reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Położna odradza takie waciki ponieważ one wcale tak dobrze nie są nasączone takim roztworem i że lepiej samemu sobie zrobić taki w domu a to co się nie wykorzysta do pępuszka to można użyć do innych celów:)

Dostaliśmy pieniądze obiecane na wózek od teściowej i dziś mąż ma zamówić w sklepie ten wózek co nam się podoba mutsy | products | urban rider | colors narazie tylko gondolka i stelaż a później spacerówka. Już nie wierzyłam że kupimy go bo by nas nie stać było a tu taka niespodzianka. Druga babcia małego przyczyniła się do tego że pozamawialiśmy pościel, rożek, kocyk itd. Jak dobrze że sobie wspomnieli że ja się tym wszystkim nie dam rady zająć.

BARDZO GRUBE-SUPER PUSZYSTE KOCE AKRYLOWE 80x110 (671030676) - Aukcje internetowe Allegro
i większość rzeczy typu pościel, rożek, wypełnienie, przescieradła od mamo- tato na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Już trudno u nas około 100 zł takie grubsze kocyki takie ceny widziałam jak jeszcze czasem wyszłam gdzies a to trochę czasu temu było a mama patrzyła u nich i tez ceny straszne ale trudno ale fajnie że polecasz:)

ja kupuję akrylowy ale z długim włosem.. (wiecie takie frendzelki jakby) ...moja kuzynka ma taki różowy i mała nie chce spać pod żadną kołderką i na żadnej podusi bo tak uwielbia ten kocyk, że cała się w niego zawija i tak śpi :) chcę kupić dzidzi fioletowy a sobie zielony :) bardzo mi się podobają i są takie milusie... :-)

moja siostra za taki kocyk tez dala 100zł i to w dodatku mniejszy ale Disneya. a ten jest rewelacja,ja mam taki żółtawo brzoskwiniowy.

czy któraś oglądała na żywo roana kortinę? Zastanawiam się, czy można w nim ściągnąć do prania materiał, którym wyścielona jest gondola?
Kochana ja jak wcześniej wspominałam ROANY bardzo mi się podobają, ale spacerówka wg mnie jest bleeeee. Jeśli chodzi o samą gondolę to sama bym kupiła ROANA (bo od samego początku z mężem chcieliśmy dla szkraba wysoki od ziemi w zimie i mięciutki wózek), noi znalazłam ROANA KORTINE bez spacerówki - ale za nówke wołają sobie 600zł więc to o trochę za dużo, bo później spacerówkę bym musiała inwestować....
Moja znajoma z byłej pracy dla swojego szkraba urodzonego w październiku 2008 roku miała ROANA i nie słyszałam żeby narzekała, a jak bujała wózkiem to widać było że jest bardzo mięciutki bo chodził jak chmurka....

ninonka
nie polecam - sprawdz 'na zywo' dla mnie tragicznie sztywny i prowadzil sie w sklepie ciezko i bez sensu , male kolka . bleee
no właśnie też mi się wydawało że jest za sztywny.... kurde no! :-( nic nie mogę dopasować w 100% ideale... :-(

Dziewczyny co do kocyków mam też taki AKRYLOWY, mama mi go kupiła dla mojej małej, ale ile za niego dała nie wiem..... Bardzo milusi i taki że sama bym pod niego wskoczyła.... :tak:
Poza tym mam jeszcze 3 sztuki z polaru kocyków i jeden taki mięciutki jak akrylowy ale z bardzo krótkiego włosia. No i ten jeden porządny AKRYLOWY, ale jak piszecie że po 100zł chodzą takie to jestem w szoku :szok:

Dziewczyny co do kocyków mam też taki AKRYLOWY, mama mi go kupiła dla mojej małej, ale ile za niego dała nie wiem..... Bardzo milusi i taki że sama bym pod niego wskoczyła.... :tak:
Poza tym mam jeszcze 3 sztuki z polaru kocyków i jeden taki mięciutki jak akrylowy ale z bardzo krótkiego włosia. No i ten jeden porządny AKRYLOWY, ale jak piszecie że po 100zł chodzą takie to jestem w szoku :szok:

hehe a co Ty myślałam że babcia byle co dla wnusi kupiła ? :-):-) wiedziała kobieta co robi :)

Ninonka no właśnie zdecydowałam się na Kortinę i tylko głęboki. Niecałe 600 zł będzie mnie to kosztowało.
Naczytałam się na forach różnych, dwie koleżanki potwierdziły, że mimo spacerówek w wózkach wielofunkcyjnych i tak dokupowały potem drugie spacerówki. Bo tamte ponoć za ciężkie i zwykłe parasolki są dużo lepsze... Uznalismy, że teraz głęboki bierzemy a spacerówkę na wiosnę sobie sprawimy ;-)
A prawda jest taka, że każdemu co innego odpowiada i same musimy się przekonać :tak:

reklama
jagoooodka- ja też wyszłam z założenia, że kupuję wózek głęboki (jedo betina) -duży, mięciutki, bezpieczny dla dziecka, a potem kupię leciutką parasolkę na wiosnę. W weekend byłam w sklepie sfinalizować sprawę wózka głębokiego i wyszłam z pustymi rękoma bo pan sprzedawca mi namieszał w głowie. Powiedział, ze dziecko wyrasta/nie chce juz jezdzic w gondoli w wieku ok.6/7 m-cy a to zbyt mały wiek by przesadzić bobasa w parasolkę. Podobno parasolki są dla starszych dzieci, chodzi o wagę dziecka czy coś w tym stylu.
Doswiadczone dziewczyny, co o tym sądzicie? Ma facet rację? Bo ja jestem zawieszona z decyzja i mi to spedza sen z powiek....

Do góry