reklama
Sanya - ok, zorganizujemy jakies zbiorowe macanko:-)
Ten Zen by mi bardzo posaowal do salonu... nie mam pojecia na jakie krzeselko sie zdecydowac - moze najpierw Wasze pomacam hehe.
Tobiasz tez niedlugo juz posiedzi w swoim foteliku - nogi mu juz wystaja
Aniam - mialas racje z kombinezonem zimowym Nexta - tw rozm 0-3 to by raczej nie ponosil - ten 3-6 jest juz na styk
Kari- mi też by Zen pasował, do karnacji Mimiśki hahah może zamówimy u naszego ulubionego pana? Ewentualnie ma też te Rainforest na 4 kołach.Think about it
Ja właśnie gadałam z gościem w ŚD i mówił , że nogi MOGĄ wystawać... ale jak to wygląda....czy to dziecku wygodnie?
Moje pisklę też śmiga w kombi na 3-6 wypaśnie wygląda jak malusi kosmonauta:-)
Anaklim- o której?:-) Fajny fotelik... taki designerski:-)
agata806
Fan(ka)
Sanya - my zmieniliśmy fotelik jak Marii juz tak mocniej nogi wystawały bo wcześniej nie nadawała sie do następnego fotelika z powodu wagi (zbyt chuda) ale i nie siedziała samodzielnie. Teoretycznie w tych nosiedłkach do 13 kg mogła jeździć jeszcze jak miała 2 lata . Waga to jedno a dwa wygoda dziecka, chociaż ja akurat myślałam o czym innym że jakby niedaj coś to dziecku po prostu połamia się nogi gdyby wystawały za bardzo bo fotelik poleci napierw do przodu a później do tyłu czyli w oparcie
Agata, Sanya - mi ten pan w SD powiedział że nogi mogą wystawać , oby głowa nie wystawała .. Mi już szkoda Szymka w tym foteliku wierci się a nie ma jak widać że nie jest mu wygodnie , gdyby nie te grube ciuszki może by było lepiej i tak jak jedziemy dalej to go rozbieram .
Anaklim - możemy wpaść , tylko poproś Karine żeby fotelika nie zapomniała zabrać .. a Twój na wypasie
Anaklim - możemy wpaść , tylko poproś Karine żeby fotelika nie zapomniała zabrać .. a Twój na wypasie
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Anaklim - wypasiony fotelik! szkoda ze u nas nie ma wcale tej firmy.:-(
Ja tez zmienialam Gabi fotelik na nastepny jak juz chciala tyko siedziec i bardzo sie meczyla w tej kolysce caly czas sie podciagajac. Sama waga nie ma co sie sugerowac, wazny jest wzrost i to czy dziecko siedzi.
My mamy jeszcze 1 stary fotelik od znajomych Chicco do 18 kg i teraz go zamontowalismy i powiem wam ze jest niezbyt dobry - jak dziecko zasnie to zwisaja mu raczki Maxi-cosi jest zdecydowanie wygodniejszy.
Wczoraj jeszcze przegladalam foteliki i znalazlam Graco z regulacja szerokosci zaglowka - to chyba tez fajna funkcja bo jak dziecko nie spi to mozna je rozszerzyc i dziecko ma lepsza widocznosc. Gabrysi by to sie podobalo bo ona z tych malo spiacych i czesto narzeka ze nie widzi.
Nie wiem juz jaki teraz kupic Gabrysi fotelik, juz nie wiem co komu
Ja tez zmienialam Gabi fotelik na nastepny jak juz chciala tyko siedziec i bardzo sie meczyla w tej kolysce caly czas sie podciagajac. Sama waga nie ma co sie sugerowac, wazny jest wzrost i to czy dziecko siedzi.
My mamy jeszcze 1 stary fotelik od znajomych Chicco do 18 kg i teraz go zamontowalismy i powiem wam ze jest niezbyt dobry - jak dziecko zasnie to zwisaja mu raczki Maxi-cosi jest zdecydowanie wygodniejszy.
Wczoraj jeszcze przegladalam foteliki i znalazlam Graco z regulacja szerokosci zaglowka - to chyba tez fajna funkcja bo jak dziecko nie spi to mozna je rozszerzyc i dziecko ma lepsza widocznosc. Gabrysi by to sie podobalo bo ona z tych malo spiacych i czesto narzeka ze nie widzi.
Nie wiem juz jaki teraz kupic Gabrysi fotelik, juz nie wiem co komu
Sanya - my zmieniliśmy fotelik jak Marii juz tak mocniej nogi wystawały bo wcześniej nie nadawała sie do następnego fotelika z powodu wagi (zbyt chuda) ale i nie siedziała samodzielnie. Teoretycznie w tych nosiedłkach do 13 kg mogła jeździć jeszcze jak miała 2 lata .
agata, u nas tak samo. jula w tym do 13 kg mogłaby teoretycznie jeździć do dziś ale jak maiała tak z 9-10 miesięcy chciała siedzieć samodzielnie więc musieliśmy tak czy inaczej zmienić fotelik, tylko że zdecydowałam się na taki od 0-18 kg. co prawda z chicco, ale całkiem spoko:-) no i jula w nim jeszcze pojeździ więc i tak oli musze kupić nowy, także karina- ja róznież pisze się na "macanko"
Nogi to szybko zaczynają wystawać, nie ma co się martwić, ważne żeby nie wystawała głowa.
Ogólnie jak najdłużej dziecko powinno jeździć tyłem, bo jest najbezpieczniej dla niego przy stłuczce. U Piotrusia przesadziliśmy w 8 m-cu jak zaczął siadać. Ale jak macie fotelik tyłem do kierunku jazdy i pochylany (eddie bauer?) to w sumie można już.
My musimy trochę kupić tego fotelikowego ścierwa znów, teraz dwa samochody, dwójka dzieci, koszmar.
Ogólnie jak najdłużej dziecko powinno jeździć tyłem, bo jest najbezpieczniej dla niego przy stłuczce. U Piotrusia przesadziliśmy w 8 m-cu jak zaczął siadać. Ale jak macie fotelik tyłem do kierunku jazdy i pochylany (eddie bauer?) to w sumie można już.
My musimy trochę kupić tego fotelikowego ścierwa znów, teraz dwa samochody, dwójka dzieci, koszmar.
reklama
Podziel się: