reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

morelka kiedys znalazłam taką opinie na ten temat:
Warto pamiętać że są dwa rodzaje parasolek. Pierwsze nie mają rozkładanego i usztywnionego oparcia i takie nadają się dla dzieci powyżej 1,5 roku. Drugi typ to parasolki które mają regulowane i usztywnione oparcie i myslę że taki wózeczk moze być spokojnie używany gdy dziecko już samodzielnie zaczyna siedzieć. Ja używam własnie taka spacerówkę z regulowanym oparciem od kiedy Michał skończył 8 miesięcy. Poprzednia spacerówka choć fajna okazała się zdecydowanie za ciężka :(

reklama
Macie może jakiś zaufany i sprawdzony sklep internetowy - musze zamówic wózek przez internet bo okazało się ze w sklepie w którym chcialam kupic wózeczek akurat na ten model co wybrałam bedzie dostepny za ok 1,5 miesiąca i to do końca nie jest pewne... a to troszke za późno jak dla mnie:-(

Ninonka no właśnie zdecydowałam się na Kortinę i tylko głęboki. Niecałe 600 zł będzie mnie to kosztowało.
Naczytałam się na forach różnych, dwie koleżanki potwierdziły, że mimo spacerówek w wózkach wielofunkcyjnych i tak dokupowały potem drugie spacerówki. Bo tamte ponoć za ciężkie i zwykłe parasolki są dużo lepsze... Uznalismy, że teraz głęboki bierzemy a spacerówkę na wiosnę sobie sprawimy ;-)
A prawda jest taka, że każdemu co innego odpowiada i same musimy się przekonać :tak:
To powiem Ci że dobrze robisz, kiedyś w Baby Max`ie we Wrocławiu oglądałam nawet taki i naprawdę dzidzia jak na chmurce będzie się czuła, dla mnie w sumie 600zł na tylko głęboki to dość spory wydatek, bo dokładam jeszcze 200zł i mam spacerówkę, w sumie jak dla mnie spacerówka nie sprawiałaby problemu gdyby nawet ważyła najwięcej jak to tylko możliwe, bo do swojego mieszkanka mam dosłownie 7 schodów, a auto pojemne że nawet składać nie musiałabym wózka.
Ale gdybym np miała możliwość kupienia tak jak i Ty ROANA ale taniej tak np do 400zł max to na pewno bym się na samą godnolkę bez żadnego "ale" zdecydowała.
No ale ciągle chodzi za mną ATLANTIC :angry::wściekła/y::angry: i mam tysiące myśli teraz co do kupna wózka, bo myślę że gdzieś za miesiąc już kupić będziemy musieli.... :tak:jakiś wózio a tu u mnie wielka rozsterka.....
Tak sobie pomyślałam, że chyba męża namówie i pojedziemy do producentów do Czestochowy do Baby Merca i Tako (bo jest bardzo podobny do ATLANTICA), jejkuuuuuuuuuuuuuu już sama nie wiem.....
Napewno po 15 lipca po egzaminach moje myślenie skupi się już tylko na dzidzi....

Wiecie co było by najlepiej zrobić...... móc wziąć swoje typy (wózki) na miasto i wypróbować.... :tak: tak jak jazda próbna autem w salonach, hihihi.

dobra babcia! Ot wszystko na ten temat ;-)

My z okazji ślubu dostaliśmy taki akrylowy wielgachny i uwielbiam go!! Jest taki cieplutki i milutki! Dzidziusiowi też taki sprawię :-D

Co do kosmetyków: oliwkę, mydełko i szampon bambino, potem krem nivea na każdą pogodę, na odparzenia sudocrem i w domu mam jeszcze tormentiol - też się sprawdza.
Wybrałam bambino, bo koleżanki powywalały Johnsony i takie tam i przerzuciły się na bambino, niektóre na nivea...

Ninonka co do tako - czytałam o nim wiele negatywnych opinii, ale może są mamy, które mają i sobie chwalą... ?

kurcze muszę coś poczytać w opiniach o nim.... bo jedyne co np mnie w nim przyciągnęło to że wygląda jak ATLANTIC ale spacerówkę można zamontować i przodem i tyłem do kierunku jazdy....
Ale dobrze że napisałaś, zaraz wskocze poczytam jakieś opinie co do TAKO

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy kupujecie przewijaki na łóżeczko???
Parę znajomych mam powiedziało mi że to zbędny zakup, a innym ponioć bardzo ułatwiło przewijanie maleństwa....Nie wiem co teraz robić, bo to jakby nie było koszt ok.55 zł- gdzie niegdzie i więcej.....

Do góry