reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Gdzies na jakims forum (chyba na gazecie) natknelam sie na dlugasny post dotyczacy wyprawki dla Maluszka i tam dziewczyna pisala ze ponoc najlepszy jest gryczano - kokosowy :confused: Mi to sie kojarzy z jedzeniem tylko i wylacznie :-D

reklama
Maciuś ma materac gryczano - kokosowy i nie narzeka :-) .

Ewitka - zakupy zdążysz zrobić wszak tyle czasu jeszcze przed nami :tak: . Ja na zakupy (większe: tylko łóżeczko, materacyk) wybieram się dopiero w marcu / kwietniu. Wtedy kupimy też drobnicę ;-)
Poprzednio też większośc potrzebnych rzeczy kupiliśmy w ciągu tygodnia :-) ;-)

Mysz - no to czekamy na zdjęcia :-D

Nam ostatnio gościu w sklepie entliczek powiedział, że łózeczko trzeba wcześniej zamówić, bo czas oczekiwanie jest do 6 tygodni!! a jak się chce w ciemniejszym kolorze, to jeszcze dłużej to trwa. Z wózkami jak się wybiera kolor z próbnika, też mniej więcej tyle trzeba czekać. Załamka. Więc trzeba już wybrać, żeby wiedzieć co kupić.

Mysz - koniecznie ładuj baterien i pokazuj nam tu towar:laugh2::laugh2:
Ewitko - no zobacz, ja takiej ewentualności nie wzięłam pod uwagę:baffled: głupia ja..... dlatego warto wcześniej chociaż się zorientować!

a ja wklejam nazwy wózków, do których można zajrzeć na stronę (dostałam od znajomej i zaraz sama sobie zerknę): el-jot, jarfex, sojan, deltim, implast .

Dzięki za linka, nie mogłam trafić na ich oficjalna stronę, a moja sąsiadka ma od nich wózek i podoba mi się. Jedna wada tych wózków, to nie maja opcji wpinanego fotelika, a to się przydaje przy krótkim wypadzie do supermarketu. No i niestety są ciężkie.

Ewitko - ale ja mam sklerozę :szok: - oczywiście masz rację co do wcześniejszego zamawiania :tak: . My łóżeczko mamy ciemne a wózek wybraliśmy czerwony - i obie te rzeczy musieliśmy wcześniej zamówić :tak: (chyba coś ok miesiąca). A po zakupy pojechaliśmy jak wszysko było już na miejscu w sklepie

zamowilam flaszki Aventu i pieluchy tetrowe oraz szczoteczke na palec-sama mam slabe zeby,to bede malej zapobiegac od siusiumajtki!

Ja wczoraj w tesco kupiłam jedne body na 72 cm. niebieskie za 2 zł. i 3 szt. na 62 cm. za 12 zł. (czyli 4 zł. za sztukę). Są naprawdę dobrej jakości. Jak patrzę na takie co kosztują 20 zł. za sztukę to bez sensu je kupować, bo materiał podobny.
Mój mąż nie chce się dać namówić na większe zakupy tzn. łóżeczko, wózek - uparł się czekać do marca. Może jak jeszcze trochę pomarudzę to się zgodzi ;-)

Ja mam właśnie ten problem, że to mój pierwszy maluch i nie mam pojęcia jak one szybko rosną i jakie ewentualnie rozmiary cieplejszych rzeczy kupować. Boję się, że nakupuje a potem się okaże, że albo w tym tonie albo mu do kolan sięga :confused:

reklama
spróbuje wkleic zdjęcie rzeczy które zakupiłam w środe w odzieży używanej wszystko wyniosło mnie 12 zl:-D
zdjecia012ww6.jpg

zdjecia009zr5.jpg

zdjecia010ib7.jpg

zdjecia011vj5.jpg

Do góry