reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ida, głównie trzeba ciasno zawinąć w kocyk, albo rożek, albo pieluchę np. flanelową (zależy czy jest ciepło czy zimno) - wtedy się dziecko fajnie szybko uspokaja.
A taki kokon to może sobie leżeć już potem nawet na wyrku 2x2 m ;-)
Ale to też zależy od dziecka, mój jakoś tak średnio lubił rożki - mniej więcej tydzień czy dwa był zawinięty a potem już wolał sobie machać swobodnie. Z drugiej strony znam kilkoro dzieci, które właśnie się uspokajały po zawinięciu i to w kilka sekund. :happy2:
Ochraniacz fajna sprawa jak mały już się trochę przekręca, żeby się nie obijał o szczebelki, na początku to może lepiej żeby np. ciebie widział z tego łóżeczka?
Łózeczko mojego brzdąca to była pełna asceza na początku - miał tylko zawieszoną pozytywkę żeby mu grała melodyjki - poza tym sam materacyk i nic więcej.

reklama
Ja po szybkich zakupach:tak:
Kupiłam jakieś pierdółki typu termometr pokojowy i mydelniczka z foczką- taką jak na przewijaku (chciałam jeszcze pudełka na akcesoria kąpielowe itd w tym samym motywie,ale oczywiście wyszły:-p)
Udało mi się dostać materacyk taki jak chciałam, oraz zestaw pościeli z wypełnieniem plus baldachim i stelaż (to opcja tatusiowa:-p)
Teraz pozbędę się biurka z pokoju, przyjdą niedługo mebelki Małej i mogę zacząć urządzać jej pokoik na serio:tak::-)
Taki mi się spodobał ,więc łyknęłam szybko:

sanya- cudo!!!

ida-ja podobnie jak kasia, na początku trzymałam julcie z lekkim bawełnianym beciku:tak::tak: chyba nawet ze dwa pierwsze miesiące:-) a później od razu przerzuciłyśmy sie na śpiworek:tak:

Dziewczyny a ja jutro na WIELKIE zakupy z M. patrz: wanienka, pzewijak (nota bene nie wiem czy z usztywnionym spodem czy nie...:-(), pościel do łóżeczka, kocyk... i pewnie coś co jeszcze przyjdzie mi o głowy...

Rzeczy do pielęgnacji i do mnie, z wypłaty lipcowej...

Ewa - zazdroszcze że będziesz juz miała wózek....:-D

Sanya - śliczna pościel - czy to aby nie jest Feretti?

Oczywiście Feretti;-) model DoDo cream:tak:

To co mi jeszcze zostało?
Kosmetyki,pieluszki, i fotelik samochodowy- model wybrany tylko weź tu się teraz zdecyduj na kolorek;-)
Ja chcę dziewczęcy, a Y.-pasujący do tapicerki:p
Pozwolę mu zdecydować:tak:

Raczej niecierpliwa;-)
A tak serio to coraz gorzej u mnie z moblinością, dlatego chcę być gotowa przed sierpniem:tak:
Potem już tylko kwestia porządkowo-organizacyjna i pakowanie torby:-)

WÓZEK PRZYBYŁ:-) Jutro odbieram, hurra :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sanya - super, że masz wózek:):):). A ja dzisiaj po pościel (też feratti dam znać na jaką w końcu się zdecydowałam - bo w rzeczywistości kolory inne niz w katalogu):-):tak::-D

Do góry