reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

gagunia- u mnie spokojnie można zapiąć pasy z podłożonym kocykiem...podkładam jej miękki polarowy kocyk 70x80 cm w to zagłębienie wsadzam zrolowaną część, a druga krawędź sięga karczku Małej. Pozycja dziecka nie jest po tym stricte leżąca, tylko półleżąca, ale bioderka i kręgosłup nie są tak obciążone.

Muszę kupić jakiś śpiworek do wózka, bo robi się zimno i kocyk może nie wystarczyć. Posiadaczki Mutsy- ma lub miała któraś z Was śpiworek do gondoli? Sprawdza się czy nie jest zbyt ciepły? Przy takiej pogodzie to łatwo mi póki co wyekspediować malca na spacer w wózku ale nie wiem co będzie potem:-)
A może pościel polarowa lepsza? Doradźta :-)

reklama
Tu u mnie maluchy w spiworach woza i bardzo duzo widze w takich z takim poszyciem wewnatrz -jasnym barankiem.Ja spiwora sie nie dorobilam bo mam torbe-nosidlo do wozka z wyciaganym usztywnieniem i mloda sie jeszcze zeszlej zimy miescila.
Najpopularniejsze sa z Kaiser
quelle.de

Kicia-one są świetne,dzięki ,chyba sobie jakiś zamówię albo poproszę szwagra,żeby mi kpił i przywiózł jak będzie jechał do Polszy:-) boska jesteś:)

Sanya moge cie spytac jak twoja kolyska, bo mi sie wydaje ze moja juz na styk, jeszcze moze z miesiac i bedzie za mala, a myslalam, ze do pol roku w niej pospi

Tampeza- u nas na razie na szczęście jest spory zapas miejsca, także jeszcze przepyka ze 2-3 miechy ( tzn tak mi się wydaje:tak:) gorzej bo mi wyrasta z gondoli w wózku i tu się robią schody:-)

No i przekonałam się na spacerze, że śpiworek niezbędny bo mała pasjami wystawia łapy spod koca i testuje ile tak wytrzyma:-)

reklama
Sanya - przy wielkości naszych dzieci i małej dość gondoli chyba lepszy kombinezon ... bo przy śpiworku może zaraz być naprawde za mało miejsca .. ja jak woże Szymka w kombinezonie i przykrywam kocem to jest ok

Do góry