reklama
A powiedzcie mi dlaczego jest taki boom na body dla maluchów? W czym są lepsze od kaftaników? Czy chodzi o to, że się nie zawijają? Widziałam, że większość bodziaków jest wkładana przez główkę. Czy nie jest to niewygodne dla "zielonych mam" (takich jak ja)?
O
onka
Gość
morelka wg mnie body sa dużo, duzo bardziej wygodne dla malucha jak i dla mamy podczas przewijania maluszka... ja tez w wiekszości swoich rzeczy mam body i kaftaniki, ale zamierzam bodziaki jeszcze dokupić....
P.S czytałam że się rozpędzilas z zakupami na allegro, tylko nie szalej za bardzo z rozmiarek 56 bo jak dzidzia nawet Ci się urodzi taka malutka to po 2 tygodniach mozesz zrobić papa kupionym boda czy innym kaftaniczką....
ja w rozmiarze 56 mam 2 pary spioszkow i 2-3 pary bodziaków i tyle reszte kupuje na 62 (mało) i na 68 juz ciut wiecej...
A co do twojego pytania o wkladanie bodów przez glowe no raczej ja tez mam większośc takich, ale rozpina sie je na ramieniu dziecka i główka myslę bez problemu się zmieści...
P.S czytałam że się rozpędzilas z zakupami na allegro, tylko nie szalej za bardzo z rozmiarek 56 bo jak dzidzia nawet Ci się urodzi taka malutka to po 2 tygodniach mozesz zrobić papa kupionym boda czy innym kaftaniczką....
ja w rozmiarze 56 mam 2 pary spioszkow i 2-3 pary bodziaków i tyle reszte kupuje na 62 (mało) i na 68 juz ciut wiecej...
A co do twojego pytania o wkladanie bodów przez glowe no raczej ja tez mam większośc takich, ale rozpina sie je na ramieniu dziecka i główka myslę bez problemu się zmieści...
Jogobelka, Ninonka - Dzięki za rady. Dokupię zatem kilka bodziaczków skoro polecacie:-) Co do rozmiarówki 56cm - u mnie w rodzinie rodzą się maleńkie dzieci (max 50cm), moja dzidzia przy każdym usg okazuje się mniejsza niż "norma" (zgodnie z rodzinną tradycją) i dlatego przy pierwszych zakupach skupiam się na tym rozmiarze. Ale dzięki za ostrzeżenie, przy następnym zamówieniu będę brała rozmiary 62/68:-)
O
onka
Gość
morelka czyli rodzinna tradycja, a to sorry, ale dzidzia szybko rośnie więc i tak 56 rozmiar to tak na dzien dobry...
Moja dzidzia już jest spora.... jak na USG i na jej wiek ciązowy więc w 56 rozmiar to myślę że pieniażkow już nie bedę inwestować ;-) hihihi
Moja dzidzia już jest spora.... jak na USG i na jej wiek ciązowy więc w 56 rozmiar to myślę że pieniażkow już nie bedę inwestować ;-) hihihi
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
ninonka
fajnu zestaw znalazłaś
cena baaardzo dobra
fajnu zestaw znalazłaś
cena baaardzo dobra
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
bodziaki są super wygodne
Poza tym jak zakładasz normalne ciuszki na wierzch i jak ktoś np.dziecko na ręce biwerze to mu goły brzuszek nie wystaje
Ja tam zwykle normalne ciuszki na dzień zakladałam
aaa..i dużo bodziaków rozpina sie całkiem z boku i takie najwygodniejsze
a jak przez głowke zakładasz to raz dziennie tylko a za drugim założeniem stwierdzisz że to łatwizna
tak samo jak z myciem
Ja kupiłam wanienkę profilowaną i do tej pory na nią psioczę
Już jak włożyłam dziecko pierwszy raz to mi przeszkadało to profilowanie bo dziecko i tak się zsuwa i trzeba trzymać a wygodniej na ręce jednak i przy pierwszej kąpieli stwierdizłam że to wcale nie jest trudne także polecam największą i najzwyklejszą wanienke ale ze stelażem (plecy tak nie boą)
Poza tym jak zakładasz normalne ciuszki na wierzch i jak ktoś np.dziecko na ręce biwerze to mu goły brzuszek nie wystaje
Ja tam zwykle normalne ciuszki na dzień zakladałam
aaa..i dużo bodziaków rozpina sie całkiem z boku i takie najwygodniejsze
a jak przez głowke zakładasz to raz dziennie tylko a za drugim założeniem stwierdzisz że to łatwizna
tak samo jak z myciem
Ja kupiłam wanienkę profilowaną i do tej pory na nią psioczę
Już jak włożyłam dziecko pierwszy raz to mi przeszkadało to profilowanie bo dziecko i tak się zsuwa i trzeba trzymać a wygodniej na ręce jednak i przy pierwszej kąpieli stwierdizłam że to wcale nie jest trudne także polecam największą i najzwyklejszą wanienke ale ze stelażem (plecy tak nie boą)
reklama
Podziel się: