reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Wow! Ewcia! Ale poszalałaś......:tak: Ja to wszystko musze zrobić do końca lipca, a najpozniej do 15sierpnia chce miec juz wszyściutko i nawet torbę spakowaną...:-p

reklama
Aniam- dobra, powiedz kiedy mi już po dzisiejszym wszystko jedno...:-p

Z racji biegania z Y. po sklepach meblowych i dla uczczenia cięcia budżetu na wyposażenie biura o połowę ( mialam ewidentny fart) dzisiaj "się wzięłam" i naciągnęłam Y. na drobne wydatki:-p zaopatrzyłam się częściowo do szpitala:tak:
Kupiłam:
-szlafrok (lekki welurek,niebieski)
-koszulę do karmienia :baffled: seledynową na guziczki
-stanik do karmienia mamabel, wygodny póki co :sorry2:
Na pocieszenie pani mnie namówiła na sexy majtusie sloggy , łyknęłam trzy pary bo to jedyne majtasy w których biegałam całą ciążę bez bólu :sorry2: fajna babka bardzo pomocna, dała mi chyba z 10 tych koszul do mierzenia.Ale we wszystkich wyglądałam podobnie (czytaj źle) więc wzięłam tylko jedną hehehe.
Teraz sobie muszę dokupić na allegro takie mam upatrzone w miarę znośne:tak:

Z dobrych nowinek to zamówiłam wózek-będzie w przyszłym tygodniu:tak:
Zostaje mi dokupić pościel z wypełnieniem, materacyk do łóżeczka, kocyk ciepły, kosmetyki,pieluchy, akcesoria, jakieś ewentualne karuzelki (resztę elektroniki przytarga teściowa:-p) i jestem chyba gotowa:happy2::happy2:
Dzisiaj dostałam potwierdzenie wysyłki paczuszki z allegro :-) zamówiłam śliniaczek, okrycie kąpielowe i myjkę,prześcieradełko z gumką frotowe (przetestuję czy nadaje się na pokrowiec na mój niewymiarowy przewijak) i kolejny (3 już) kocyk, ażurowy, przecudny :-)

Ostatnia edycja:
sanya- wcale sie nie dziwię, żeś się na ten kolor uparła:tak::tak: cudny jest...
a gdzie kupowałaś staniki do karmienia?? też w sloggy:confused:

ogłaszam wszem i wobec, że złożyłam zamówienie na wózeczek:tak::-)
powinien do mnie dotrzeć pod koniec przyszłego tygodnia:-)

Ewa-gratulacje, od razu lżej na duszy co?:-D Ten kolor na fotce to kolor "kompromisowy" ja się zawzięłam na cargo cream, ale nie ma to nie ma, ten też ujdzie:sorry2: Stanik kupiłam jeden w triumph,jakiś mamabel...taki miękki,z b. rozciągliwą miseczką. Mój wózek też będzie w przyszłym tygodniu,mam nadzieję,że te meble też wtedy dojadą i będę mogła kupić resztę brakujących rzeczy plus poprać i poukładać w nowej komodzie:-)

Boję się wczytać w tą listę, bo się okaże,że jeszcze czegoś nie mam hehe:-):-)

Stresujecie mnie dziewczyny, bo ja bardzo powoli zbieram po koleżankach ubranka, dla siebie jeszcze nic nie mam, ale wiem z kupnem biustonosza warto czekac najdluzej jak sie da - polecam z mothercare. Od 1 sierpnia planuje pranie, na razie kupilismy szafe dla Matylki. ;-)

Ida, ja mam ubranka tylko (znajomi na wieść o ciąży szybko wyzbyli się z mieszkań i nam zwieźli już parę miesięcy temu) ale nie prane jeszcze. Kupować nic nie kupuję przed wrześniem. Co będę zagracać chałupę ;-) Teraz wszystko da się w 1 dzień kupić więc najwyżej jakby co kupi D. jak będę rodzić. Ale do porodu mam wrażenie że jeszcze kuuuupa czasu...:happy2:

Kasia z zakupami to masz racje, tylko ze dla mnie to przyjmneosc kupowac te male ubranka, ale tak wiele dostalam, ze w sumie to zostaly mi tylko takie rzeczy jak materacyk, wanienka itd.;-)

reklama
Mam do was pytanie. Przed urodzeniem Zuzi czytalam, ze dla dziecka jego łózeczko po ciasnocie w brzuchu mamy jest za duze i trzeba jakos mu ta przetsrzen ograniczyc. Wiec pozyczylam dla Zet piekna malutka kolyske, ale teraz nie mam na nia miejsca, macie jakis pomysł jak "urzadzic" te łóżeczka na poczatek? Mysle, zeby kupic taki wysoki ochranicz na łózko, bo te co mam sa dosyc ktorkie, moze cos jeszcze?:-)

Do góry