reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ja mialam zle doswaidczenia z Deltimem (rozpadl sie), ale mialam go po koleżance:zawstydzona/y:, teraz szukac bede uzywanej (bo o wiele tansza) Emmaljungi.

reklama
Ida - ja pewnie będę sprzedawać swoją emmajlungę :tak::tak: co chcemy nowy wózek :-p

Tylko nie wiem co kupimy. Potrzebujemy wózek na dużych kołach ale przez pierwsze 3 miesiące będziemy mieszkać tu gdzie teraz z małą windą i schodami do przebycia. Emmajlungi za żadne skarby nie zniosę ze schodów a przecież wychodzić muszę. Muszę przyznać, że jestem w kropce.:confused2:

Jak swietnie, ze zaczelyscie ten watek :-)
Ja jestem calkiem zielona i stoje przed trudnym wyborem. W te sobote ide z tesciowa do najwiekszego sklepu z wozkami w Glasgow. Idziemy ogladac, bo to dziadkowie kupia wozek. Moja tesciowa zaproponowala ze jak chce to nie musze kupowac 3in1 ale ona kupi gleboki i spacerowke osobno. Poradzcie co lepsze? Poprosze tez o jakies wskazowki na co mam patrzec w pierwszej kolejnosci i co jest wazne w uzytkowaniu wozka. Ja nie mam w tej kwestii zadnego doswiadczenia :-(
No moze tylko z czasu kiedy sama w nim jezdzilam :-) ale to sie nie liczy...

magda przeczytaj caly watek od poczatku ... przynajmniej ja juz w moim wczesniejszym poscie odpowiedzialam na twoje pytanie ;-)
ale jesli to co juz napisalysmy to za malo podpowiedzi dla ciebie z przyjemnoscia pomoge :tak::tak:

Główna cecha na którą warto patrzeć, to czy bedziesz go targać po schodach - jak tak, to fajna jest miękka gondolka/nosidło - stelaż zostawiasz na dole i potem lekka spacerówka. Jak nie, to nie zwracasz uwagi na ciężar, a bardziej sobie pojeździj i zobacz czy się lekko prowadzi - fajne jest włożenie zgrzewki wody mineralnej czy jakiegoś ciężkiego twardego przedmiotu do środka wózka i zaliczenie wertepu (może być np. twoja torebka albo coś z półki sklepu) - tak bedzie w tym wózku skakać główka twojego dziecka:tak:. Ogólnie idź i w sklepie sobie pojeździj różnymi wózkami, zobacz czy lubisz np. skrętne koła (ja nie na przykład, bo dużo po wertepie jeżdżę i wtedy wózek skręca gdzie chce... ale jak jeździsz po równych powierzchniach to są fajne), przekładana rączka jest fajna w słoneczny dzień (hm Glasgow trochę mało słoneczne...) bo można przełożyć i nie świeci dziecku w oko. Jak wielofunkcyjny to spacerówka koniecznie rozkładana na płasko - bardzo się przydaje. Fajna jest opcja wpięcia fotelika, ale u mnie np. się nie przydała za bardzo (fotelik samochodowy nosił mąż a nie stelaż wózka). Jeśli chodzi o gondolę to dla mnie kluczowa jest cecha - jak największa. Zobacz na mocowania, nity się zwykle wyrabiają i trzeba wbijać nowe (no chyba że zamierzasz mało z tym wózkiem chodzić), hamulec - fajne jest jak hamuje oba kółka na raz, pojeździj zahamowanym wózkiem czy łatwo sprawić że pojedzie (czasem są dziwne patenty hamowania co odskakują przy ruchu wózka i już nie hamują - a to w autobusie jest tragedia). Fajna jest regulowana wysokość rączki, nieprzemakalne pokrycie wózka, dodatki: śpiworek, torba, folia, okrycie na nózki...

W sumie z wózkami jest trochę tak, że każdemu co innego pasuje. Też zależy czy sama będziesz chodzić na spacery, czy z kimś, czy dużo będziesz łazić, czy tylko do ogródka nieopodal, czy dziecko urodzi się duże (wtedy wyrośnie ci z gondoli i fajna jest duża spacerówka rozkładana na płasko), jak szybko zacznie siedzieć...

Kasia_z bardzo Ci dziekuje za wszystkie rady i wskazowki, bardzo mi pomogly i na poczatek bede miala jakies wyobrazenie czego szukam.

Wizualnie podobaja mi sie wozki Silver Cross, ale zobaczymy jak sie nimi jezdzi. To prawie jak kupowanie auta. Napisze cos wiecej po wizycie w sklepie.

Magda - ja jeszcze dopiszę - jak mieszkasz w mieście z ładnymi chodnikami i niskimi krwężnikami to pomyśl o oddzielnym kupieniu gondoli i oddzielnie spacerówki. Większość mam, która ma wózki wielofunkcyjne i tak zazwyczaj dokupuje później lekką spacerówkę.
Ja z kolei nie polecam ;-) takiej miekkiej gondoli - jak dla mnie jest za ciasna dla dziecka. Ja wykorzystywałm też gondolę, jako łóżeczko jak jechaliśmy gdzieś w gości byle by była wypinana.:tak: I jeszcze jedno sprawdź czy zmieści się do samochodu po złożeniu - sama widziałam gości, którzy kupili wózek i pod sklepem zastnawiali się jak go upchną w bagażniku :-D
Dziecka nie można wozić w gondoli więc i ona musi zmieścić się w bagażniku.:tak::tak::tak:

Ah ja też chcę pooglądać wózki, już to nawet zrobilam ale w sieci :-p

ja przy kupowaniu wózka tym razem będę zwracać uwagę np. na jego ciężkość, a z zasadzie lekkość, bo z tym julki nieźle się umęczyłam... druga spawa,przekładana rączka- moim zdebiem bardzo przydatny bajer, funkcjonalność tego wózka- żeby łatwo i sprawnie można było go złożyć i rozłożyć- wielkość po złożeniu, żeby nie zajmował całego bagażnika, możliwość prowadzenia jedną ręką- np. żeby spokojnie móc prowadzić dziecko za rączkę, jednocześnie prowadzać wózek, koszyk na zakupy.

ja kupuje wózek 3in1...

reklama
WÓZEK HAUCK JEEP 3-KOŁOWY Z ATESTAMI-OD EKROPKA (326629716) - Aukcje internetowe Allegro

a co powiecie na ten wózek ??nie wiem czy dobrze wkleiłam link, widziałam go w pracy, babeczka była na zakupach i taki miała, wyglądał na cholernie drogi a kosztuje 328 zł , dziwne...
ale mi osobiście strasznie się spodobał...
Ja się zakochałam w wózku quinny i chyba już tak zostanie...3 w 1
Miło, że tematy zakupowe się rozwijają, bo jak zakładałam ten wątek, to myślałam, że uznacie mnie za wariatkę i każecie sobie poszukać innego forum :))

Do góry