reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Sanya - ok, zorganizujemy jakies zbiorowe macanko:-)
Ten Zen by mi bardzo posaowal do salonu... nie mam pojecia na jakie krzeselko sie zdecydowac - moze najpierw Wasze pomacam hehe.
Tobiasz tez niedlugo juz posiedzi w swoim foteliku - nogi mu juz wystaja:baffled:
Aniam - mialas racje z kombinezonem zimowym Nexta - tw rozm 0-3 to by raczej nie ponosil - ten 3-6 jest juz na styk:szok:

Kari- mi też by Zen pasował, do karnacji Mimiśki hahah może zamówimy u naszego ulubionego pana? Ewentualnie ma też te Rainforest na 4 kołach.Think about it:-p
Ja właśnie gadałam z gościem w ŚD i mówił , że nogi MOGĄ wystawać... ale jak to wygląda....czy to dziecku wygodnie?

Moje pisklę też śmiga w kombi na 3-6 wypaśnie wygląda jak malusi kosmonauta:-)

Anaklim- o której?:-) Fajny fotelik... taki designerski:-)

Sanya - my zmieniliśmy fotelik jak Marii juz tak mocniej nogi wystawały bo wcześniej nie nadawała sie do następnego fotelika z powodu wagi (zbyt chuda) ale i nie siedziała samodzielnie. Teoretycznie w tych nosiedłkach do 13 kg mogła jeździć jeszcze jak miała 2 lata :-p. Waga to jedno a dwa wygoda dziecka, chociaż ja akurat myślałam o czym innym że jakby niedaj coś to dziecku po prostu połamia się nogi gdyby wystawały za bardzo bo fotelik poleci napierw do przodu a później do tyłu czyli w oparcie :baffled:

To właśnie piszę, gdzie wygoda gdzie inne rzeczy... bezpieczeństwo itd....
jak zacznie siedzieć kupuję większy.Bez dwóch zdań.

Agata, Sanya - mi ten pan w SD powiedział że nogi mogą wystawać , oby głowa nie wystawała .. Mi już szkoda Szymka w tym foteliku wierci się a nie ma jak widać że nie jest mu wygodnie , gdyby nie te grube ciuszki może by było lepiej i tak jak jedziemy dalej to go rozbieram .

Anaklim - możemy wpaść , tylko poproś Karine żeby fotelika nie zapomniała zabrać .. a Twój na wypasie :)

Anaklim - wypasiony fotelik! szkoda ze u nas nie ma wcale tej firmy.:-(

Ja tez zmienialam Gabi fotelik na nastepny jak juz chciala tyko siedziec i bardzo sie meczyla w tej kolysce caly czas sie podciagajac. Sama waga nie ma co sie sugerowac, wazny jest wzrost i to czy dziecko siedzi.

My mamy jeszcze 1 stary fotelik od znajomych Chicco do 18 kg i teraz go zamontowalismy i powiem wam ze jest niezbyt dobry - jak dziecko zasnie to zwisaja mu raczki:dry: Maxi-cosi jest zdecydowanie wygodniejszy.

Wczoraj jeszcze przegladalam foteliki i znalazlam Graco z regulacja szerokosci zaglowka - to chyba tez fajna funkcja bo jak dziecko nie spi to mozna je rozszerzyc i dziecko ma lepsza widocznosc. Gabrysi by to sie podobalo bo ona z tych malo spiacych i czesto narzeka ze nie widzi.
Nie wiem juz jaki teraz kupic Gabrysi fotelik, juz nie wiem co komu:baffled::confused:

Sanya - my zmieniliśmy fotelik jak Marii juz tak mocniej nogi wystawały bo wcześniej nie nadawała sie do następnego fotelika z powodu wagi (zbyt chuda) ale i nie siedziała samodzielnie. Teoretycznie w tych nosiedłkach do 13 kg mogła jeździć jeszcze jak miała 2 lata :-p.

agata, u nas tak samo. jula w tym do 13 kg mogłaby teoretycznie jeździć do dziś:-D ale jak maiała tak z 9-10 miesięcy chciała siedzieć samodzielnie więc musieliśmy tak czy inaczej zmienić fotelik, tylko że zdecydowałam się na taki od 0-18 kg. co prawda z chicco, ale całkiem spoko:-) no i jula w nim jeszcze pojeździ więc i tak oli musze kupić nowy, także karina- ja róznież pisze się na "macanko":-D:-D

Nogi to szybko zaczynają wystawać, nie ma co się martwić, ważne żeby nie wystawała głowa.
Ogólnie jak najdłużej dziecko powinno jeździć tyłem, bo jest najbezpieczniej dla niego przy stłuczce. U Piotrusia przesadziliśmy w 8 m-cu jak zaczął siadać. Ale jak macie fotelik tyłem do kierunku jazdy i pochylany (eddie bauer?) to w sumie można już.
My musimy trochę kupić tego fotelikowego ścierwa znów, teraz dwa samochody, dwójka dzieci, koszmar. :dry:

reklama
Do góry