosyć zniszczony i nie wiem, jak to z nimi jest, czy one mają jakis okres trwalości

Zależy w jakim sensie zniszczony? Bo jak to normalne ślady zużycia to spokojnie możesz brać i używać. Problem jest jak przeżył jakiś wypadek, wtedy lepiej nowy. :tak:

reklama
A ja chciałam tylko ostrzeć, że niektóre firmy robią sobie wakacje w wakacje i zmieniają kolekcje i kupienie wymarzonego wózka może się nie udać. My też czekaliśmy a w efekcie kupiliśmy to co było bo więcej po prostu w sklepach nie było :confused2:

Klajo - na pewno nie można kupować fotelika, jeżeli brał udział w wypadku, stłuczce. Pasy po prostu mogą już tak dobrze nie trzymac. Foteliki często ludzie wykorzystują jako krzesełka do karminia :-p i może dlatego fotelik wygląda na zniszczony.

My nasz sprzedaliśmy a teraz znowu kupimy nowy, bardzo dużo jeździmy więc to dobra inwestycja.:tak:

Do góry